*

MirjamiParant1

Kaikki blogit puheenaiheesta Hyvinvointi-Suomi

Terveydenhuoltomme Euroopan kustannustehokkainta ja muita faktoja

Kansainvälisissä vertailuissa Suomi asettuu kärkijoukkoihin lukuisissa hyvien asioiden vertailuissa. Tilastokeskuksen keräämän listan mukaan Suomi on maailman vakain ja turvallisin valtio. Meillä on paras hallinto, vähiten järjestäytynyttä rikollisuutta sekä oikeuslaitoksemme on maailman riippumattomin. Vaalijärjestelmämme ovat vapaimmat ja luotettavimmat tanskalaisten ohella.

”Ay-liikkeen” ongelma Suomessa

Meillä on viime vuosina syytelty eri tahoja meidän kilpailukyvyn menetyksestä ja talouden tilan muuttumisesta mallioppilaasta kovaa vauhtia kohti kriisimaata. Yleisemmin syyttävä sormi osoittaa kohtuullisen tasapuolisesti erään pääministerin vaalilupauksia, sekä toimintaa ja ay-liikettä. Molemmissa on totuuden siemen, mutta pohditaan tässä hetki hieman laajemmin meidän tilaamme ja ongelmiamme.

Hiilamon (Atkinsonin) raportti

Professori Heikki Hiilamo ja Kalevi Sorsa – säätiö julkistivat raportin tuloerojen kaventamiseksi. Raportti sisältää 15 kohtaa, jotka on otettu Anthony Atkinsonin kirjasta ” Inequality  What can be done?”.  Tämä uutisoitiin näyttävästi YLE:n uutislähetyksissä yhdessä ihmisten haastattelujen kanssa, joissa ihmiset olisivat kertomansa mukaan valmiita maksamaan enemmän veroja. Mitä tuosta tai itse raportista tulisi ajatella, kun sitä katsoo raadollisen rationaalisesti, ilman minkään värisiä laseja, tai ilman mitään agendaa.

Äänestäjän vastuu ontuu Suomessa

Suomessa toteutetaan niin kutsuttua pohjoismaista mallia, sosiaalidemokraattista valtiomallia, jossa verotus on kireää, mutta kaikki saavat verovaroin kustannettuja julkisia palveluita edullisesti tai maksutta.

Viime aikoina Suomi on kärsinyt pitkään negatiivisesta talouskasvusta.

Palveluista ei saisi kuitenkaan leikata, vaikka palveluihin ei löydy enää omaa rahaa, vaan palvelut tuotetaan velkarahalla.

Suomi, pohjoinen paratiisi vai rasistinen valtakunta!

"Muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan voi viedä, huomispäivän tie" laulaa Georg Ots kappaleessaan, Muuttuvat  laulut. 

Ei, ihminen ei muutu.

Historia vain toistaa itseään. Ihmisten mieliä tosin keinuttelevat monet ympärillä tapahtuvat, kuten ilmastonmuutos, pakolaisongelma, taloudellinen epävarmuus, polarisaatio ja monet muut ajassa olevat ilmiöt.

Suomi myyntikuntoon.

 

Suomea laitetaan nyt kuntoon - myyntikuntoon. Pohjoismaisesta mallista ja sen kehittämisestä maan hallitus ei puhu, koska on sen hylännyt ja valinnut tien, joka vie Suomen siitä yhä kauemmaksi.

Menestyksekkään pohjoismaisen hyvinvointimallin peruspilarit ovat palvelujen tasa-arvoinen saatavuus, rahoituksen yhteisvastuu ja päätöksenteko lähellä kuntalaista.

Oppitunteja hyvinvointivaltion tärkeydestä

Hyvinvointivaltio on meille monelle itsestäänselvä asia. Monet eivät ehkä tule koskaan edes miettineeksi sitä työtä, jota sen eteen on jouduttu tekemään. Heikoimmassa asemassa olevien selvitymiseen tähtäävä turvaverkko on monelle näkymätön, kunnes sen joutuu kantapään kautta oppimaan.

Näin kävi minullekin oman elämäni vastoinkäymisten myötä. Olen aikaisemmin muualla kertonut veljeni tarinan. Hänen terveytensä pettämisen myötä oli riskinä jopa jalkojen menettäminen. Hyvinvointivaltio Suomi tasokkaan terveydenhuoltonsa kautta kuitenkin pelasti hänet.

Mihin Suomi tarvitsee enää yrittäjiä?

Mihin Suomi tarvitsee enää yhtään yrittäjää? Suomi voisi siirtyä ay-liikkeen johdolla totalitäärisen yhteiskunnan yhtiöiden yhteiskuntaan. Yhteiskuntaan jossa ei olisi enää lainkaan pulleakouraisia yrittäjiä kiikuttamasa rahaa paratiisisaarille.

Suomesta tehtäisiin suurin ay-pomojen luoma kolhoosi. Valtio, maakunnat ja kunnat osaavat kyllä pyörittää yritystoimintaa. Ei siihen mitään ulkopuolisia yrittäjiä tarvita rahastamaan välistä. Ensimmäisenä pitää siis lakkauttaa yrittäjien etujärjestöt, koska ne eivät ole enää tarpeellisia, koska kohta ei ole yhtään yrittäjää jäljellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä