*

MirjamiParant1

Kaikki blogit puheenaiheesta Uskonnot

Aamujunassa

 

Taajamajuna liukuu aamun hämärään. Ruuhkaa. Oikealla istuu tyttö, jolla on nenärengas. Eikö nenänsä rengastaminen ole jo passè? Vasemmalla puolellani tummatukkainen ja -hipiäinen plus-miinus 40 v. herrasmies lukee kirjaa.

Seppo Heikinheimo - Mätämunan muistelmat!

 

Joskus tarkastelen kirjahyllyäni sillä silmällä, minkä kirjan sisällön olen tieten tahtoen siirtänyt tulevaan.

Tänään, silmiini pisti erityisesti Seppo Heikinheimon kirja, Mätämunan muistelmat, jonka olin hankkinut heti sen ilmestyttyä, mutta lähes 550 -sivuista järkeälettä lueskellut osittain sieltä sun täältä.

Vuonna 1997, kun kirja ilmestyi, Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksessa toimineen Heikinheimon maailma oli kaikkea muuta kuin glamouria.

Uskonto tuo toivoa ja lohtua uskovaisen elämään!

Ihmisellä on taipumus uskoa erilaisia asioita, jotta voi hahmottaa jollakin lailla omaa tulevaisuuttaan. Uskontojen opetus on eri asia, mutta uskonnoistakin ihminen hakee aina toivoa paremmasta elämästä. Tämä asia on minusta tärkeä myös ateistien huomata. Ei ihmisestä tule varmaan ikinä sellaista, että kukaan ihmiskunnasta ei usko jumaluuteen ja yliluonnollisiin asioihin, koska sellaiseen uskominen tuo usein lohtua elämään. Motivaatio uskoa yliluonnollisiin asioihin on takuulla lähes aina vilpitön, eikä siitä sen vuoksi ole varmaan skeptikoille haittaa.

Kielillä puhumisen mysteeri

Eräiden uskonnollisten yhteisöjen tilaisuuksissa tapoihin kuuluu kielillä puhuminen. Ilmiö on outo ja ihmeellinen, ulkopuolisille mysteeri. Mistä on kysymys?

Terhi Törmälehdon esikoisteoksessa kielillä puhumista kuvataan kaunokirjallisin keinoin (Terhi Törmälehto: Vaikka vuoret järkkyisivät, Otava 2017). Törmälehdon esikoinen olisi muuten melko tavanomainen, mutta hänen asiantunteva kuvauksensa helluntailaisen liikkeen sisältä nuorten uskovaisten näkökulmasta tekee kirjasta erityisen.

Oma käsitykseni rakkaudesta on agape!

Olen ollut agape-rakkauden kannattaja jo pitkään, mutta en ole osannut antaa kokemalleni rakkaudelle nimeä.

Ottamatta kantaa otteita Raamatusta

Ottamatta kantaa kristinuskoon tai islamiin laitan muutaman otteen Raamattua näkyviin.

 

Otteita Raamatusta.

 

 

 

(Paavali) 1:4-5, 11 Jumala on ennalta määrännyt meidät taivaaseen tai helvettiin. Mitkään ajatuksemme, sanamme tai tekomme eivät vaikuta tähän.

 

(Paavali) 5:22-24 Vaimojen on antauduttava miehilleen kaikessa kuin nämä olisivat jumalia.

 

5. Moos. 22:23-24 Jos raiskauksen uhri ei ole huutanut tarpeeksi kovaa, kivitä hänet kuoliaaksi.

 

Fenonyymin ilmenemät

Filosofia: Fenonyymin ilmenemät

Aiemmissa kirjoituksissani olen tuonut esille käsitteen fenonyymi fenotyypin rinnalle. Fenonyymi on ihmisen henkinen ilmiasu kun taas fenotyyppi on fyysinen ilmiasu. Fenonyymi määrittelee ihmisen käyttäytymistä tavallaan taustalla. Kaikki ihmisen käyttäytymisessä näkyvä ilmentymä ei ole fyysisen olennon tai ihmisen fyysisen ilmenemismuodon tuottamaa, vaan ihmisen henkinen olemus määrittelee käyttäytymistä paljon.

Uusi uskonto

Yhteiskunta kun nyt näköjään rahoittaa eri uskontojen harjoittamista, niin päätin tehdä oman uskonnon ja laitan valtion, eli teidät hyvät veronmaksajat maksamaan siitä, koska olette äänestänyt kerran tuonne päätöksiä tekemään noita jeesuksen palvojia ym muita satuilijoita.

 

Aloitan "raamatun" kirjoittamisen nyt ja nimeän sen vaikka hmmm öö no niin, eli sen nimi on nyt sitten perseenreikä.

Lahkolaiset voi sitten aina kattella perseenreiästä, että miten millonkin kuuluu toimia.

Kultainen sääntö vaatii tarkastusta

Jeesuksen myötä kristinuskon perusopetukseksi yhdessä armo-käsitteen kanssa kuuluu ehdottomasti kultainen sääntö:

"Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.” (Matt. 7:12)

Tasa-arvo

TASA-ARVO

Ihmiset liehuttavat sateenkaarilippuja torinkulmalla. Suomalaiset potkivat maahanmuuttajat mieluusti omiin maihinsa. Mustapukuiset soturit räjäyttävät Lähi-idässä noin kaksituhatta vuotta vanhan temppelin. Maailmalla on kuusikymmentämiljoonaa pakolaista. Islamin uskoa tulkitsevassa Sharia-laissa homoudesta rangaistaan kuolemalla. Epäoikeudenmukaisuutta kokevat ihmiset haluavat murtautua kristillisyyden pyhiin rakenteisiin, tehdä miehen ja naisen välisestä avioliitosta mahdollisen kaikille halukkaille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä