MirjamiParant1

Kaikki blogit puheenaiheesta Alueiden Eurooppa

Eurooppa ja sen monet kansat.

Väitteet siitä että suomalaiset olisivat yksi yhtenäinen kansakunta eivät pidä paikkaansa.  Suomalaisia on moneen junaan ja monenlaiset asiat erottavat meitä suomalaisia toisistamme. Erilaiset rajat eivät jaa meitä osiin tasaisesti, ei niin että rajoittamalla yksi alue saataisiin rajojen sisällä aikaan joku yksi yhteinen kansakunta. Rajat kulkevat ristiin rastiin, joka suuntaan, niin että jos joku asia yhdistää kahta suomalaista, niin joku toinen asia erottaa heidät eri heimokuntiin.

Euroalueen veturit

Hallituksen ohjelmaan laitetaan kestävän kehityksen tavoitteita YK:n ja Euroopan Unionin taholta, kaikesta on mahdollista selvitä vahvan talouden siivittämänä. Ilman kestävää taloutta ei ole kestävää kehitystä.

"Aikaa on noin kymmenen vuotta ja tavoitteita 17, muun muassa ilmastonmuutoksen hillitseminen ja sukupuolten tasa-arvon lisääminen."

Puigdemont on demokratian tilan kanarialintu Euroopassa

Kanarialintu-sanonnalla tarkoitetaan sitä, että ennen vanhaan kaivoksissa oli kanarialintuja häkeissänsä ilmaisemassa hapen loppumisesta kaivoksessa. Kanarialintu siis pökräsi ennenkuin ihminen, ja siten varoitti kaivosmiehiä vaarallisesta tilanteesta.

Suomen itsenäisyys ja EU

Suomen täyttäessä 100 vuotta itsenäisenä kansakuntana olemme nyt valokeilassa niin täällä kuin ulkomaillakin. Aivan konkreettisesti kun muutamaa julkisuuden kohdetta on valaistu Suomen lipun värein.

Suomi kansakuntana ansaitsee tulla esille, voimme olla ylpeitä saavutuksistamme. Pienenä kansana olemme näyttäytyneet suurempana kuin mihin kansalaisten lukumäärään suhteutettuna olisi aihetta ollut.

Nykyään saavutuksia mitataan mm. PISA -tutkimuksin, mikä on ollut tervettä kehitystä. Voimme ponnistella osaamisella kansainvälisillä areenoilla.

Alueiden Eurooppa

Euroopan Unionin instituutioissa on moni asia huonosti. Muutoksia on tehtävä ja nykyinen kehitys aiheuttaa ennenpitkään mittavia ongelmia, joista on oireita ilmassa jo nyt.

 

EU-kriittisyys on välittämistä ja vastuullisuutta - Pystymme parempaan!

EU:n on pidettävä tiukasti huolta siitä, että jäsenmaat noudattavat pelisääntöjä ja toisekseen EU itse pitää kiinni omista säännöistään. Kuka ottaisi sellaista unionia vakavasti, joka ei noudata edes omia lakejaan ja pelisääntöjään? Ei kukaan. Välillä tuntuu siltä, että EU on vain väline monille valtioille ylläpitää kulissia. Jotta lait ja pelisäännöt olisivat ylipäätään uskottavia, niin EU:n pitäisi tiukemmin valvoa jäsenmaitaan ja automaatiorangaistuksia sovellettava niin, että kaikkia kohdeltaisi samalla tavalla.

 

Väkkärä Paavo ja persujen rahaSampo

Miten EU jaksaa junnata paikoillaan? Puutteita havaitaan, mutta ei edes kukaan te mitään. EU:ssa on tilintarkastustuomioistuin, mutta siellä asiat viipyvät lyhimmillään neljä vuotta ja sitten kun tulee päätös ei kukaan muista mistä alkujaan olikaan kysymys.

Koska yhtenäistä politiikkaa ei jäsenmailla juurikaan ole, jäsenmaita ohjaillaan erilaisilla direktiiveillä. Siitä tulee kaikenlaisia vääristymiä, kuten sellainenkin yksinkertainen asia, kuin se, että suomalaiset luulevat EU:n tuhlaavan vain suomalaisten rahoja.

Lappilaiset eurovaaliehdokkaat

Eurovaaleissa koko Suomi on yhtä vaalipiiriä. Monelle äänestäjälle se on helpotus, sillä voi rauhassa äänestää sitä puoluetta, jota kannattaa. Äänikynnys kun ei ole suhteessa niin korkea kuin mitä se on eduskuntavaaleissa. Oman ehdokkaan ei siis tarvitse olla oman maakunnan kasvatti. Useille kuitenkin kotiseutu on tärkeä, ja monet puolueet ovat pyrkineet saamaan ehdokkaita halki Suomen. Pohjoisin maakunta näyttää silti unohtuvan. Tästä löydät kaikki lappilaiset eurovaaliehdokkaat. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä