MirjamiParant1

Hallitus loppusuoralla - KASM -tanssi voi alkaa!

Keskusta rynni vaalivoittoon vuonna 2015. Ohjaksissaan uusi johtaja, joka oli kannuksensa ansainnut yritystensä johdossa, ei politiikassa.

Toisen onnistumisensa jytkyttäjä oli Perussuomalaiset, jonka uskottiin jo menettäneen ääniä, mutta toisin kävi.

Kokoomus kolmantena sipsutteli kahden maanläheisen puolueen vanavedessä ja oli kuulolla, mitä tuleman pitää.

Demarit uivat nöyrinä ja hiljaisina suurten laineiden vanavedessä, odotellen aurinkoa, joka ei enää noussut.

Suuri keskustalainen johtaja astui pääministerin saappaisiin, jotka tällä kertaa eivät enää olleetkaan liian suuret. Saappaisiin astuminen saattoi uudelle pääministerille tuottaa jopa vaikeutta saada jalkansa mahtumaan. 

Hallitusneuvottelut kestivät, kestivät ja valkoista savua odoteltiin. Jos PS otetaan messiin, niin pistetään ne heti kuriin ja järjestykseen.

Laskelmoiva Perussuomalainen johtaja käveli ympyrää ja mietti tehtäväänsä - valtionvara-ulko - valtionvara -ulko?

Ulko voitti. Matkustukseen mieltynyt PS johtaja sai itselleen lähes kuninkaan paikan ja puoli maailmaa, vaikka prinsessa ei ollutkaan.

Sanalla LUOTTAMUS -vihittiin lopulta kokonainen ministerikatras tehtäviinsä.

Kikyyn pakottaminen näytti 'närhen munat' ay-liikkeelle! Oli lähdettävä selvittämään, miten tuosta pakkopaidasta voisi neuvottelemalla selviytyä. 

Pääministeri, Yleltä saamallaan tiedotustuokiolla, ilmoitti  kansakunnalleen, miten maamme voidaan pelastaa vain, jos kaikki osallistuvat talkoisiin. Alla mina barn, kan ni förstår? 

On tulossa kipeitä leikkauksia! On tulossa kipeitä, kipeitä, kivuliaita leikkauksia. Kirurgit leikkaavat joko puuduttaen tai nukutuksessa. Te, suomalaiset kestätte, että valveilla ollessanne ymmärrätte, miten kipeältä tuntuu, kun leikataan.

Koska Suomi on neuvotteluyhteiskunta, niin pakkoon ei suostuta. Neuvotellaan. Kätilöt pelastuivat. Silti ei taannut lapsiluvun nousua. Päinvastoin. Nappulaa syntyy yhä harvemmille, yhä vähemmän. 

Jonkinlainen Kiky lopulta saatiin, mutta kipu ei hellittänyt. Valveilla tehdyt lekkaukset eivät hevin unohdu.

Sen sijaan kipua lievittämään lähtivät Sote -seikkailijat, jotka kieli pitkällä ovat odottaneet kansan karttuisia verovaroja toimintansa rahoittamiseen. Valinnanvapaus kansalaisille, rahat paratiiseille.

Maakunnat heräävät Ruususen unestaan. Joko prinssi saapuu suudelmineen? Alkaa jo kylkiä kolottaa tämä loputon makoilu.

Kun mikään ei riitä, on kodeissaan pelaavat, tvtä tuijottavat, kaljaa kittaavat ja seinästä rahaa nostavat saatava töihin.

Aktiivimalli pelastaa Sinutkin riippuvuuksilta, masennukselta ja syrjäytymiseltä!

On aika herätä, nousta ja lähteä - kohdata työpaikka kallehin!

Aikaistunut kesä päätti puoltaa hallitusta. Jengi ei lähdekään viemään lomarahojaan Kreikkaan.

Kreikka on jo täällä!

- - - 

Ps. Jos et vielä tiedä, miten KASM -tanssin voi oppia, kannattaa olla yhteydessä - ai niin, unohdin kysyä Aira Samulinilta, iki-ihanalta tanssitaiturilta. Te-toimistot järjestävät kursseja, mutta kannattaa varoa, jos kolotuksia, liikuntarajoiteisuutta tai mielenmadaltuneisuutta esiintyy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Hyvän räpin tästä saisi, mutta mieluummin ei. Kunnon tanssi.

KASM -tanssi olisi ehdoton ja merkittävä aikamme monille petetyille, velkakierteeseen joutuneille, lääkkeensä jättämiseen joutuneille, kodeistaan irtisanotuille, yrittämisessään epäonnistuneille, mutta myös pärjänneille, eläimistä huoltapitäville, ihmisiä kuunteleville.

Olen kuulolla!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kyllä sitä kipukynnystä on varmasti aika moni jo saanut maistaa. Muistettava ajatella että kehen ne kivut lopulta kohdistuvat jos eivät vähätuloisiin ja sairaisiin. Sote on vaikea sotku eikä selvyyttä tunnu tulevan oikein koskaan, viimeisenä Hollannin asiaa hallitseva mies YLE uutisissa melkein tyrmää Suomen mallin. Hollannin malli on vastaavasti melkein koko maailman mielenkiinnon kohde. Sillä kun on "pahana tapana" toimia tänä päivänä. Suomi sairastaa tänään monella eri rintamalla eikä Venäjän läheisyys ole helppo tekijä sekään. Isoveli Venäjä vaiko setä Nato, siinä sitä pähkinää purtavaksi politiikan tuhattaitureille...Mutta jos nyt ensin se Sote, että terveydenhuolto edes turvattaisiin. Yle uutiset 03.06.2018... https://areena.yle.fi/1-4234217#autoplay=true

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Jokainen, joka on ollut Kelan lääkkeiden armoilla, on joutunut toteamaan, miten hallitus on salakavalasti napannut kansalaisten oikeusturvasta siivun.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Veljeni vaimo oli aikoinaan KELA:lla töissä, mutta ei ns."huippuvirassa" vaan tavallisena toimistossa. Tänään en ole, en oikeastaan koskaan, paljoa kysellyt että mitäs ne siellä puuhaa. Minulla asiat sujuivat suhteellisen hyvin aina ilmaista ammattikoulua myöten ( 1980-1983 ). Syynä tämä edelleen mukanani kulkeva epilepsia....mutta se siitä omasta navasta. Tämä päivä on tätä päivää ja kaikki niin toisin kuin olla voi. Unelmat on tehty tavoiteltaviksi ja sitä mukaa murskattaviksi. Nyt se tanssi ( KASM ) näyttäisi sen loppusuoransa alamäen kulkevan, jos ei aivan ihmeitä tapahdu. Suomi ei yksin kykene muuhun kuin olemaan yksin. Sillä taktiikalla ei pitkälle päästä....on pakko tehdä pakon edessä jokin edes vähänkin "viisas" ratkaisu. Niitä on viime aikoina kaivattu ympäri maailman eikä vähiten Suomessa...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Tää oli aika hyvä selonteko. Toki itseäni jäi hieman mietityttämään mikä/mitä tämä KASM-tanssi oikein on. Terävämmälle se ehkä selvisi, mutta itse käyn hieman hitaalla.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#4 Kiitos palautteestasi, Kalervo!

Tuo KASM juontuu sanoista Kiky-Aktiivimalli-Sote-Maakunnat!

Ihan oma ideointini, eikä tanssiaskeleita ole vielä! Onhan noita tansseja keksitty tyhjästäkin, kuten tiputanssi! No, joku saattaa kuitenkin jo punoa musaa tekstin ympärille, toki sitä pitää vielä terävöittää!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Yritin linkittää KASM kuvia, ei vain datani suostu siihen ( änkyrä ku on ). Joten menee taas vähän sivuraiteille blogin aiheesta, mutta laitetaan "tanssi loppuun rakkauden", yksi suomalaisista versioista. Ajankohtainen aina. https://www.youtube.com/watch?v=OeopaTIEBmM

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#6 Hieno kappale! Paljon on sitäkin tullut kuunneltua, aikanaan!

Nykyisin on tapana tehdä lyhenteet kaikista mahdollisista. Kiky, eli kilpailukyky, on mielestäni huono lyhenne, lähentelee sanaa kyky, joka on huomattavasti positiivisempi, eikä pitäisi vertautua kikyyn.

Usein sitä joutuukin pohtimaan, mistähän on kyse, kun noihin lyhenteisiin törmää. Kas, kun ei vielä ole Maakuntaa lyhennetty - siitähän tulisi mainiosti MAKU:))

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Niin, lyhenne Kiky, se on todella jotenkin liian halpaa ollakseen totta näin tärkeässä asiassa kuin mitä sen on kuvattava. Jotain arvokkaampaa olisi saanut lyhenne sisältää kun kerran herroillekin on aivonsa annettu. Kiky ja tyky, ei riitä minun kyky hyväksymään aivan kaikkea, purematta nielemään tyrkytettyjä "ota tai jätä totuuksia". Kiky tuotiin tyrkylle hyökkäysasenteella ja tuntuu että työntekijät melkein haluttiin pakottaa kumartamaan sen edessä. Kun oli saatava Suomi nousuun hinnalla millä hyvänsä, se hinta haluttiin repiä työntekijöiden selkänahasta. Lopputuloksen ammattilainen en ole, siitä vastaavat herrat ja työntekijöiden edun ajajat.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #12

#12 Hyvä huomiosi Kikystä - se tuotiin tyrkylle hyökkäysasenteella!

Juuri noin! Sipilän toimintamallin kummallisuuksia, jotka eivät sovi
neuvotteluyhteiskuntaan.

Suomi ei ole kuitenkaan kikyn ansiosta noussut, vaan laajemmin globaalin nousun vanavedessä.

Kikystä ovat eniten kärsineet kunta-alan työntekijäöt, jotka menettivät lomarahansa. Ja sama jatkuu edelleen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#10 Tyynessä on tyyliä!

Tuolla menolla ei enää lääkäreitä tarvita! Terveyskeskukset voisi muuttaa kuntosaleiksi ja hoitohenkilökunta personal trainereiksi!

Jos vielä jossain kolottaa, niin johan alkaa nolottaa. Eikun lisää hyppyjä, niin ei naamaankaan synny ryppyjä.

jne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset