MirjamiParant1

Suomeen tarvitaan uusi työväenpuolue!

Maamme monipuoluejärjestelmä on mahdollistanut kaikenmaailman kummallisuudet.

Suomeen on syntynyt puolueita kuin sieniä sateella, mutta useiden puolueiden arvot ovat kaukana niiden toimien painopisteestä, jolla ovat kannatuksensa ansainneet.

Paras esimerkki on Perussuomalainen  puolue, joka onnistui 'jytkyttämään' = jymäyttämään äänestäjiään paremman elämän toivosta.

Demarit, tuo perinteinen työväen puolestapuhuja, menetti kannatustaan Perussuomalaisille, valittuaan puheenjohtajakseen Jutta Urpilaisen, joka kaulallaan ristiä kantavana, oli hengenheimolainen Kokoomuksen Kataiselle enemmän kuin duunareille.

Kiitos tuosta valinnasta kuului myös Paavo Lipposelle, joka suositteli Urpilaista Demarien johtóon.

Oikeistodemarius tuli näin päivänvaloon. Ja siitähän eivät perusdemarit pitäneet. Käänsivät kylkeä ja äänestivät Perussuomalaista, Soinin johtamaa puoluetta, jytkyihin. Häpeä demareille. Häpeä pitkän työn demareissa tehneille kannattajille.

Perussuomalainen puolue oli kuitenkin huijaamisen mestari. Johdossa ollut Soini, oli kääntynyt katoliseen uskoon ja noudatti kaikkia niitä arvoja, joita demarit eivät voineet hyväksyä.

- - - -

Demarit ovat nyt puolue, johon duunarit voisivat vielä uskoa.

Toisaalta on olemassa epäily, onko johdossa oleva Antti Rinne vilpitön. Vaikka puolue on irtisanoutunut asuntomarkkinoista, kuten Kojamo, vähättely suurista osakeanneista ei vakuuta.

Nykyiset isot puolueet ovat 'more or less' korruptoituneet taloudellisten sisäpiirikytköstensä kautta.

Tavallinen kansa ei koskaan tule saamaan tietoa, miten, mutta mm. Nuorisosäätiön toimet (Keskusta) on painettu 'villaisella', että puheet ennen vaaleja olisivat mahdollisimman vähä-ääniset.

- - - -

Suomeen tarvitaan nyt ehta työväenpuolue, joka ei kosiskele, vaan toimii.

Olisin iloinen, jos maastamme löytyisi karismaattinen, kyvykäs ja arvoja kunnioittava henkilö, joka palauttaisi oikeanlaisen duunarimentaalin puoluejärjestelmäämme.

Sitä odotellessa.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Omanlaisensa sekoilu tapahtui tietenkin viime kesäkuussa, jolloin hallituksessa ollut Perussuomalainen puolue valitsi uuden puheenjohtajan.

Uusi pj, Jussi Halla-aho ei kelvannut hallitukseen, vaikka olikin luvannut seurata hallitusohjelmaa.

Tästä tulemmekin siirtoon, jonka seurauksia historia tullee pohtimaan kauan ongelmallisena demokratian alasajona.

Siniseksi valikoituneen värin, uskottiin olevan 'loikkareille' sovelias, tulevaisuudesta puhumattakaan.

Vähin äänin maassamme on onnistuttu pakkopitämään hallitus, jonka viisi ministeriä, ovat vähintäänkin 'sinisessä valossa'!

Demarit, v. 2015 hallitusneuvottelujen mahdollisina vastaajina, menettivät hallitusvastuun, mutta menettivät myös uskottavuutensa duunareiden mielissä.

Suomi tarvitsee nyt jos koskaan, duunaripuolueen, joka ei ole johtajansa uskontoriippuvainen, mutta on työntekijäkuntanssa uskottava puolustaja.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

"Demarit ovat nyt puolue, johon duunarit voisivat vielä uskoa."

Oletko tosissasi. Suomeen tarvitaan nyt ehta työväenpuolue, joka ei kosiskele, vaan toimii.

Tästä pittää lähteä toimimaan, tänne pitäisi ottaa myös entiset epäonnistuneet yrittäjät jotka ovat tehneet konkurssin. Yrittäjät ovat tavallaan järjestelmän uhreja, pankkien uhreja.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#2 Ari, luulen, että 'paluumuuttajat' haluavat vielä uskoa.

On aivan oma lukunsa, että epäonnistuneet yrittäjät (joka itsekin olen) voisivat saada oikeutta ja vapautua järjestelmän uhriudesta.

Pankit kyllä autettiin nousuun, yrittäjät jätettiin uhreiksi.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#3 Janne, populistinen Vasemmistopuolue kuulostaa mielenkiintoiselta.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Ei kukaan enää kaipaa ns. puolueita. Ihmisiä ei vaan voisi vähempää kiinnostaa. Puolueet= aivan liian jäykkää, tajuttoman hidasta, oman edun tavoittelua, sikakallista, tappelua ja jälkiviisastelua, puhuvia päitä, aina vaan puhuvia päitä, mutta lopulta vain vähän luvattuja hyviä.

Tarvitaan vallankumous, ei yhtään sen enempää eikä vähempää. Puolueet meni jo, mutta tulevaisuus, se tulee aina vaan, ja se pitää aina hoitaa huolella, syvällä vastuullisella huolella ;)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#6 Jari R., ikävä kyllä, rakenteita ei noin vain muuteta. Joudumme edelleen elämään näissä vanhoissa raameissa, joita ylläpidetään valtion subventioiden tuella.

Puoluetuet ovat eräs korruption muoto, johon olisi puututtava.

Yhteiskunnan = verovarjoamme jaetaan puolueille, jotka ovat yhdistyksiä, aivan oudoin perustein.

Eduskuntavaaleissa suurimman äänimäärän saanut puolue (yhdistys) kuittaa järjettömän suuren puoluetuen, jolla pääsee jatkamaan toimintojaan ja levittämään poliittista valtaansa.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Mirjami P., rakenteet ovat ainoastaan, ne ovat päissämme. Joutuminen johonkin elämässä kuulostaa antautumiselta ilman taistelua. Sen verran on kansaa kupattu ja ruoskittu, että joku isompi loikka olisi jollakin tapaa paikallaan. Se loikka ei vaan tapahdu jäykällä puoluepolitiikalla. Elämä on tässä ja nyt, se ei ole tyhjissä lupauksissa tai aina jossain sadan vuoen päässä. Rakenteet ovat päissämme, muuttuuko se pää ikinä?!

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kiinnostaisi tietää, miten se "vallankumous" mahdollisesti hoidettaisiin? Aiemmista vallankumouksista tiedämme, että onnistuessaan se lopulta joko tuhoaa yhteiskunnan tai kiduttaa kansalaisensa taloudelliseen ahdinkoon. Ja "vallankumouksen vastustajat" tietenkin eliminoidaan lopullisesti tai pehmeämmin.

Kuka sitä vallankumousta johtaisi? Jotkut äänestäjien ulkopuoliset voimat?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Aiemmista vallankumouksista tiedämme, että onnistuessaan se lopulta joko tuhoaa yhteiskunnan tai kiduttaa kansalaisensa taloudelliseen ahdinkoon."

Vallankumouksilla on siirrytty mm. sääty-yhteiskunnasta kapitalismiin (Ranskan suuri vallankumous 1789) ja sosialismista kapitalismiin (NL->Venäjä 1991).

Pidätkö nykyistä Ranskaa tai Venäjää sellaisina maina, joissa yhteiskunta on tuhottu tai kansalaiset kidutettu taloudelliseen ahdinkoon? Tai odotatko, että noissa maissa tulee noin käymään niissä viimeisimmin toteutetun vallankumouksen ansiosta?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #10

Vallankumoukset ovat monesti verisiä, niin olivat "Ranskan vallankumous" ja Neuvostoliiton ryöstökapitalismin romahtaminen Venäjän ryöstökapitalismiin. Se, että kommunistioligarkit korvataan kapitalistioligarkeilla (= erittäin usein sama asia), ei auta vallankumouksessa kansalaista, koska rakenteita ei muuteta.

Ranskan vallankumous oli itse asiassa suuri terroriteko, sen verran giljotiini lauloi.Miksi ihmisiä piti tappaa, jos kerran rakenteiden muutokseen pyrittiin? Noh porvarit pääsivät valtaan, mikä lienee ollut tarkoituskin. Vaurastuiko Kansa?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#9 Kyse ei ole vallankumouksesta.

Näyttää siltä, että, Eero, olet vielä syvällä nykyisessä puolue-elitismissä, jonka tarkoitus onkin sinunlaisesi turvaajien säilyttäminen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #13

Okei. Ehtan työväenpuolueen sisin olemus jäi tämänkin vastauksen jälkeen epäselväksi? Et oikein taida hahmottaa mitä pitäisi "uudistaa"?

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Tänään tämmösellä asenteella, olisko?!

Rakkaudella ilman kaunaa se varmaan hoidettaisiin, rakastetaan mokomat kapitalistit, puhuvat päät ja tyhjän lupaajat nurkkaan ;) Jos synnit täytyy jonkun mielestä saada huolella sovitettua, niin sitten ei hommasta tule mitään.

Vanhaa viisautta... "Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, "

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Rakastamalla pyyteettömästi jokainen vastustaja nurkkaan vois olla pienet mahikset edes johonkin muutokseen. Ihminen tarvitsee 90 prosenttia rakkautta, ja 10 prosenttia esim. Paskanjauhantaan. Resepti ;)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mikä on Suomen työväki suhteutettuna muihin ?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Töissä käy noin puolet kansasta. Työväenluokkaan kuuluu noin 99% kansasta.

Pekka Pylkkönen

Miksi aamuisin töihin heräävän duunarin pitöisi tuntea kuuluvansa Sossu-Tatun kanssa samaan luokkaan?

Työväenpuolue joka edustaa työntekijöitä voisi olla poikaa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #22

#22 Juuri noin! Nythän duunari ylläpitää useita puolueita, jotka vähät välittävät. On aika tunnustaa tosiasiat ja lopettaa miellyttäminen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #22

Samasta syystä kuin 1800-luvulla työssäkäyvä perheenisä tunsi kuuluvansa samaan luokkaan kotia ja lapsia hoitavan vaimonsa kanssa.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #25

Haluaisikohan Tatu tulla vaikka imuroimaan ja tiskaamaan meille?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

# Lauri K., riittävän suuri suomalaisen työn ylläpitäjä.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

"Suomeen tarvitaan nyt ehta työväenpuolue, joka ei kosiskele, vaan toimii."

Mitä tuo lause voi tarkoittaa? Viimeksi tänään pääministeri Sipilä yritti esittää, että hän korjaa vihervasemmiston tuhoja. Pääsi hörönauru, kepu ja kokoomus ovat olleet pääministeri- ja valtiovarainministeripuolueina 2000-luvun alkupuolelta.

Millainen "ehta työväenpuolue" yli satavuotisten työväenpuolueiden tilalle pitäisi saada? Saadaanko pätkä puolueohjelmasta?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#11 Satavuotinen työväenpuolue on ikänsä mukainen, ikääntyneesti sairastunut.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Vonkaan vielä. Anna joku oleellinen pätkä "ehtan työväenpuolueen" ohjelmasta. Kait vallankumouksessa ja sen takana olevalla "ehtalla työväenpuolueella" pitää joku ohjelmallinen elementti olla?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #19

#19 Eerolle tiedoksi! Ohjelmallinen elementti on vasta tulossa. Ehtii hyvin ennen huhtikuun vaaleja!

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Ei demareitakaan tulla äänestämään sen takia, että kukaan niihin luottaisi. Monille demarit on vain vähiten huono vaihtoehto, ja sama pätee yleisesti monien äänestyskäyttäytymiseen. Äänestetään sitä vähiten huonoa, tai sitten puoluetta jolle halutaan antaa seuraavaksi vuoro sählätä. Tai sitten äänestetään jotain toista puoluetta vastaan.

Toki vanhoissa ikäryhmissä on ihmisiä jotka ovat tottumuksesta äänestäneet sitä samaa puoluetta koko ikänsä. Aika harva heistäkään on puolueeseen erityisen tyytyväinen.

Aika harvoin politiikasta puhuessa kuulee tyytyväisyyttä mitään puoluetta kohtaan.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#14 On hyvä aina kyseenalaistaa vanhoja, luutuneita käsityksiä.

Jos meillä on vähän vaihtoehtoja, tyydytään juuri tuohon, vähiten huonoimpaan.

Puolueet ovat kuitenkin ne valtakunnan vallankäyttäjät, jotka ns. demokratian nimissä käyttävät valtaansa.

Meillä on nyt lähes neljä vuotta valtaansa käyttänyt oikeistolainen valtaeliitti, joka on vienyt työväestön oikeudet ja kaventanut puhetta ns. 'vihapuhementaalilla'!

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Olen kurkkua myöten täynnä mm. Keskustan ja Kokoomuksen vaalien alla tapahtuvasta hellämielisyydestä.

Nyt, köyhät ovat arvossaan - viimeiset kolme ja puoli vuotta ovat vahvistaneet köyhyyden lisääntymistä, eli manipuloinnin otollisen määrän varmistamisen, kannatuksensa turvaajiksi.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

En usko, että uudella puolueella olisi menestymiseen mahdollisuus. Nykyisin hallitukset istuvat koko vaalikauden. Se puolue joka saa suurimman kannatuksen vaaleissa, todennäköisesti muodostaa hallituksen. Ja näin ollen on valtionhoitajapuolue, joka määrää tahdin.
Uusi puolue ei mitenkään tule saamaan niin suurta kannatusta, että siitä edes tulisi hallituskelpoinen puolue. Tai olisi edes merkittävästi vaikuttava osa päätöksenteko prosessia.
Tietyt taloudelliset lainalaisuudet markkinavetoisessa yhteiskunnassa sanelevat miten maa makaa. Olkoon maan hallituksen kokoonpano mikä tahansa, joutuvat siihen osallistuvat puolueet ideologioistaan riippumatta monilta osin kompromissien tielle. Sillä tavalla taiteilemalla (demokratiaksikin kutsuttu) tätä maata on rakennettu ja tullaan kaiketi rakentamaan. Mikäli sen kansalaiset niin haluavat.
Ehkä järkevämpää olisi toimia niin, että puolueita olisi eduskunnassa merkittävästi nykyistä vähemmän. Luultavasti toiminta olisi tehokkaampaa ja äänestäjillä olisi helpompaa vaaliuurnilla. Lähihistoriakin on todistettavasti osoittanut mitä hässäkkää liiallinen monipuoluesysteemi on saanut aikaan.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#34 Teuvo, samaa mieltä, että puolueita tarvitaan paljon vähemmän. Puolutukien takia, pienpuolueet sinnittelevät.

Mutta, meillä on ollut viimeiset 30 -vuotta oikeistovetoinen hallitus.

Jäljet näkyvät polarisoituneessa yhteiskunnassamme, jota puolueiden johtohahmot eivät edes käsitä.

Pahoinvointi on enemmän kuin käsinkosketeltavaa.

Pahoinvointi on kaatopaikoiksi muuttuneita koteja, masentuneita kansalaisa ja turvattomia eläkeläisiä.

Ihmisten syrjäytyminen on tunnistettavissa niiden työntekijöiden kertomuksina, jotka joutuvat näkemään mm. asuntojen siivottomuuden seuraukset.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

SDP:tä sanottiin eräässä blogissa Suomen luterilaisimmaksi puolueeksi.

Toisaalta teologian tehtäväksi sanotaan vahvistaa nimettömiä puskastahuutelijoita uskossaan valituista valituimpien turvajoukkona, sodassa ensimmäisinä tuleen astuvina.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#34 Heikki, luterialisuus on hierarkian ylintä.

Olen tehnyt työtä kirkossa ja seurakunnissa, useissa eri tehtävissä.

Puolueet siellä eivät ulospäin näy, mutta niiden läsnäolon tunnistaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset