MirjamiParant1

Niin Venäjä vastaa, kuin sinne huudetaan!

Epätietoisuus, kieltäminen ja niistä seuraava ahdistus, on tämän hetkinen Venäjän diplomaattien karkoittaminen EU -maista. Myös Yhdysvalloista. 

Venäjä on toistamiseen kieltänyt osallisuutensa Briteissä tapahtuneeseen, entisen vakoojan ja hänen tyttärensä myrkyttämiseen.

Tavallinen kansa saa tietoa pieninä annoksina ja arvaamattomuuteen perustuvana. 

Kansallemme kerrotaan juuri sen verran kuin sen uskotaan ottavan vastaan.

Hermomyrkky, jota vain tietty/tietyt valtiot pystyvät valmistamaan, on vienyt isän ja tyttären koomaan, josta tuskin selviytyvät.

Kysymys kuuluukin; Onko tarkoitushakuista etsiä syyllistä Venäjältä?

Vai, onko mahdollista, että myös hämäyksenä Venäjää kohtaan, vastaavaa hermomyrkkyä on varastettu ja kohdennettu se nimenomaan ko. maan ex-vakoojaan?

Vaikka en olekaan mikään salapoliisi tai tutkija, niin intuitioni sanoo, että kyse on suuremmasta ajojahdista.

Kyse on maailman vallasta, jota Venäjä on lähtenyt tietoisesti tavoittelemaan niin Ukrainassa, Krimillä kuin Syyriassa.

Lähinnä esitän kysymyksiä, joita kukin voi tahollaan pohtia.

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Kuten erääseen toiseen blogiin jo kommentoin:
"Venäjä sanoo vastaavansa karkotuksiin samalla mitalla. Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs toteaa, että karkotuspäätös tuhoaa loputkin maiden välisistä suhteista."

Venäjällä on ollut iso tulipalo. Jos minä nyt kuuluisin Venäjän johtoon, ja olisin varma, että Venäjän valtio ei ole myrkytyksen takana niin saattaisinpa olla nähnyt palopaikalla ennen tulipaloa brittiagentin, tai jotain sellaista, ja siitä seuraisi...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#1 Juhani, on selvä, että tämänkaltaisia tapahtumia leimaa myös paranoidisuus.

Olettamus, miten ylipäätään pystytään selvittämään syyllinen valtio, on valovuosien takana.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

EU n johdolla tuntuu olevan varmuudella tekijä jo selvillä.

Samanlaista intoa ja sormella osoittelua soisi EU n johdon tekevän myös ihmisoikeuksia polkevia ja todistettavasti mielipiteistään kansalaisia rankaisevia maiden hallituksia vastaan. Vaikkapa ihan EU n sisällä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Venäjä tuppaa vastaamaan vaikkei huudetakaan, jo etukäteen.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Perusteettomasti ei diplomaatteja karkoiteta. Britanniassa on tutkijaryhmä tehnyt todella kovasti töitä ja kerännyt perusteita Vennäjän erittäin todennäköisestä syyllisyydestä. Mitä syytä Britannialla olisi varastaa vaarallista hermomyrkkyä pelkästään lavastaamista varten?

Juhani Vehmaskangas

"erittäin todennäköisestä syyllisyydestä" = todennäköisin syin,
vrt. 100%:n varmuudella todistettavasti syyllinen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#6 On selvä, että tutkimusta tehdään perinpohjaisesti ja kaikki tekijät huomioidaan.

Kysymys kuuluukin, onko Venäjä, kieltäessään tehdyn rikoksen, väärässä, eli ei uskottava.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Sisäpoliittisia syitä! Itse epäilisin kyllä Ukrainaa, jolla taatusti on ollut ko. myrkkyä.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Kuulostaa siltä kuin sinulla olisi asiasta taas ns. varmaa tietoa! Jos asia on noin selvä, miksi Venäjä ei ole arkkivihollistaan sitten paljastanut? Tokihan sen Venäjäkin silloin tietää, jos jopa sinä?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #16

Raimo Ylinen on sielunsa myynyt...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mitä syytä Britannialla olisi varastaa vaarallista hermomyrkkyä pelkästään lavastaamista varten?"

Syyt voivat olla kauppapoliittisia, USA haluaa myydä kaasua jota nyt tulee Venäjältä Eurooppaan, jos putki tulpataan hermokaasun takia niin Eurooppa saa kalliimpaa kaasua USA:sta ja britit ovat USA parhaita kamuja ja suosikkilistalla Trumpin kauppakaverina.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#8 Tutkijana ottaisin juuri nuo tekijät selville. Kauppapoliittiset syyt ovat eräs merkittävä tekijä. Kun samaan aikaan Venäjällä käytiin presidenttivaaleja, en sitäkään jättäisi huomiotta.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Ulkoisesta uhkasta presidentinvaaleissa laakeriseppeeleen pisti päähänsä vain Putin itse! Sitä vartenhan niitä ulkoisia uhkia keksitään, että rahvas unohtaisi oman kurjuutensa. Vanha kuninkaitten kikka siirtää huomio ikävistä sisäpolitiikan ongelmista ulkomaille - kun kuningas julisti taas jonkin joutavan sodan naapureitaan vastaan!
Voihan se olla, että Putin halusi mitata heille uskollisten määrän EU:ssa tällä tempulla; ne ketkä eivät karkoita diplomaatteja; ovat Venäjän leirissä ja Putinin pihdeissä. Helppoa matematiikkaa.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Logiikassasi on vain yksi mutta. Putki2:n rakennuttajana/rahoittajana on yhtä vahvasti mukana myös Saksa ja sen firmat. Jos USA olisi lähtenyt (kauppa)sotaan juuri Saksan itsessissä olevaan kaasuputkea vastaan, sehän kävisi sotaa samalla omaa liittolaistaan vastaan. Ei sellainen parantaisi USA:n tsäänsejä neuvottelupöydässä kovinkaan paljon.
Jotta Saksa voisi luopua hiilestä, se tarvii sekä NS2:n ja NLG-terminaalin. Maailma ei pelastu pelkillä tuulimyllyillä! Eiköhän se kortti ole jo katsottu.
#8

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nord Streamia vastaan on lähiaikoina hyökätty useamman kerran ja avoimesti vaihtoehdoksi on esitetty jenkkien LNG-kaasua. Saksa ja jenkit ovat jo kauppasodassa koska Saksalla on massiivinen vientiylijäämä USA:n kaupasta, Trump ei hyväksy että Saksa valuuttaliittolaistensa avulla pystyy pitämään vahvaa vientiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"miten ylipäätään kaasuputki liittyy Salisburyn myrkytyksiin?"

Näillä kahdella sanalla: Kauppa + politiikka. Samalla tavalla toisiinsa liittyi Krimi ja suomalaiset juustot.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onko tästä viikkoakaan kun Lipposta vastaan hyökättiin koska toimi Nord Streamin vetäjänä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Minkä seuraavista sinä olisit nyt ottanut ennemmin - kuin karkoitukset - käyttöön?

”Ensimmäinen päivä on pahin hirressäkin”, sanoi vanha kansa. ”Paskareissu mutta tulipahan tehtyä”, sanoi hävitystä sodasta palaava soturi. ”Kesä oli lyhyt mutta vähäluminen”, kuulee vieläkin sanottavan.

Aikalaisista yksi parhaita alisanojia on yllättäen Mauno Koivisto, joka sanoo usein niin paljon ali, että tuntuu täysin mitäänsanomattomalta. Itse asiassa Koivisto tiivisti koko sanan volyymin problematiikan valitellessaan pian valintansa jälkeen 1981, ettei presidentillä ole käytössään pientä vasaraa, jolla vähän nakutella, pelkkä jumalattoman suuri leka.

Koivisto tietää, että jos lyö lekalla koko ajan, kohta vaaditaan moukaria ja sen jälkeen höyryvasaraa. Lopulta mikään ei enää tunnu miltään – niin kuin julkisen keskustelun on pitkälti käynytkin. Siksi Koivisto on yrittänyt säästellä lekaa ja napautellut sentyyppisiä alisanontoja (tai suoranaisia pohjanoteerauksia) kuin ”Suomi seuraa kansainvälistä kehitystä”. Koivisto osaa myös taitavasti lisätä lausuntojensa painoarvoa antamalla yleisön odottaa aikansa ennen kuin avaa suunsa. Kaikkien estraditaiteilijoiden käyttämä, mutta silti aina toimiva temppu.

Koiviston latteuksissa voi hyvällä tahdolla aavistaa annoksen ironiaa. Monista Koiviston sanonnoista onkin tullut alisanontojen klassikkoja. Sitaattisanakirja tuntee ainakin seuraavat koivistot: sen sortin sosialisti, ei pidä heilutella asioita tai asiat alkavat heilutella meitä, tai potkia auki jo avoinna olevia ovia ja ei pidä provosoitua vaikka provosoidaan.

Alisanontana kaikkein tyypillisin koivisto lienee presidentin vastaus kirjailija Salman Rushdien saamaan tappotuomioon: huomattava mediatapahtuma. Sanontahetkellä Koiviston lause tyrmistytti kolkossa kyynisyydessään kaikkia, mutta nyt – runsas vuosi myöhemmin – se on varmasti ainoa mieliin jäänyt lause koko kohusta.

Kuiskaukset kantavat usein huutoja kauemmas.

Kun Koivisto ei tunnu suostuvan lehdistön vaatimuksiin lausua jotain Baltiasta, voidaan simuloida tyypillinen koivisto: turha panna ovia lukkoon, kun vieraat ovat sisällä."

https://www.kielikello.fi/-/kielen-kilpavarustelu

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset