MirjamiParant1

Unohdettu ulko- ja turvallisuuspolitiikka!

Yle on toteuttanut eduskuntapuolueiden puheenjohtajatenttejä, joista vielä jokunen puuttuu.

Tenteistä on puuttunut  kysymykset Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisiin ongelmiin ja ratkaisuihin.

Toimittajille luoduista, kysymysten kärkipäistä, puuttuvat todelliset Suomea uhkaavat.

Suomi, pienenä valtiona, on erityisen mielenkiinnon kohteena.

Lienee niin, että ulko- ja turvallisuuspoliittisista  syistä, ymmärrystä ei löydy vallassa olevilta tai se jätettiin pois Tähtiliikkeen takia.

Ruususen uni, on untaan pahempi. 

Prinssi, joka suudelmallaan herättää Ruususen henkiin, on se ainoa oikea.

Ulkopoliittisesta keskustelusta puuttuu todellakin Tähtiliike, jonka puheenjohtaja Paavo Väyrynen, on ainoa, jonka vaalityössä näkyy ulko- ja turvallisuuspolitiikka.

Suomi on vähintäänkin, yhtä merkittävä valtio kansainvälisessä poliittisessa keskustelussa, kuin Ruotsi.

Vähintäänkin yhtä mielenkiintoinen geopoliittisen asemansa takia, kuin pohjoismaisen puolustuksen merkityksellisyys.

Sisäpoliittiset korjaukset EU:n vaatimuksia vastaaviksi, ovat olleet ehdottomampia, kuin suhteemme Venäjään.

EU ei ole Suomen pelastusrengas. 

EU on Saksan ja Ranskan yhteinen illusio Euroopasta, jonka turvana voi ollla Nato tai itselliset kansakunnat.

Naton soluttautuminen eurooppalaiseen, on tuhon tie.

Trumpin presidenttiyskaudella on jo selkeästi ollut nähtävillä, että puolustukselle tarvitaan enemmän rahaa, kuin mitä Natoon kuuluvat maat ovat tähän saakka maksaneet.

Suomen turva on  hyvinhoidettu ulko- ja turvallisuuspoliittinen yhteistyö kaikkien lähinaapureidemme kanssa.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen ihmetellyt aivan samaa. Maininnut siitä tälläkin forumilla pari kertaa. Tällä hetkellä ulko- ja turvallisuuspolitiikan tulisi olla yki avainteemoista. Mietin mikä tässä mahtaa olla takana?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Keskustan, eduskunnan jättävä konkarikansanedustaja Seppo Kääriäinen, puuttui myös maamme ulko- ja turvallisuuspoliittisen puheen unohdukseen.

Oma arvioni on, että aihe on siinä määrin hallitsematon puolueiden puheenjohtajien substanssissa, että jopa toimittajat varovat aiheen käsittelyä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jotenkin en tuohon usko, sillä toimittajat suorastaan janoavat haastavaa tenttailua. Vainoharhaisuuksissani olen ajatellut jopa, että joltain taholta heitä on ohjeistettu jostain syystä olemaan hiljaa ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Sellainen viittaisi tilanteen kireyteen kulissien takana.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #3

Mahdollista on, että ohjeistusta tietoiseen painostukseen on ilmassa. Eikä se ole välttämättä vainoharhaista pohdintaa, vaan realismia.

Maassamme on tunnetusti varottu kannanottoja, jotka saattaisivat olla vahingoksi puoleen tai toiseen.

Olen pohtinut Suomen turvallisuutta monelta näkökulmalta ja tunnistanut, että vahva ja viisas johtajuus on paras turvamme.

Nyt sitä valitettavasti ei ole.

Käyttäjän MikkoPunkari kuva
Mikko Punkari

Ongelma on siinä, että ministereidemme ja kansanedustajiemme ammattiosaaminen kansainvälisen politiikan alalta on nykyään varsin kevyttä. Ulkopolitiikan ammattilaisia ei eduskuntatalosta löydy kuin muutama - tietenkin maamme kokeneimman poliitikon, valtiotieteiden tohtori Paavo Väyrysen johdolla. Ulkoministeri Timo Soini on VTM (maisteri) jonka opinnäyte koski populismia. Puolustusministeri Jussi Niinistö on FT historian alan tohtori ja hänen tuotantonsa on varsin sotaisaa. Entinen ulkomaankauppaministeri Kai Mykkänen on VTM ja hän tuntee Venäjän kasaari-juutalaisten, oligarkkien elämää. Pääministeri ja muut ministerit ovat pysytelleet mahdollisimman kaukana ulkopolitiikan aiheista.

On selvää, että tällainen tietotaso maamme poliittisessa johdossa antaa herkullisen tilaisuuden sotilaille ja erilaisille intressiryhmille ottaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan omiin käsiinsä demokraattiselta hallinnolta. Siis tehdä hiljainen sotilasvallankaappaus. Seurauksena on ollut se, että niin Suomen kansa kuin presidenttikin on saanut jännityksellä lukea sanomalehdistä ulkomaisten sotajoukkojen ja NATO-delegaatioiden toiminnasta maassamme.

Kaikkien kansainvälisten teemojen käsittely on salaseuran taholta kielletty niin eduskunnassa kuin mediassakin. Mitään maamme tulevaisuuden kannalta keskeisiä päätöksiä ei tuoda eduskunnalle edes tiedoksi. Nyt tämän vallankaappauksen seuraukset näkyvät eduskuntavaalien tärkeässä kampanjoinnissa - kaikki tärkeät aiheet ovat kiellettyjä käsitellä. Tämä johti myös siihen, että tohtori Väyrysen mahdollisuudet esiintyä kansalle kiellettiin myös, etteivät em. asiat tulisi kansan tietoisuuteen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vaikuttaa siltä, että menet esittämässäni konspiraatioteoriassa vielä pitemmälle kuin minä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Mikko, kiitos hyvästä analyysistäsi!

Vahvistan tuohon vielä, että 'suomettumis -ilmiön' pelossa, suomalainen hallintovalta ei rohkaistu käymään avointa keskustelua suhteestamme naapurimaahamme Venäjään. Valtavaan maahan, jonka kanssa pienen Suomen on parasta olla erinomaisessa vuorovaikutussuhteessa.

Jo Paasikivi aikanaan totesi jotenkin näin, että tosiasioiden tunnustaminen, on viisauden alku!

Sama pätee yhä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset