MirjamiParant1

Siniveriset loppusuoralla?

Jälleen ovat siniveriset koolla. Brittiläisen imperiumin prinssi Harry avioituu. Häitä juhlistetaan myös Suomen Ylellä. Monarkia saa tarvitsemaansa näkyvyyttä maissa, kuten Suomi. Viihdykettä, tositvtä.

Vaikka Brexit on todellisuutta, kuninkaalliset pitävät edelleen yllä mielikuviamme glamourista, jonka merkityksen luulisi jo hälvenneen.

Kansan verorahoilla elätettävä kuningasperhe, on onnistunut ylläpitämään merkitystään mm. prinssiensä lisääntymisen ja häiden avulla.

Kuningatar Elisbeth on edelleen näkyvä hahmo, jolla on arvovaltaa, mutta myös taloudellista mammonaa.

Prinssi Philip, prinssipuolisona on tyytynyt asemaansa. Ikääkin taitaa olla jo lähemmäs sata, mutta edelleen loistava terveydenhuolto saa vanhankin toipumaan.

Yhä suurempien hattujensa alla lymyilevät kuninkaalliset naiset, ovat hyvä esimerkki siitä, miten häpeän sietäminen on varjossa keveämpää.

Pettäjäpuolisot eivät menetä asemaansa. Petetyt sairastuvat, nuolevat haavojaan, hakevat turvaa tavanomaisesta. Toimivat hyväntekijöinä.

Ulkoinen valta ja raha, eivät ole suojanneet pahalta. Skandaalit kertovat kieltään. Vallan säilyminen sisäpiireissä ei enää onnistu. 

On vain kysymysmerkki, milloin kansa kypsyy kalliin monarkian ylläpitämiseen.

- - -

Lontoossa käydessäni, en voinut olla näkemättä hyvinvointimonarkian pimeää puolta. 

Samaan aikaan, kun prinssit lisääntyvät, avioituvat ja saavat glamouriinsa näkyvyyttä, kansa voi huonosti.

Kadulla nukkujia = asunnottomia, on paljon.  Uupuneet ravintolatyöntekijät yrittävät hymyillä ja toistamiseen pyytävät anteeksi myöhässä olevaa palveluaan.

Iltakaduilla vastaankävelevät, ovat huumeissaan harhailevia eri ikäisiä. Heitä on paljon.

Pääministeri Thersa May sammuttelee pieniä nuotioita. Ulospäin valtakunnassa kaikki hyvin.

Kuningasperheen glamouri saattaa piankin sammua. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Minusta monarkia on aika kolea juttu. Jotenkin turvallista katsella kuvaa pienestä vauvasta ja ajatella että 50 vuoden kuluttua tuo tupakkarulla on kuningas tai kuningatar, joskin vain symbolisesti ja mielipidevaikuttajana valtion johtaja. Siinä on jatkuvuuden tuntua, joka tuo luottamusta tulevaisuuteen.

Tasavallassa ei tiedä millainen hunsvotti äänestetään valtaan, en mainitse Trumpia ja Putinia tässä yhteydessä. (HUPS)

http://asfalttikukka.blogspot.fi/2018/05/varusmies...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Esa P., jatkuvuus lienee ainoa turvantuoja, ainakin jos katsomme Suomen Kekkosta tai Venäjän Putinia.

Prinssi Charles, joka on nyt seitsemänkymppinen, lienee jo yli-ikäinen kruununperijä. Kovin tasa-painoinen ei hänenkään elämänkaarensa ole ollut.

On hän kuitenkin saanut loistokkaan elämän, äitinsä kuningatar Elisabethin poikana. Eipä ole tarvinnut työpaikoista huolehtia, aktiivimallista puhumattakaan.

Skandaaleista viis, kukaan ei syrjäydy ns. vääristä valinnoista.

OMG

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomestakin oli tulla monarkia vuonna 1918.

Olisivatko tuloerot tänään suuremmat ja kansan kahtiajako vieläkin suurempi Suomen kuningaskunnassa ?

Entä olisiko kansalaisten ylpeys johtajistaan suurempi ?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#2 Oli tulla - saksalainen monarkia! Onneksi ei tullut.

Suomessa toimii jo nyt 'kuningaskunta', jonka kuningas äänestetään ns. demokraattisesti.

Yksinvaltius on valitettavasti tuossakin toteutunut (riippuu tietenkin johtajasta).

Olettaisin, että tuloerot eivät näyttelisi pääosaa. Kuuliaiset alamaiset kumartaisivat ja olisivat kiitollisia kaikista murusista.

Kungaskunta olisi eräänlainen kommunismin muoto. Kaikille annettaisiin paikkansa ja tehtävänsä. Jokainen kantaisi kortensa kekoon - verot kuninkaallisille - kykyjensä mukaan.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Niin tuo Väinö oli tulemaisillaan; onneksi kansa/valtiovalta järkiintyi.
Tuo monarkia on mielestäni nykypäivin typeryyden huippu ja yhteiskunnalle tosi kallis ilman mitään todellista hyötyä; relikti kuin saimaan lohi.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#3 Hyväntekeväisyysorganisaationa, monarkia on ylihinnoiteltu etu. Näyttää kuitenkin siltä, että meidänkin maassamme on osa kansaa, joka ihannoi kuninkaallisia.(FB:ssa jotkut (naiset) ovat sonnustautuneet kuninkaallisiin hattuihin ja tarjoilevat kuningatarbrunsseja)

Olisko syynä satukirjat, joissa köyhä tyttö saa prinssin ja puoli valtakuntaa.

Ehkä nuo kuningastarinat voisivat jäädä jo historiaan. Lapsille olisi parempi kertoa vallitsevan yhteiskunnan tarinoita, joissa demokratia voittaa diktatuurin.

Kikka M. Coombes

Mielenkiintoinen yhteenveto: Englantilaisen monarkian vika, että maassa on sosiaalisia ongelmia.

Sillä välin: kuninkaallinen kuume nousi muuallakin kuin UK:ssa: ihana tyylikäs puku, juntti huntu ja morsian herätti vieraat virkistävällä ohjelma-valinnallaan.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

2/3 osaa briteistä haluaa monarkian jatkuvan. Etenkin nuoret haluavat tätä, ehkä se antaa jotakin jatkuvuutta. Nettitietojen mukaan Kuninkaallinen perhe on kuitenkin niin varakas, omistaen mm. perittyjä maatiloja, että veronmaksajat eivät maksa läheskään kaikkia heidän kulujaan. -Britanniassa on kuitenkin eriarvoisuus lisääntynyt edelleen, rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Rikkaus ja köyhyys on laajalti periytyvää. Erilaisia keinoja tämän kääntämiseksi on ehdotettu, esim. perintö- ja omaisuusvero. Olisi monella tavalla maalle parhaaksi jos maasta tulisi tasa-arvoisempi, mutta saa nähdä.
http://opinium.co.uk/going-into-2017-the-monarchy-...
https://www.independent.co.uk/voices/vince-cable-i...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#8 Monarkia tuskin on syynä kansan köyhyyteen. Kuitenkin se ylläpitää yhteiskunnallista elitismiä, jota sitten köyhätkin kannattavat, pitäen sitä ennemmin viihteenä kuin reaalielämän esimerkkinä. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että hallitusta muodostava pääministeri joutuu käymään kuningatar Elisabethin luona hakemassa hyväksynnän. Eli, ilmeisimmin hänellä on vielä ripaus valtaa, jonka avulla verovaroin ylläpidetty kuningahuone saa osansa verovaroista.

Häät ovat luonnollisesti kaunista katseltavaa. Ihmiset voivat elää hetken hurmosta, kun omasta elämästä puuttuu ilo. Eräs haastateltu nainen totesi, että hän on ollut innostuneempi Harryn avioitumisesta kuin omastaan. Huh, huh! Tuo kertoo jo paljon nimenomaan hurmoksesta, jota voisi verrata jopa uskonnolliseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset