MirjamiParant1

Isovanhemmat - käyttämätön reservi lapsiperheiden tukena

Väestöennusteen mukaan syntyvyyden alenemaa ihmetellään ja kummastellaan.

Painopistettä ladataan veronmaksun kantokykyyn, käsien hoivaajina puuttumiseen ja vieläpä ikäihmisten haittalliseen lisääntymiskohorttiin.

Kaikki edellä mainitut seikat ovat luonnollisesti seurausta hallitusten lapsivihamielisyydestä.

Toki, kaikki puolueet rakastavat lapsia ja silittelevät heidän hiuksiaan markkinahumuissa, mutta päätösten aikaan, ajattelevat vain rahaa, kustannuksia ja kuntien taloudellista kantokykyä.

Kun todellisuus iskee silmille, eikä keinoja ei ole pohdittu aiemmin, hätääntyneet äänet pärähtävät selittelyyn ja omien puolueiden oikeiksi tekemien lakien puolustamiseen.

- - -

Rahaa on mahdollista budjetoida lasten synnytyspalkkioihin. Rahaa on mahdollista budjetoida isovanhempien asumisoloihin. Rahalla voidaan myös subventoida pienten elämänalun kuluja.

- - -

Laskennallisesti, lasten synnyttäminen on kallis investointi. Samalla se on kuitenkin investointi yhteiskunnan turvaksi.

Tämän ymmärtäminen on ollut ilmeisen ongelmallinen.

Toivottavasti, ongelman sisäinen ymmärrys alkaa vihdoin avautua. Myös päättäjille ja niiksi aikoville!

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Isovanhemmat asuvat nykyään usein eri paikkakunnilla, minäkin menen vain silloin harvoin kun molemmilla vanhemmilla on samaan aikaan työeste eivätkä pääse hakemaan pojanpoikaa eskarista.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Seija, näinhän se on! Itse asuin Vantaalla, lähellä lapsiani, mutta asumiskulut nousivat liian suuriksi.

Kyllä isovanhempia tarvitaan, ei vain lastenlasten pikahoitoihin, vaan myös henkisenä tukena. En tyrkytä mitään, otan vain vastaan sen, mitä kysytään. Ja se toimii.

Isommat tytöt (10 v. ja 8 v.) kaipaavat usein mummilaan. Nytkin sain watsappiini ison rivin hymynaamoja, ja joooo -huudon, kun ehdotin, että voivat tulla ensi viikonloppuna yöksi. Tänä viikonloppuna juhlitaan nuorimman yksivuotissynttäreitä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Sos.terv. ministeri Saarikko on todennut, että myös isovanhempien apu on ollut tarpeen.

Tätä pitäisi rummuttaa enemmän, sillä yhteiskunta myös hyötyisi paljolti siitä, että hyvinvoivat isovanhemmat saisivat osansa jaettavasta kakusta jälkipolviensa tukena.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset