MirjamiParant1

Putin ja Trump, Dobro pozalovat, Welcome to Finland!

 • Syksy
  Syksy
 • Kevät
  Kevät
 • Kesä
  Kesä
 • Talvi
  Talvi
 • Lumi on juhlaa myös lemmikeille!
  Lumi on juhlaa myös lemmikeille!

Suomi on kesäisin unelmien maa. Meillä on puhdasta ilmaa, juomakelpoisia järvivesiä, lumoavia metsiä, toisiaan kunnioittavia ihmisiä.

Meillä on maaperä, joka kätkee sisäänsä arvometalleja, graniittia ja maasälpää. Meillä on maatiloja, joissa ahertavat ammatilleen uskolliset.

Meillä on oppinutta kansaa, jonka henkinen pääoma rikastuttaa ja vahvistaa yhteistä.

Meillä on selkeät vuodenajat.  Kevät - Kesä - Syksy -Talvi!

Sitkeänä kansana olemme sopeutuneet vuodenaikojen vaihteluun kuin paidan vaihtamiseen.

Jokainen vuodenaika on ihmeellisyyksineen lumoava. 

Keväisin, kun lumet vajoavat maan uumeniin, maa tarjoaa parastaan. Valkovuokot, nuo kevätmetsän kaunottaret, ovat ilahduttaneet vuosisatoja äitejämme. Lapsen kätöset poimivat kimpun äidilleen, joka vuosi vuoden jälkeen ilahtuu lastensa huomiosta.

Kesäisin, tienoot täyttyvät innokkaista maan muokkaajista, mökeilleen karkaavista työntekijöistä, satakielen laulusta ja parvekkeiden kukkaloistoista.

Kesään kuuluvat myös hyttyset, perhoset ja kesäkissat.

Syksy saapuu varoen ja sopeuttaa kansaamme käyttämällä kaiken väriskaalastaan. Väriloistossa mieli ei ehdi apeutua. Samaan aikaan marjat kypsyvät ja rohkaisevat kansaamme keräämään talveksi vitamiinit talteen. 

Ja eipä aikaakaan, kun sienet nostavat hentoja lakkejaan ihailtaviksemme. Tsernobilin jälkeen emme tosin sieniä saaneet kerätä, mutta nyt sekin uhka on jo poistunut.

Talvi ei kysy, saako tulla. Talvi tulee ja ottaa paikkansa. Ensilumi on aina lumoava. Lapset, nuo elämämme parhaat, löytävät ilon, jota katsellessa silmät kostuvat.

Pienenä koululaisena, hiihdin kouluun. Hanki oli syvä, eikä aurauskalustoa maseudulla ollut. Hiihtäminen oli mahtavaa. Suksi luisti ja koulumatka taittui nopeasti.

Suomi on maa, jossa ei tarvitse pelätä. Lapset voivat kulkea kouluun ilman, että on saattaja. Koteja ei tarvitse eristää korkeilla aidoilla. Kaikkea ei tarvitse lukita.

Tosin, on todettava, että liian avoin (Schengen) maahanpääsy, on tuonut lieveilmiöitä, kuten muista maista saapuvia ammattirikollisia, jotka tehtailevat asuntomurtoja. 

- - -

On hienoa, että Suomi on teille hyvä ja turvallinen maaperä kohdata, kansainvälisten ristiriitojen ratkaisijoina.

Tervetuloa!

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Suomesta on mahdollista saada ihmisläheistä kuvaa maailmanlaajuisesti.

Useimmiten, tarjotaan kultivoitunutta, stereotyyppistä ilmaisua.

Suomi on moni-ilmeinen, kummallisten ihmisten maa, jossa eläminen vaatii maan kulttuuria ymmärtävää, hiljaisuutta hyväksyvää, puhelahjaisten kuulemista ja tunteensa kuolettaneiden sairauksien syndroomaa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tänään sain lääkkeen Filippiineiltä Suomeen muuttaneelta hoitajalta. Puhuimme vuodenajoista. Filippiineillä niitä on vain kaksi kesä ja sadekausi, kumpikin puoli vuotta. Siellä ihanaan kesäaikaan matkutaneella on väärä luulo maasta. Sama koskee Intiaa ym muita saman vyöhykkeen maita.. Muistan miten Goassa, Intiassa kesäkauden lopussa ihmiset valmistautuivat pitkään sadekauteen lämpimiä vaatteita ja muuta tarpeellista hankkien.

Nyt olemme saaneet jonkinlaista mielikuvaa Filippiinien sadekaudesta. Pojat luolassa ovat herättäneet meidän kenties. Sadekausi tekee valtavaa tuhoa, vaikka sen seurauksen taas pellot tuottavat ruokaa. Ihmisten selviäminen on usein todella vaikeaa. Tosin varakkaat siinäkin pärjäävät, Harvemmin ajatellaan tavallisia kansalaisia.

Suomi on monella tavalla hyvä maa. Kuinka maailman huomio kääntyy tänne päin, kun saamme vierailijoiden lisäksi suuren määrän mediaväkeä etsimään mastamme kaikkea sitä hyvää mitä meillä juuri nyt on. Toivottavasti tulevat kokemaan myös kaamoksemme ja muutkin vuodenajat. Emme aina niin helpolla pääse. Nyt vain on täydellinen kesä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#2 Irja, kiitos palautteestasi!

Suomi on nyt täysin erilainen kuin 100 -vuotta sitten. Kehitys on ollut huikeaa. Silti. meillä on vielä upea luontomme, hiljaisuus ja sisumme.

Suomalainen sisu ei ole vain kuorma-autoja tai pastilleja, vaan myös kansamme kestävyyttä ja sitkeyttä kuvaava tahtotila.

Filippiinit ja Japani - rankkasateet ovat osa sikäläistä selviytymistä. Aina kaikki eivät selviydy.

Toivon, että jokainen thaimaalainen poika ja valmentajansa saadaan turvaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä, kuin muistutus Putinille kaikesta siitä mitä Venäjä voi täältä vielä saada. Luovutettu Karjala oli tuosta kaikesta ylin esimerkki.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Sanopas muuta, Juha! Terijoen kultaiset hiekkarannat olisivat upeita tälläisenä suven hellepäivänä. Tai Raivolan kaunis lehtikuusimetsä. Kaikki män..

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #5

#5 Karjalan menetys on aina tunteita nostattava. Olen lukenut Eeva Kilven kirjat talvi- ja jatkosodasta. Hän kuvaa hienosti surua ja turvattomuutta, jotka seurasivat evakkoutta.

Sen sijaan, jumiutuminen menneeseen, on aina kärsimystunteen ylläpitämistä. Joskus on hyvä päästää irti.

Ja nyt en puhu poliittisista tai kansainvälisistä muutoksista.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#4 Juha, iloitaan nyt siitä, mitä meillä on. Putin tuskin tekstini perusteella haluaa tätä maata valloittaa.

Ymmärrän Karjalan menetyksen surun, joka elää vielä pitkään myöhemmissä ikäpolvissa.

Nyt tärkeintä on, että tarjoamme suurvaltioiden päämiehille paikan, jossa vieläkin elää ETYK:in Helsingin henki.

Olin itse tuolloin Ranskassa. Muistan, miten Suomea kuvattiin ja arvostettiin. Sainpa itsekin siitä osani.

Pohjoinen kolkka tuli näkyväksi!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Seesteisen kaunista tekstiä ja ajatuskulkuakin, mutta valitettavasti nykyreaalimaailmassa ilmastonvakaus ei ole aina yhtä sees kuin parhailta kuulostavat ennusteet. Sauli Niinistö ja Alpo Rusi muitten muassa esittivät jo huolensa huippukokouksen onnistumisesta ja reaali-ilmapiirin kehityksestä.

Thaimaalaisen juniorijalkapallojoukkueen suhteen riskit lienevät samaa luokkaa. Niinistön ja Nato-kumppanien kanssa keskusteltuaan Trump aikoo tavata Putinin Helsingissä aluksi ilman avustajiaan. Jotta turvattomampaan jälleen kääntynyt kv. kehitys saataisiin kääntymään takaisin turvallisempaan suuntaan, on huippu/huiputuskouksen isäntamaan Suomen tässä tilanteessa tehtävä myös jotain luovalla tavalla omintakeista. Pystymme tarjoamaan enemmänkin kuin vain steriilin neutraalit neuvottelukabinetit.
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257986-h...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

6# Veikko, kiitos palautteestasi!

Eino Leinon päivän jälkeisenä, sallittakoon kaunokielinen puhe, joka toisaalta on edelleen totta, mutta tiedämme kansana myös tummat soinnut.

Nykyisin huippukokoukset ovat jo kärsimässä inflaation - ainakin EU -tasolla.

Ymmärsin, että presidentti Niinistö on huolissaan EU:n heikkoudesta. Mitä hän sillä tarkoittaa, en tiedä. Ehkä puolustuksellista asemaa tai epäyhtenäistä politiikkaa.

Euroopan Unioniin kuuluvien maiden (28 > 27) erot ovat suuria. Saksa ja Ranska, isoimpina valtioina, pitävät johtoasemaa. Pienet maat, kuten Suomi, joutuvat myötäilemään ja se ei ole hyvä, se.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Hyvin perusteltu Mirjami miksi Trumpin ja Putinin kannattaa tavata juuri meillä. Lisäisin vielä, että olemme niitä harvoja joilla on rohkeutta pitää suhteita yllä sekä itään että länteen.
Voisko sanoa, että olemme itsenäisiä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#12 Elle, kiitos! Vaa'ankieliasemassa olevana valtiona, Suomi on ainutlaatuinen. Älyllisellä diblomatialla pärjäämme parhaiten.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kiinan presidentin vieraillessa Suomessa parisen vuotta sitten maakunnista siirrettiin 800 poliisia vartioimaan Helsingin katujen kulmiin.

Ensi viikon lomahelteillä ainakin ruotsalaiset poliisit keksisivät perheineen kivempaa tekemistä parin viikon varoitusajalla.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#14 Heikki, onko Trump myös Ruotsin vieras?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Käskisivät mennä matkoihinsa jos ei keksi parempaa perustetta tulla häiritsemään virkamiesten lomakautta kuin että kun kerran satun olemaan Euroopassa, niin miksipä en kävisi moikkaamassa Vladimiria.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#14 Tänään valtioiden päämiehet meillä kylässä!

Liekö yhtään ruotsalaista poliisia - hiki voisi tulla täysvarustuksella!

Lienee mielenkiintoinen komennus suomalaisille poliiseillekin! Muistelevat sitten eläkkeelle jäätyään ja hyvä niin!

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Jos onkin pitkä taival kuljettu maassamme pimeydestä valoon, tietämättömyydestä tietoon, raakuudesta sivistykseen ja orjuudesta vapauteen, niin vielä riittää taivalta piispojen kaydessä puhdistautumassa ministereiden kanssa sisällissodan uhrien haudoilla.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Nuorena virkamiehenä kauppa-ja teollisuusministeriössä opin kansliapäällikkö Bror Wahlroosia kuuntelemalla ihmettelemään mitä ovat "tasot" joiden ymmärtämistä hän korosti menestyksen salaisuutena Suomessa.

Tässähän just keksin termin, kriisinhallintataso, joka näyttäisi toimivan ylimpänä "seniorikielen" piiloagendana kaikkien "juniorikieltä" puhuvien kansan valitsemien yläpuolella.

Amerikkalainen huipputoimittaja moittii hotellihuoneestaan löytyvän vain Fazerin ällöttävää mustaa lakritsia, toiset kollegansa ihastelevat ainoastaan Suomessa tarjottavan heille joka paikassa ilmaista ruokaa.

Suuryhtiön myyntitöissä sittemmin kerrottiin, ettei sellainen ole lahjus joka menee kurkusta alas. Maan tapa siis, jota jokainen vaatimattomista oloista tullut suomalainen osaa arvostaa, ilmaista ruoka-annosta, mutta nämä ulkomaiset toimittajat ovat maailman konferenssikeskuksia kolunneita miljonäärejä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset