MirjamiParant1

Miksi Kokoomus, Nyt?

Kokoomuksesta erotaan (Hjallis), Kokoomusta arvostellaan (Lepomäki), Kokoomukseen loikataan (Turunen).

Kokoomus puolueena on nostanut mielenkiintoaan, eroamisten, oman piirin kritiikin ja lopulta hallituksen sisäpiiriloikkauksin omaan puolueeseensa.

Ei liene sattumaa, että monipolvinen intressi Kokoomukseen, keskittää niin median kuin kansankin huomion.

Pääministeriksi pääsemiseksi, puolue tarvinnee nyt kaiken julkisuuden - hyvän ja vähemmän huonon.

LiikeNyt saattaa edustaa uutta ajattelutapaa, mutta ei kuitenkaan pääse eroon menneistä. Hetken hurmioituminen voi nostaa kannatusta, mutta liikkeen edeskäyvät edustavat edelleen syväkonservatiivisuutta (oletan), joka ei lupaa hyvää.

Kansanedustaja Lepomäki teki irtiottoa Kokoomuksen valinnoista puheenvuorollaan, johon oli linkittänyt tekemänsä laskelmat Soten epäkelpoisuudesta. Kokoomuksen johto (Orpo) ei juurikaan hätkähtänyt. Antaa tytön tehdä laskelmiaan. Ja vielä, Lepomäki kiirehti toteamaan, että olemme Orpn kanssa hyvissä väleissä.

Tulee mieleen, mikä on ollut triggerinä, jolla Lepomäki haluaa erottua johtoon valitun Orpon ideologiasta. Toisaalta Lepomäki arvostaa Orpoa ja on solidaarinen puolueelle, mutta samaan aikaan kritisoi puolueen päättämättömyyttä = johtoa.

Tulee myös mieleen, miksi juuri nyt erillistymisen tarve nostaa päätään Kokoomuksessa. Onko sisäpiiritaistelu paikoista korkeimmissa johtopaikoissa nostanut ajallisen revanssin?

Ihmettelen edelleen, miksi Keskustassa vastaavaa ilmiötä ei ole havaittavissa. Tosin kukaan hallituksen ministereistä ei ole eronnut eikä kritisoinut puolueensa johtoa.

Ihmettelen myös, miksi Sinisten ryhmässä tyydytään edelleen jatkamaan hallituksessa, vaikka hallituspuolue Kokoomuksen ministeri kaltoin kohtelikin.

Kunhan hieman hermostuttiin ja matka jatkuu.

Valta on vahva vaikutin. Myös pettymykset aiemmissa mittelöissä, nostavat henkeä yrittämään uudelleen. 

Keinoja käytetään, kyvyt halutaan nostaa framille ja kohteeksi valikoituu paras kritisoitava kohde.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kaj Turusen kokoomukseen siirtyminen tapahtui hänen omasta aloitteestaan - toistan: hänen omasta aloitteestaan.

https://twitter.com/KajTurunen/status/989461710242...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Seppo-Juha, kiitos palautteestasi! Uskotaan, uskotaan! Mutta, kyllähän sekin jotain kertoo, että juuri tähän saumaan Turunen loikkasi!

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-Valta on vahva vaikutin-
Ja sen myötä erinomainen taloudellinen status.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#2 Totta! Myös oman nimen jääminen historian lehdille - niin positiivisen kuin negatiivisenkin kautta.

Kuka esim. muistaa Ahti Karjalaisesta muuta kuin tankero englannin ja alkoholismin?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

sE on vain "matkaväsymystä" tämä kaikki. Kun ei suju niin sitten ei vain mikään toimi, joten joku yrittää jotain edes näön vuoksi. Jos itse on sokea politiikassaan, jää toisten katsottavaksi edes ne ulkoiset tekijät. Niitä hiotaan jossain ennen "markkinoille" tuomista, julkisuus on tärkeä asia oman imagon kannalta, kansan hyvinvoinnilla ei niin väliä. Yksi lauluntekijä oli hänkin aikanaan kyllästynyt poliitikkojen jahkailuun, turhan puhumiseen, vain näön vuoksi esillä olemiseen. Hän ilmaisi sen sanoin:"Ja kun politiikot puhuvat p....aa, kermaleivokset täyttävät maan..." Olisi jo korkea aika mennä asiaan, mutta kun tämän päivän toimintatapa politiikassa on "kiertää (kaikkea) kuin kissa kuumaa puuroa". Mitä se kaikki lopulta maksaa ja kuka maksaa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kokoomus ajaa monilla rattailla. Ehdokkaatkin valitaan tavoittamaan mahdollisimman moni äänestäjä kerryttääkseen mahdollisimman hyvä kannatus. Näytetään ettei kaikki ole samaa mieltä puolueessa niin löytyy taas äänestäjiä. Osaavat vielä kaiken lisäksi olla kuin mitään ei koskaan tapahtuisi niin luottamus säilyy.

Keskustalla on johdon määräämä yhteinen vastus, kunniapuheenjohtaja?

Siniset ovat vain tilanteen vankeja.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

4# Jani, hyvä huomio! Keskustalla on yksi yhteinen vastus (vihollinen) Väyrynen! Ei siis tarvitse sisäpiirin etsiä malkaa omien silmistä.

Poliittinen peli on murheellista katseltavaa. Ei siinä heikot pärjää, tuskin rehellisetkään. Aina on 'ketunhäntä kainalossa' -rikkeetkin pyritään siloittelemaan kaunopuheisuuteen.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Erään kokoomuslaisen mukaan ”ajamme monilla rattailla, koska meillä on siihen varaa”. Kyllä porukkaan mahtuu eri tavoin ajattelevia, jos siellä on tilaa keskustelulle ja demokraattiselle päätöksenteolle.
Valitettavasti monet puolueet ovat luoneet toimintaansa puoluejohdolle norsunluutornin, jonne kentän ääni ei kuulu.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#8 Kiitos palautteestasi, Mikki,

Nähdäkseni kokoomuslaisessa ideologiassa pyörii erikokoisia ja eri äänisiä rattaita. Kuinka paljon siihen on sitten varaa, jää nähtäväksi.

Oireilu näyttäisi kuitenkin viittaavan siihen, että sisäistä hajaannusta esiintyy. Orpo etsii nyt korjausliikkeitä kuumeisesti - vaikkakin päällepäin viilipyttymäisesti.

Mitä taas tulee norsunluutorneihin, niin on selvää, että diktatorimainen ylhäältä johtaminen, näkyy monen puolueen sisäisenä epävarmuutena. Kun on vaiettava, toteltava ja puhuttava ulospäin vain johtajan antamalla äänellä, tila käy monille ahtaaksi eikä turhautumiselta voi välttyä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Kysymyksestä ketä kuunnellaan tulee mieleen tarina Sonkajärveltä. Siellä ennen, vielä meidän elinaikanamme, mummot kertoivat luottamuksellisesti seurakunnan sielunpaimenelle kylänsä tapahtumista,

Koska on hänkin ihminen, sielunpaimen vei kuulemaansa eteenpäin ylemmilleen tarveharkintansa mukaan ajatellen myös omaa parastaan.

Sonkajärveltä ovat valtakunnan mediajulkisuuteen nousseet esim. Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola ja yleisjulkkis Antti Holma, molemmat pappien poikia.

Nyttemmin mummot osallistuvat Facebookin Vintage Sonkajärvi-palstan kautta välittäen suoraan omien aistiensa havaintoja julkisuuteen.

Helsingissä sanotaan median päättävän, mutta kuinka kauan?

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Hjallis Harkimo kirjoittaa kolumnia Keskisuomalainen- konserniin kuuluvassa Savon Sanomissa.

Eilen Harkimo tapasi Liike Nyt- fanejaan Kuopion torilla. Oliko se pääkaupungin median, vai paikallisten mummojen idea?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#10 Mielenkiintoista oli, että Harkimo aloitti 'kiertueensa' nimenomaan Pohjois-Savosta, jonka maakuntalehden kolumnistina on esiintynyt.

Savon Sanomat on tietääkseni keskustan äänenekannattaja - seikka, joka tekee Harkimon harkitun liikkeen vielä mielenkiintoisemmaksi.

Sattumalta näin jossain uutisissa kuvaa Kuopion torilta - ei siellä mitään rynnäkköä ollut, toisin kuin hänen lehdistötilaisuudessaan.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Näyttäytymällä Kuopiossa Harkimo-Jungner vakuuttavat Helsingissä jokaista kuunneltavan, ettei ketään jätetä vaan kaikki pidetään mukana, ja että jokaiselle on yhteiskunnan palveluksessa paikka, ja että kaikki tuodaan lopulta isänmaan multaan jos palvelus on uhrauksen vaatinut, eikä kasakalle mitään jätetä.

Eikö mitään ole opittu?, tuskailisi Jean-Paul Sartre näitä lukiessaan.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Elina Lepomäki kirjoitti tänään 30.04.2018 blogin. Katsoin vain että näin on, en ole sitä vielä lukenut, en toisten kommentteja siihen. Enkä itse kommentoi sitä, on sen verran tulenarkaa touhua nyt. Otan kantaa tämän blogin Kokoomus- Keskusta akseliin. Se runkorakenne ei ole vain luotu kestämään toimivalla tavalla. Ministereistä on monella kovin hatara ote Suomen parhaaksi toimimiseen. Esillä olevista persoonista (Kokoomus-Keskusta) Elina Lepomäki kertoi viime viikon perjantaina televisiossa (Pressiklubi) että hän uskoo täyttävänsä hyvin pääministerin mandaatin, olevansa siis hyvä pääministeri. Täytyy vähän ihmetellä vaikka kovin köyhällä osaamisella Sipiläkin paikan sai. Tämä on tällaista, katso ja ihmettele että mitä ne tänään oikein puhuvat. Wikipedia tietää kertoa lupausten ja lupausten unohtamisen tuttua tarinaa. Sipilä lupasi muodostaa hallituksen, jossa ministeripaikat ovat tasan 50-50 miesten ja naisten kesken, kuten pohjoismaissa yleensä on. Kävi taas vain niin että "pois alta akkavalta" on Suomessa edelleen totta. Jostain syystä en saa Wikipedian linkkiä nyt tähän, mutta siellä on selvästi kerrottu ministeripaikkojen jakauma. Wikipedia "Sipilän hallitus".

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Wikipedian käyttö lähteenä? Käytä saman tien Paavo Väyrysen opuksia...

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Se on sama mitä käyttää, jos lähde puhuu totta, Väyrynen mukaan lukien. Jos tiedät Wikipediaa paremmin että Sipilä ei näin luvannut, sitten voit kertoa toisen lähteen joka kumoaa asian. Luin eilen ensimmäisen kerran asiasta ja jos se on totta, löytyy siihen vahvistus varmasti muualta. Tarkoitus ei ole todistella mitään, jokainen kun voi puhua joskus omiaan. Wikipedia sitä tuskin tässä tapauksessa tekee. Aivan asiallinen kirjoitus Sipilän hallituksen taipaleesta. Wikipedia: "Juha Sipilä lupasi ennen vaaleja tavoitella hallituskokoonpanoa jossa on yhtä paljon naisia kuin miehiä... Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa kaikki 7 ovat miehiä... Monialainen professoriryhmä on arvostellut Sipilän hallitusta sukupuolten välisen tasa- arvon huomiotta jättämisestä päätöksenteossa."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset