MirjamiParant1

Kaikki blogit puheenaiheesta Objektiivisuus

Perustuslakivaliokunta ja perustuslaki joustanee taas SOTE:n kohdalla.

Sote uudistuksen valinnanvapauslaissa on perustuslakivaliokunnasta tihkuneiden tietojen mukaan useita kohtia, jotka ovat ongelmallisia perustuslain kanssa ja jotka pitäisi korjata (IS 23.5.). Lausunnossa valiokunta tulee  kuvaamaan nämä kohdat mutta sitten sillä on kaksi mahdollisuutta.

Se voi vaatia, että laki on säädettävä perustuslain säätämisjärjestyksessä.

Sote on ilmapallo?

Sote on kuin ilmapallo, josta ei tiedä, miten, minne ja milloin se laskeutuu. Vai räjähtääko se vielä vaikkapa vuosien päästä käsiin. Odotukset ovat ainakin kovat, toivottavasti ei petytä. Tuleeko paremmat sosiaali- ja terveyspalvelut, halvemmalla ja nopeasti, sehän lienee tarkoitus ja nykyinen draama antaa tämän näin ymmärtää?

Erkki Tuomioja 70 v. – onneksi olkoon! piikkien kera

Erkki Tuomioja 70 v. – onneksi olkoon! piikkien kera

*

Suomen pitkäaikaisin – ja ilmeisesti paras – ulkoministeri, Erkki Sakarinpoika Tuomioja syntyi 1.7.1946 Helsingissä, - joten hän täyttää huomenna 70 vuotta. 

*

Koska tämä ei ole minkäänsortin syntymäpäiväpuhe eikä varsinaisesti onnittelukirjekään, panen tähän alkuun tiukan happopähkinän.

Yle ei toiminut neutraalisti ja objektiivisesti

Ylen MOT-ohjelmassa 23.2.2015 haastateltiin neljää Perussuomalaisista erotettua henkilöä, jotka antoivat hyvin yksipuolisen kuvan asioiden kulusta. Toimittaja jätti tarkoituksella kertomatta kolikon toisen puolen eli perusteet miksi näin toimittiin. Ohjelman yhteyteen oli myös ympätty Timo Soinin muissa asiayhteyksissä antamia lausuntoja tavalla, jonka tavoitteena oli vain kärjistää ja saattaa kyseinen henkilö ja puolue huonoon valoon. Ohjelman ajoitus vaalien alle kertoi omalta osaltaan mikä oli tavoitteena. Ohjelmassa ei siten noudatettu ns.

Suomalaiset eivät luota yksipuoliseen mediaan

Jopa 69 % suomalaisista ilmoittaa, ettei luota mediaan. Seuraavaksi vähiten luotetaan EU:hun, työnantajajärjestöihin ja kuntapäättäjiin. Eniten Suomessa luotetaan poliisiin, koulutusjärjestelmään ja oikeuslaitokseen.

Tiedot selviävät T-Median toteuttamasta Kansan arvot -tutkimuksesta, johon vastasi yli
3 000 suomalaista. Vain neljännes tutkimukseen vastanneista kokee, että media keskittyy olennaisiin asioihin yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Epävarmuus on vakavin häiriötekijä kansalaisten turvallisuuskokemuksessa

Aika näyttää vahvistavan mielikuvia, että mitä tahansa ollaan valmiita tekemään omien valtiollisten etujen eteen.

Malesian lentokoneen alasampuminen on selvä merkki siitä, että panokset koventuvat. Samaan aikaan, kun läntiset valtiot tiukentavat pakotteitaan, idässä ollaan valmiita kostoon. Oliko tässä kyse kostosta?

Maksu tarvitaan henkenä, syyttömän henkenä. Puhutaan vain ihmisuhreista, jotka maailmanlaajuisesti koskettavat vain pientä osaa meistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä