MirjamiParant1

Mikä ihmeen Keskusta?

Suomi on puolueiden luvattu maa. Puolueet ovat yhdistyksiä, joiden kontolla on valtakuntamme tulevaisuus.

Suomessa, yhdistyksinä toimivat puolueet, ovat onnistuneet siinä, että lakisääteisesti valtion varoista jaettavat puoluetuet turvaavat niiden toiminnan.

Keskusta on entinen Maalaisliitto, jonka ensisijainen pyrkimys on ollut maaseutuväen toimeentulon turvaaminen.

Nyt, keskustalainen ajattelumalli, on kääntynyt raharikkaan eliitin toimeentulon varmistamiseksi.

Maaseudun yrittäjät, entiset maanviljelijät, ovat taloudellisessa kurimuksessa.

Toimeentulon vähäisyys ei kannusta enää yrittämään. Tiloja haetaan konkurssiin. Tiloilla käyvät terapeutit auttavat pahimmista henkisistä alhoista, itsemurhatkin ovat todellisuutta.

- - -

Keskusta on ollut maanviljelijä -kannattajiensa toivo ja mahdollisuus.  Nykyisen pääministerin johdolla, mahdollisuus on unohdettu ja toivosta puhutaan vain luopumisena.

- - -

On outoa, että Suomessa ei ole enää ehtaa maanviljelijöiden puoluetta.

Maalaisliiton aika on nyt enemmän kuin koskaan.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Nyt, kun kaupungit nostavat profiiliaan ja pyrkivät ajamaan omia etujaan ymmärtämättä, että ne ovat täysin riippuvaisia ympäröivästä maaseudusta, on sääli, että Keskustapuolue on asemoitunut maaseudun Kokoomukseksi. Maaseutu-kaupunki-polarisaation vastapainoksi tarvittaisiin Kansalaispuolue, mutta Väyrynen taisi senkin jo lopullisesti pilata. Onko sitten ainoa jäljelle jäävä vaihtoehto jossain vaiheessa aikuistuva Perussuomalaiset?

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Perussuomalaiset ovat jo pitkälti kaapanneet Pohjanmaan kettu- ja minkkitarhaajat. Monet kieli vyön alla töitä puskevat maitotilalliset taitavat jäädä vaaleissa kotiin. Heistä harvat kun ovat valmiita vaihtamaan puoluetta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Enpä tiennytkään, että kettu- ja minkkitarhat ovat nyt perussuomalaisten leipää.

Itse, eläinsuojelijana, olen sitä mieltä, että tarhaus on lopetettava eläinrääkkäyksenä.

Kuinkahan kauan vielä kestää, että tuokin ns. 'elinkeino' kielletään. Huh!

Keskusta elää ja voi hyvin niin kauan, kunnes ensimmäinen järkevä maanviljelijä löytää vaihtoehdon. Eikä se vaihtoehto ole Perussuomalaiset.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Perussuomalainen -puolue on jo nimenä kärsinyt imagotappion. Kansalaispuolue näyttää lyöttäytyvän jo Sinisten kylkeen. Väyrysen kunnianhimoinen tavoite 'väsähti' kahden jäärän sarvipääkalisteluksi. Myös Väyrysen presidentti -kisa jätti puolueen lepäämään ja tarjosi oivan tilan vallankaappaukselle.

Luulen, että suuri osa nyt keskustalaisesta porukasta lähtisi sellaiseen puolueeseen, jonka tavoitteet ovat maaseutuyrittäjien elintason nostaminen sille kuuluvalle paikalleen.

Maamme omavaraisuus on tulevina vuosina välttämätöntä, sillä riippuvuus viljantuonnista haurastaa kansantaloutemme kivijalkaa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Jos nyt ajateltaisiin maatalousyrittäjien etuja ajavaa puoluetta, niin sen potentiaalinen äänestäjäjoukko olisi 100 000 henkilöä, kymmenesosa varteenotettavan valtakunnallisen puolueen äänimäärästä. No Kepuhan ajaa muitakin asioita.

Kepun ongelma on sen kannatuksen rajoittuminen pienten maaseutukuntien valtapuolueena. Näissä kunnissa sillä on usein suora enemmistö valtuustoissa. Tie valtaan kulkee maaseutukunnissa siis Kepun jäsenyyden kautta.

No, mitä tästä seuraa. Suunnilleen samaa kuntatasolla, mitä esim. Anne Bernerin kepulaisuus edustaa valtakunnan tasolla. Ideologian ja idealismin häviämistä politiikasta, jolloin toimintaa ohjaavat muut motiivit, ehkä jokin toinen ideologia, mikä oli puolueohjelmassa.

Sitten vielä maatilojen tilanteesta. Tiloja vähenee koko ajan ja jäljelle jäävä tilakoko kasvaa kasvamistaan. Minun mielestä ne ovat jo nyt liian suuria perheyrityksinä hoidettaviksi. Tilalliset palavat loppuun, eikä maatilaa polkaista tyhjästä liikkeelle enää nykyisin, vaan sen täytyy olla perintötila. Kauankohan syödään kotimaista.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Keskustavoittoinen Pohjois-Suomi on ideologisesti kiinnittynyt puolueeseen, siellä voimakkaana elävän uskonnollisen liikkeen myötä.

Onkin hyvä erottaa puolue ja ideologia. Monet kuuluvat keskustaan vain siksi, että mikään muu puolue ei tulisi kysymykseen juuri ideologisista syistä. Tosin jonkin verran myös Kokoomus kelpaa.

Eli, keskustan kannatuksessa on paljon 'ilmaa'!

On totta, että maanviljelijöiden etua painotteisesti ajava puolue ei voi olla yksijakoinen. Maaseudulla asuvia ja sieltä vielä toistaiseksi elantonsa hankkivia on kuitenkin paljon enemmän kuin tuo 100.000.

Maalaisliitto on jo nimenä vanhahtava, mutta kuitenkin suuntaa antava.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ikävä kyllä maanviljelijöiden tai maatalousyrittäjien puolueen kannatuspotentiaali olisi suunnilleen sama kuin RKP:n. Hyvässä lykyssä tosiaan 100000 äänestäjää.

Sen sijaan tarvitaan puoluetta, jonka tavoitteena on koko maan tasapainoinen kehittäminen. Siihen tehtävään taas keskusta sopii erittäin hyvin. Maaseudulla sen asema onkin varsin hyvä, koska se on ainoa, jolla on jotain edellytyksiä myös maaseudun aseman ymmärtämiseen. Ikävä kyllä se ei enää riitä, vaan joukkoihin olisi saatava myös asutuskeskuksista se osa väestöstä, joka haluaa tasapainoista, erilaisten ihmisryhmien ja alueiden vaatimukset huomioonottavaa politiikkaa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Keskusta lienee tällä hetkellä ainoa puolue, jolla on ripaus entistä maaseudun ihmisen näkökulmaa.

Sen sijaan, johtajaksi valittu yrittäjäinsinööri on pitänyt asemansa tiukalla otteella ja toimillaan antaa ymmärtää, että yrittäminen kannattaa.

No, kellä kannattaa, kellä ei. Ainakaan maatalousyrittäjänäolo harvoin enää kannattaa. Työtä on paljon ja eu-byrokratia vie loputkin mehut. Investoinnit on pakko tehdä velaksi ja lopulta tuotanto sakkaa erilaisten hinnoittelujen ristiriidassa. Tukieurotkin menevät pääasiassa suurtilallisille, eli heille, joilla on jo ennestäänkin asiat kunnossa.

Ehkä tästä syystä, puolueen sisällä esiintyy tyytymättömyyttä, joka saattaa jo näkyä seuraavissa vaaleissa isona miinusmerkkinä.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Keskusta saa kannattajansa maaseudulta, mutta se ajaa varsinkin nykyisin osakkeenomistajien, suuryritysten ja hyväosaisten etuja. Tämä rahoitetaan ajamalla vähemmän ansaitsevien palkkoja alas, heikentämällä työehtoja jne..

Tästä ei ole ollut mitään hyötyä peruskannattajille. Heille on kuitenkin perinteisesti vaikea äänestää muita puolueita kuin keskustaa. Perussuomalaiset olisivat lähellä, mutta muutamat heidän linjauksensa estävät keskustaa äänestävia kannattamasta perussuomalaisia.

Nyt keskusta esiintyy taas alkiolaisena puolueena, mutta valtaan päästyään se jälleen toimii kuten kunnon uusliberaali puolue toimii. Vanhasen, Kiviniemen ja Sipilän hallitukset ovat siitä kouriintuntuva osoitus.

Viljelijöitä varten ei todellisuudessa voi olla omaa puoluetta. Luulisi, että keskusta hoitaisi perinteensä mukaan heidän asioitaan. Eipä näy kiinnostavan. Brysselin viestit ajavat mennen tullen suomalaisen viljelijän yli. Ei ole huolta huomisesta.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Kiitoksia nauruista. On aina mielenkiintoista, kun ulkopuoliset yrittävät survoa meidät keskustalaiset omien ennakkoluulojensa pakkopaitaan.

Terveisin kaupungissa asuva ei-viljelijäperheessä kasvanut agnostiikkaan kallellaan oleva suvaitsevainen palkansaajajärjestöön kuuluva kepulainen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kari, nauru pidentää ikää:)

Hienoa, että jotain ponnekasta löysit survonnastani! Kepusta on moneksi, mutta kaikkia ei silti naurata!

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Hieman hämmentävää miksi juuri keskusta aiheuttaa niin suuria intohimoja. Olemme kuitenkin puolue- ja ideologiakentän keskellä emmekä edusta mitään höyrypäistä ääriliikettä tai edes uskonnollista hurmosliikettä. Poliittisia kohuja ja kähmintöjä on ollut, toki, mutta niitähän on kaikissa puolueissa. Ei keskusta erotu näissäkään. Miksi sitten juuri keskustan auringonlaskua on odotettu ja haaveiltu kait jo 60-luvulta saakka. Eihän muidenkaan suurten puolueiden "auringon" laskua odoteta poliittisten vastustajien joukossa kieli pitkällä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #14

Keskusta on uusi versio Maalaisliitosta! Puolueen arvojen lähtökohtana ollut alkiolaisuus, on uuden nimen myötä kadonnut. Arvot ovat koventuneet ja köyhien kohtelu on saanut jo tragikoomisia piirteitä.

Omat vanhempani olivat vakaumuksellisia Maalaisliittolaisia ja maamiesseuran kokouksia pidettiin suurtalollisten kodeissa. Itsekin lapsena kuuluin 4H -kerhoon. Osallistuin kerhon järjestämään leivontakilpailuun, jonka voitin, mutta toiminnanohjaaja jakoi palkinnon toiseksi tulleelle. Jo siitä mieleeni jäi särö, jonka yhä muistan suurena epäoikeudenmukaisuutena.

Itse asiassa koko kylän toiminnot rakentuivat puolueen toiminnallisuuden ympärille. Toki kylällä oli muutama perhe, jotka edustivat vasemmistoa, silloista SKDL:ää, mutta muista puolueista en kuullut.

Keskusta ei enää edusta niitä arvoja, jotka loivat selkeän mielikuvan puolueen tarkoitusperistä. Nyt puolue pelaa useilla sektoreilla, mitään selkeyttä ei tunnu olevan.

Olisi varmaankin aika pysäyttää kansan kurjistamisen politiikka. Mikäli kansalle syntyy kuva, että luottamusta löytyy, saattaa myös puolueen profiili nousta.

Slogan: 'Kepu pettää aina', on liian syvällä kansan mielissä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos ei ole luottamusta, tapaamme nahkurin orsilla, uhkailee Juha Sipilä oppositiota, siis samoilla sanoilla kuin Paavo Lipponen aikaisemmin.

Kuka tässä taas pelastuu? Me maanmatosetko kunhan saamme edustajan ilmaisen pöydän ääreen 6.12. ?

Sen verran köyhiä ollaan että kukapa ei arvostaisi ilmaista ruokaa! Tarjoaja kysyisi mitä pahaa siinä on, että osaa nauttia elämästä? Onko se väärin?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ehkä tarvitsemme pelastusta ainakin tältä menolta - uhkailua, kiristystä ja pakottamista (pakkolait)!

Pääministeriltä on jäänyt lastenkasvatusmenetelmät päälle!

Ehkä me emme enää pelastu suomalaisten edustajien toimesta - Eu sanelee ehdot ja Venäjä loput!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset