MirjamiParant1

Kun selkeä johtajuus valtakunnasta puuttuu, pienryhmät alkavat ottaa valtaa.

Maassamme on alkanut säröilevä johtajuus -ilmiö! 

Pienpuolueet, kuten Vihreät, ovat alkaneet ns. inhimillisyyden nimissä, vastustaa lakeja.

Lakeja, jotka on säädetty kaikkia kansalaisia varten.

On mahdollista, että koko episodi, oli Vihreiden mainostemppu, jolla saa huomiota tulevia vaaleja varten.

Vihreiden pj. Touko Aalto on ottamassa vastuun puolueensa työntekijän edesottamuksesta. 

Eli, oli ilmeisen tietoinen jo ennakkoon.

Nyt, koko media on valjastettu Vihreiden humanitaarisuuden kertomukseen.

Pj Aalto vaatii jopa palautusten keskeytystä.

Missä valtakunnan johtajat? Lomilla vai piilossa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Johtajuus on kyllä olemassa, mutta se ei ole siellä missä kansa luulee sen olevan. Kansa luulee, että johtajuus on vaaleissa valittujen poliitikkojen käsissä. Tosiasiassa nuo poliitikot ovat vain suurpääoman sätkynukkeja. Niin kauan kuin kansa ei tätä ymmärrä, ollaan hakoteillä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Janne, kansa uskoo vain siihen, johon heidät on opetettu uskomaan.

Demokratiaan.

Nyt meillä on meneillään harvainvalta, joka ei ole demokraattisesti valittujen johtajien käsissä.

Kukin päätelköön, mistä on kysymys.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Olen samaa mieltä blogistin kanssa.

Odottaisin johtajuutta Sauli Niinistöltä mutta sieltä sitä ei näytä löytyvän. Varoo viimmeiseen asti oman ja (entisen) puolueensa julkikuvaa.

Muilla politiikan vaikuttajilla sitä ei ole senkään vertaa. Puolue menee kaiken edelle.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#3 Presidentti Niinistöllä ei ole valtaa Suomen sisäpolitiikassa.

Puolueiden valta on kosmeettista. Jyrähdyksiä ei kuulu, sillä pääministerinkään valta ei riitä jyrähtelyyn.

Pattitilanne.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kaipaatko Kekkosta vai peräti Führeriä?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Esa, en kumpaakaan sillä en usko kuoleman jälkeiseen elämään enkä uudestisyntymis-oppiin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Sehän on tiedossamme (ja "virallisesti hyväksytty"), etteivät persut ole enää hallituskelpoisia. Entäs näitä, saman tason veijareita?

https://www.verkkouutiset.fi/li-andersson-oikeusva...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#6 Nythän on oiva tilaisuus tuoda valtakunnan eetteriin valtapyrkimyksensä.

Ei pidä unohtaa, että johtajien 'nukkuessa' vastarinta on hereillä!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Johtajat pelkäävät rasistileimaa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#10 Oikea johtaja ei pelkää!

Jos johtaja ei tunne itseään eikä omaa valtaansa, hän saattaa olla pelkuri.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

En ole vihervasemmistolaisten touhuista lainkaan innostunut, mutta erityisesti täytyy ihmetellä heidän kiihkeyttään puolustella Pennasen toimintaa. Onko joku todella suuri repeämä kansakunnassa tapahtumassa, jos kerta käsitykset oikeasta ja väärästä näin suuresti eroavat eri väestöryhmien välillä? Vetoaminen kansalaistottelemattomuuteen pöyristyttää, sillä tuo menettely on mielestäni varattu vain kaikkein jaloimpiin tarkoituksiin. Se on hieno keino oikeassa tilanteessa oikein käytettynä, mutta harkitsemattomana pelkkää typerää lapsellisuutta. Nyt tuo hieno keino vedettiin tavallaan lokaan.

On kyllä myönnettävä, ettei keskusta-oikeistokaan ole esiintynyt mitenkään vakuuttavana lainlaatijana erityisesti Sipilän hallituksen aikana. Useat lakiehdotukset eivät läpäise perustuslaillista tarkastelua ja monet niistäkin, jotka menevät läpi, ovat hyvin epäreiluja esimerkiksi kaikkein köyhintä väestönosaa kohtaan tai sitten suosivat kohtuuttomasti jo entuudestaan hyväosaisia. Noissa laeissa ei ole tippaakaan Salomonin viisasta henkeä.

Onko käynyt niin, että lainkuuliaisuutta rapautetaan koko poliittisen spektrin ulottuvuudella? Lopun aikoina jokainen tekee sitä, minkä kokee itselleen parhaaksi. Usko korkeimpaan moraaliseen auktoriteettiin eli Jumalaan on kadonnut ja tilalle astuu pikku hiljaa täysi anarkia tai kaikkien sota kaikkia vastaan.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Tuli sama kommentti kahdesti jostain syytä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Elämä koetaan kuten näytelmä katsomosta. Sivullisena. Suomen kansa marssii mahallaan, sanotaan. Tunne-elämästä viis, kaikki navan ala-puolella, "me too".

Kaikkea ohjataan korvien välistä, kirjoitti puolestaan Jean-Paul Sartre. Ihminen on kokonainen, myös koko nainen.

Jos Suomessa saisi luetteloida ihmisiä, joku voisi laskea kuinka monet kansanedustajat ovat naimisissa keskenään ja kuinka moni lopuista mediahenkilön kanssa.

Miksihän vasemmiston kellokkaita ovat nimiltään Tarja Halonen, Maarit Feldt-Ranta, Li Andersson?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mistä tämä koko pakkopalautushässäkkä johtuu? Onhan näitä suoritettu vuosikausia. Jo vihreiden ja vasemmistoliiton hallituksessa oloaikana. Sitä en tiedä onko palautukset tapahtuneet samalla tavoin reittilennoilla. Tuolla ei sinänsä ole muuta merkitystä kuin kanssamatustajien kokemat epämieluisat mielikuvat.

Miksi nämä kaksi puoluetta nyt ovat raivoissaan? Selitys on hyvin yksinkertain omasta mielestäni. Oppositiossa ollessaan on hyvä hyökätä hallituksen ja vastaavien ministerien toimintaan kiinni ja vaatia jopa lainvastaisina laillisten toimien lopettamista. Näin vaikka tosiaankin itse hallituksessa ollessaan ei ollut mitään vikaa.

Miksi näitä pakkopalautuksia sitten on enemmän kuin aiemmin? Syy siihenkin on yksinkertainen ja johtuu Sipilän hallituksen leväperäisestä maahanmuuttopolitiikasta. Maahamme pääsi tulemaan jopa Ruotsista ohjattuina suuri määrä turvapaikanhakijoita ilman minkäänvaltakunnan henkilöllisyyspapereita mukana. Jälkeenpäin sitten tuli postitse laatikoittain passeja heitä varten. Oliko nuo passit kaikki aitoja? Ei tainut kaikki olla vaan väärennöksiä ainakin osa.

Kun maahan sai tulla esim. Ruotsista, turvallisesta maasta, hakemaan täältä turvapaikkaa, jonka olisi voinut estää laittamalla rajatarkastukset voimaan ja pikakäännyttämään kaikki hakijat ulkomaalaislain nojalla. Ja vedoten samalla jopa siihen ettei maahan pyrkivillä ole schengen alueella kulkuoikeutta sopimusmaa Suomeen. Tämä laillinen okeus jäis ja taitaa jäädä edelleen Sipilän hallitukselta toteuttamatta. Ei siis ihme, että maahan päästettyjen joukossa on paljon sellaisia henkilöitä, joilla ei ole oikeutta turvapaikkaan. Niin ja ihan oikeudenpäätöksin todettuna (usein jopa muutamaan kertaan).

On kummallista, että eduskunnassa istuu kaksi puoluetta lainlaatijoina, vihreät ja vasemmistoliitto, jotka itse lainlaatijoina eivät ymmärrä, vaikka ovat velvollisia noudattamaan oikeuslaitoksemme päätöksiä ja toimivaltaa. Sen vielä ymmärtää, että kansalaiset ottavat kantaa pakkopalautuksiin, mutta että näiden kahden eduskunta puolueen puheenjohtajat joidenkin kansanedustajien kanssa esittämillä vaatimuksilla oikeudenpäätöksiin perustuvien pakkopalautusten keskeyttämistä, niin se vain ei ole kananedustuslaitokselle eduksi.

Vikaa on siis suuremminkin johtajuudessa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sirpa. Yli 20 vuotta olen tehnyt näitä ns. pakkopalautuksia. Olin aikoinaan koordinoimassa niitä valtakunnallisesti Helsingin ulkomaalaispoliisissakin silloisen esimieheni kanssa. Toimintamme oli tuolloin erittäin tehokasta, mutta kaikki tehtiin viimeisen päälle pykälien mukaan perus- ja ihmisoikeuksia kunnioittaen. Suomi on ollut Euroopan ja koko maailman mittapuussa varmasti se maa, joka on näistä tehtävistä suoriutunut aina kunnialla. Minulla on tästä edelleenkin paljon sellaista tietoa mitä muilla ei välttämättä tänäkään päivänä ole. Kovaa työtä, jossa oma henkikin on ollut muutaman kerran ns. vaakalaudalla. Kirjan tästä voisi kirjoittaa, minulla olisi paljon kerrottavaa.

Pääosin palautukset on aina tehty ns. reittilennoilla, oman kaluston hankkiminen ja ylläpitäminen Suomelle ei ole ainakaan vielä ollut järkevää. Jos noita hakijoita alkaisi tulla sama määrä kuin vuonna 2015, niin palautettaviakin alkaisi olla sellainen määrä, että oman kaluston hankkiminen saattaisi tulla kyseeseen. Näitä joukkopalautuksiahan on julkisuudessakin esillä oleen mukaan suoritettu esimerkiksi Finnairin tilauslennoilla ja sitten on toisinaan ollut myös Frontexin yhteispalautukset, mutta ei sekään ole halpaa lystiä.

Muuten, ei tuo hallituksen maahanmuuttopolitiikka ole enää yhtä leväperäistä kuin se oli vielä vuonna 2015 ja tässä kohtaa perussuomalaiset olivat myös vielä yhdessä rintamassa hallituksessa. Sekin nyt kannattaa muistaa, vaikka Sipilähän se tahtipuikkoa näytti vielä silloin heiluttavan ja muut vikisi perässä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kirjoitat Frontexin palautuksista. Olen miettinyt tämän ko. pakkopalautuksen suhteen sitä, että mahtoiko olla kyseessä juurikin tällainen EU-maiden yhteinen pakkopalautettavien kuljetus järjestettynä ns. jatkolentona Hampurista käsin. Vai oliko kyseessä siirto Saksaan, johon oli jo aiemmin rekisteröitynyt turvapaikanhakijaksi tai jollain muulla syyllä sinne siirto.

Olen hyvin samaa mieltä siitä, että leväperäisyyteen ei nämä pakkopalautukset suinkaan perustu vaan niitä on nyt tehtävissä liian paljon johtuen juuri leväperäisesti hoidetusta rajavalvonnasta. Tämä siis omaa käsitystäni tässä asiassa. Sitä saa mitä kylvää. Miksihän monet muut jäsenmaat ovat laittaneet rajavalvontaa voimaan, mutta Suomi ei vieläkään, vaikka tiedetään Ruotsista tulevan jatkuvasti uusia hakijoita? Onko sinulla tuosta varmenpaa tietoa?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #20

Siis lento oli menossa Berliiniin, missä Pennanen sai tämän älynväläyksen. Eilisessä A-studiossa tämä nuori haastateltava nainen tiesi kertoa, että kyse olisikin ollut irakilaisesta miehestä, joka olisi palautettu Basraan. Jos ei, niin sitten saattoi olla jonkun rikollisen palauttaminen Saksan kautta jonnekin muualle tai Saksaan tai sitten ihan vain ns. vastuunmäärittämisasetuksen mukainen palautus ainoastaan Saksaan kuten arvelit eikä henkilö olisi halunnut palata syystä tai toisesta sinne. Nämä ovat vain olettamuksia. Frontexin jatkolennosta en ole kuullut, mutta sekin vaihtoehto on olemassa. Poliisi ei näistä julkisuudessa tiedota.

Ei minulla ole varmempaa tietoa, kun en ole edes viitsinyt kysyä ministereiltäkään, mutta oma arvioni on se, ettei Suomi laita tilapäistä rajatarkastusta länsirajalle, siis Ruotsin vastaiselle rajalle, kun hakijoiden määrät ovat niin paljon pienentyneet ja ehkä tässä luotetaan muiden tarkastukseen, ettei tilanne lähde paisumaan suuremmaksi. Maksaahan niiden tarkastusten palauttaminen myös paljon rahaa ja hidastaa muuta rajaliikennettä jonkin verran.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Pakkopalautushässäkkä tosiaan on seurausta yleisemmästä läntisen ajattelun kehityksestä aina sotien jälkeisestä itsekritiikistä saakka jolloin ymmärrettiin molempien totalitarismien, sekä läntisen fasismin että itäisen kommunismin, alistaneen yksilöt pelinappuloikseen.

Ajattelun vapautuminen lännessä on sitten vetänyt puoleensa nuoria sekä Itäblokista että etenkin Afrikasta ensin viehättävään Italiaan joka on nyt lopulta reivaamassa kurssiaan.

Jonkin verran uutta väkeä on riittänyt myös Ruotsin takamaahan, tänne meille.

Afrikassa nuoria naisia narraamassa käynyt Jörkka voisi kokeneena kertoa ihmisluonteen paljastumisesta, mutta vaikenee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niitä johtajia valitaan vaaleissa, kansa on tykännyt nykyisistä johtajista, ja taitaa galluppien perusteella tykätä edelleenkin, pienin muutoksin.

Mitään johtajuutta ei puutu, se valta on kansalla.

Turhaa mitätöntä hölötystä.

Ei ne vihreät valtaa Suomea sillä, että yksi matkustaja ei suostu istumaan :)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mitä johtajaa tässä tapauksessa vielä kaivataan? Asia etenee omaa rataansa, kunnes lopuksi annetaan jokin tuomio.

Vaikka säädettäisiin laki, ettei lakeja saa rikkoa, rikkojia riittää silti. Säätyyn ja puoluetaustaan katsomatta. En tiedä, että minkään puolueen ohjelmassa olisi pykälä, joka sallisi tai kannustaisi lakien rikkomiseen.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Ei ole ihme, jos kansa alkaa kaivata führeriä, kun katsoo millainen surkea opportunistiporukka maata tällä hetkellä johtaa. Sisäministeri Mykkäsen perusteleva kannanotto Vihreiden vaatimukseen palautusten keskeyttämisestä oli suorastaan nolo. Olisi ollut parempi jättää noin älytön vaatimus kokonaan vaille huomiota.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Nykyiset puolueet ovat jämähtäneet paikoilleen ja eivät kykene uudistumaan. Eduskunnan ulkopuoliset voisivat tuoda uutta politiikkaa ja varsinkin hyvävelijärjestelmä ja korruptio pitää kitkeä niiden avulla. Ei näistä nykyisistä ole mitään halua alkaa kitkemään, mikä on heidän omaansa ja menettäisivät sen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#24 Hyvät veljet, ja -sisaret toimivat niin kauan kuin se heille sallitaan! Luulen, että lonkerot ovat niin syvällä, että yhdenkin puolueen julkikuvaan tulisi säröjä, jos lähtisivät vyyhteä purkamaan.

Aloite pitää tulla kansan keskuudesta!

Jos mietitään esim. Jungerin NytLiikettä, on mahdollista, että sieltä nousisi jonkinlaista muutosta, mutta sekä Harkimo että Junger ovat poliitikkoja jo ennestään - on mahdollista, että myös heillä on suojeltavaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Topi, aika paljon pitää tapahtua kansalaisten keskuudessa ymmärryksen muutosta jotta vanhat puolueet syrjäytetään uusilla nousevilla puolueilla. Uusien nousevien kun on saatava eduskunnassa enemmistöinen päätösvalta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@26. Siksi ulkopuolisilla puolueilla on vaikeaa saada itsensä kuuluville, kun puoluetukea ei ole ja kaikki hommat tehdään järjestään vapaaehtoisvoimin kun samaan aikaan ne vanhat puolueet saavat kaikki puoluetuet mutta ei niille toisille.

Oikea puoluetuki pitäisi jakaa niin, että äänestäjä on antanut äänen tälle puolueelle, niin merkitään puoluetukirahaksi. Euromääräistä rahaa en tiedä. Mutta se olisi tasapuolista kaikille.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Johtajuus syntyy opettamisesta. Demariopetusministeri Jukka Gustafsson jäi mieleen tavatessaan Qatarin upporikkaan prinssin Helsingissä. Koulutuksesta piti syntyä viennin huipputuote arabimaihin.

Eilen uutisoitiin 20 suomalaisen opettajan päässeen ulkomaille töihin, Ruotsiin!

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#27 Ruotsissa on, tiedotuslähteiden mukaan, opettajapula.

Tuleepa tässä mieleeni, että ovatko sikäläiset opettajat jo täysin uupuneet tehtävänsä rankkuteen. Opettajakoulutukseen ei haluta, sillä on valmiiksi tiedossa ylimitoitettu työ.

Suvakkiruotsi yrittää kenties paikata aikanaan suomalaisille siirtolaislapsille aiheuttamiaan traumoja.

Meillä vielä opetellaan monikulttuuristen lasten integroitumisen tuomia ongelmia.

Opettajat tarvitsevat työnsä, toimeentullakseen. Siitä huolimatta, heidän vastuulleen on valtiovallan taholta sälytetty enemmän kuin mahdollista.

Opettajien aika menee maahanmuuttajalasten kanssa, suomalaislapset saavat selvitä omien kykyjensä mukaan.

Tämäkö on sitä, jota me halusimme?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Eepäs naareskella ministerille, ennen kun tipahtoo!

Kuuntelen Kirkkonummella netistä Ylä-Savon paikallisradio Sandelsia joka parhaillaan jututtaa kirpputorin pitäjiä Iisalmen torilla. Eräs naisimmeinen myy tavaroitaan lähteäkseen vuodeksi töihin Qatariin! Harmi vaan, ettei toimittaja kysellyt enempää, meneekö sairaanhoitajaksi, tuskin opettajaksi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset