MirjamiParant1

'Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää'

Viimeiset kolme vuotta ja risat, olemme kansana olleet ns.' kusi sukassa', mitä seuraavaksi.

Ja paljon on seuraavaksi tullutkin.

On tullut maahanmuuttajia enemmän kuin kansantaloutemme kestää. On tullut leikkauksia enemmän kuin kansalaisten selviytyminen kestää.

On tullut suuren rahan arvonnousua ja hyvinvoivien elintason nousua.

Samaan aikaan, kun elintasoaan rakastavat ja rahalla mälläävät, pääsevät otsikoihin kauniilla kodeillaan ja huvipursillaan, pienituloisten elintason lasku on näkynyt ja kuulunut huostaanottoina, lastensuojeluhenkilökunnan väsymisenä ja ennen kaikkea koulutuspaikkojen katoamisina.

Kun kansaa halutaan jakaa kahtia, niin jaetaan sitten kunnolla.

Tämä hallituskoalitio Keskusta-Kokoomus-Siniset ent. Perussuomalaiset, ovat tehneet sen, mitä suomalaiset eivät pahimmissa painajaisissaankaan olisi uskoneet.

Suomalainen todellisuus keikkuu nyt veitsenterällä. Pudota vai taistella.

Kikytetty SAK on tullut lopulta kehiin. Ammattiliitot tekevät sen, mikä niiden tehtävä on. Työväestön puolustamisesta ei pidä luopua.

Ei ihmisten työtä pidä halveksia. Ei ihmisten panosta yhteiskuntamme hyväksi pidä halveksua.

- - -

Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää -slogan on tosi.

- - -

Nykyisen hallituksen tekemät, kansalaistensa elinolojen alasajot, ovat vieneet ihmisten toivon ja uskon tulevaisuuteen.

 Veikko Vennamon  toteamus: 'Kyllä kansa tietää', on edelleen ajankohtainen

- - - 

Ihmisen muisti kantaa kaltoinkohtelunsa aikaan ja taakse. 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Aivan hyvä tiivistys. Katselin juuri tämän päivän lehdestä turvapaikanhakijoiden palautustilastoa viime vuodelta ja näyttää siltä että tuosta maahantuloruuhkasta ei kovinkaan suuri osa saa oleskelulupaa täältä.

Tuo ammattiliittojen uhkailu lakoilla on saanut jo jotkut älähtämään ennenkuin mitään on edes päätetty saati sitten tapahtunut. Hallituksen käsissä pitkälti on, että tuleeko työtaistelutoimia vai ei.

Kiky osoitti hallituksen olevan tarvittaessa valmis koviinkin otteisiin palkansaajien suuntaan, joten nähtäväksi tuleeko ylimääräiset reservin kertausharjoitukset joilla laitetaan porukat töihin jos lakko tulee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai, kyllä mun mielestä äänestäjän pitäisi ymmärtää, että jos äänestää kolme oikeistopuoluetta hallitukseen, niin millaista heidän politiikka on.

Se on sitten taas jo toinen juttu, jos menee uskomaan vaalipuheisiin, siitä saa syyttää itseään.

Kyllä on äänestäjän tiedossa vikaa, jos kuvittelee, että kokoomus, keskusta ja persut tekisivät muka työläistä ja köyhää suosivaa politiikkaa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#2 Äänestäjät ovat hyvin tietoisia viivan vetäessään - tai sitten eivät.

Vaalipropaganda iskee kovalla ja valitsee aina kohteekseen heidät, joihin tarjotut makkarat tai munkkikahvit uppoavat keskusteluiden ohella.

Vaalimanipulaatiolla haetaan äänestäjiä samoilla mekanismeilla kuin eri uskontokunnat hakevat - tunnistetaan ihmisen mielentila, kuunnellaan huolia ja isketään sopivaan altistukseen.

Tuo pätee siis liikkuviin äänestäjiin.

Änkyrävassarit eivät pienistä hätkähdä. Onneksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Talous kääntyi voimakkaaseen kasvuun sen jälkeen, kun suuri määrä turvapaikanhakijoita tuli Suomeen ja kasvu jatkuu edelleen. Riippumatta syy- ja seuraussuhteesta voi todeta, että blogisi sanoma oli epärealistisen synkistelevä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin voi joskus käydä, kun kohtaa tarpeeksi vankkoja argumentteja.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #6

#6 Voi, voi! Argumentteja tulee ja menee! 'Totuus ei pala tulessakaan', on myös vahva argumentti, ja viestii siitä, että kukin puhuu sillä äänellä, jonka on osakseen saanut.

Epätotuuksien puhujia maailma on pullollaan!

Käyttäjän MattiJuhani kuva
Matti Loikkanen

Maailmanlaajuisella talousbuumilla, joka nosti Suomen talouden pahasta lamasta, ja tänne tulevien tarvapaikanhakijoiden välillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Halloo!!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

No en mä ainakaan ns alempaan keskituloluokkaan kuuluvana ole kokenut minkäänaista kurjistumista. Maailmantalouden parantuessa töitä on tullut lisää niin että vähempikin riittäisi. Ei se rahakaan ole mikään autuaaksitekevä jos ammattitaitoista työvoimaa ei ole tarjolla tai menevät muualle.

Tietenkin haittapuoliksi voisi laskea pitkäaikaisen hallitusputkemme halua nostaa alvia ja muita kulutusveroja mutta nykyisin ne pystyy välttämään tilaamalla hyödykkeensä muualta unionialueelta.

Jos nyt vilä lakkoon aikoisivat niin en ole mukana jos nyt saan omista asioistani päättää. Tarvetta kuseksella omiin muroihin ei ole vaikka muille sellainen oikeus sallittaisiinkin. Ikävä vaan että me kaikki muut joudumme kärsimään sellaisen pelleilyn seurauksista.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#7 Tomi, kaikella kunnioituksella, jokainen kokemus on oma ja sieltä karsinasta asioihin suhtaudutaan.

Luulen, että tällä foorumilla ei ole aihetta väitellä mikä on oikein ja mikä väärin.

Jos katsot maailman tilannetta nyt, niin yritykset rauhaan ovat usein myönnytyksien kautta mahdollistuneet.

Sanoilla kyllä sivalletaan ja haetaan kohtaamisia provosoimalla, mutta lopulta järki voittaa, jos on voittaakseen.

Harvoin tiukasti omista oikeuksistaan kiinni pitäneet onnistuvat, olipa kyse maailman rauhasta tai parisuhteen tai naapurusten keskinäisistä suhteista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mirjami, kannattaa huomioida tuota rikkaiden hyvinvoinnin kasvua ja huonompiosaisten toimeentulon alavireisyyden kasvua pidemmältä ajalta taaksepäin. Edellinen Kataisen hallitus nimittäin kasvatti aivan liikaa valvion velkaa ja alijäämäisyyttä. Noin vaikka veorja korotettiin ja leikkauksia budjetin menoihin tehtiin fifti-fifti periaatteella. Kaikki ne sosiaalitukien korotuksetkin, jotka tuolla hallituskaudella tehtiin tehtiin velkarahalla ja tuollainen tapa hoitaa valtion taloutta ei suinkaan ole kestävällä pohjalla. Eikä sekään, että leikkauksia tehdään vääristä kohteista.

Jotenkin on sellainen käsitys syntynyt Sipilän hallituksen toimista jotta jokseenkin samanlaista talouspolitiikkaa on harjoitettu poislukien fifti-fifti menettely. Aina kun veroja alennetaan tai korotetaan prosentti-periaattein suurituloiset joko kärsivät tai hyötyvät. Pienituloisille ei kummastakaan ole talouteen muuta kuin haittaa kustannustason nousu huomioiden.

On se vain niin kovin vaikeaa hallitusten leikata tukipolitiikasta yhtään mitään. Vaikeaa on, vaikka perustettu työryhmä esittää lausunnossaan leikkaustoimia.

Katsotaan mitä tapahtuu kun tämä nousukausi taittuu ja alkaa varsinainen alamäki. Sosiaalikustannusten määrää on tahallisestikin kasvatettu maahantulijoiden aiheuttamilla kustannuksilla. Leikkauksia on edelleen tiedossa jollei maan talouspolitiikkaan osata ja kyetä tekemään suunnanmuutos.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#9 Sirpa, olen hyvin tietoinen siitä, mitä edelliset hallitukset ovat toimillaan aikaan saaneet. Velkaannuttiin, vaikka ei ollutkaan tuota maahanmuutto -invaasiota.

Saavutetuista eduista tuskin kukaan itkemättä luopuu, mutta pakon edessä ei itkukaan auta.

EU:n osuutta ei käy vähätteleminen. Sinne uppoaa jos jonkinlaista miljardia, joista me tavalliset 'pullaiset' emme juuri ole tietoisia. Harvat jaksavat penkoa juurta jaksain kaikki tilastot, joista voisi lukea kansantaloutemme todelliset syöpöt.

Usein mennään mielikuvilla, mutta todelliosuushan on lopulta jokaisen omassa kukkarossa tai lompakossa!

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kyllähän EU:hun uppoaa, mutta toisaalta on vaikea laskea miten siihen liittoon kuuluminen vaikuttaa välillisesti tulopuoleen.

Miten meidän markkinat toimisi jos emme kuuluisi EU:hun?
Ei kannata kuitenkaan verrata norjaan, jossa on ylivoimainen vientituote öljy...suomessa ei.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#12 Mikko, vastakysymys - miten meidän markkinamme toimivat ennen EU:ta?

On selvää, että kauppakumppanuudet, ilman tulleja, ovat tärkeät, mutta me myös maksamme niistä jo ennakkoon, EU:lle.

Nyt on sitten Venäjä ottanut lain omiin käsiinsä ja iskenyt tullit rajoille!

Siinä on sitten Suomellakin sormi suussa - naapurivaltiomme on hyvin tietoinen, mistä langoista vedetään, kun Eu -maana olemme sen vastustajia.

Presidentin valta on rajallinen, hallituksemme on keinoton, tarvitaan jälleen sovittelijoita, jotka eivät kuulu valtakoneistoon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset