MirjamiParant1

Tunnustuksia

Lähdin v. 2017 Vantaan kuntavaaleihin sitoutumattomana Vasemmistoliiton ehdokkaana.

Ajatuksenani oli, että voisin jollain tavoin päästä vaikuttamaan kunnalliseen päätöksentekoon. Jos en ylimmissä edustustoissa, niin vähintäin alemmissa päätöksentekijöiden prosesseissa, kuten erilaisissa lautakunnissa tms.

Vaalimökillä, Myyrmäessä, oli hyvin edustettuna jäsenistö ja aiemmat kuntavastaavat. Hyvin käyttyäytyvä, hieno mies, otti minut vastaan, kuin mahdollisen häviäjän. 

Keskustelin vaalimökkiä hallinnoivan kanssa. Hän esitteli painetussa Vasemmistoliiton vaaliesitteessä kaikki potentiaalit, jotka saattaisivat tulla valituiksi.  Ihmettelin, miksi minua hän ei ottanut puheeksi.

Pahoitin mieleni, mutta en halunnut ilmaista. Olisi pitänyt.

Olin ehdokkaana. Tosin hän, itsekin.

Minulla ei ollut vaalibudjettia, eikä minulle kerrottu, että olisin voinut saada nettisivut käyttööni. Vasta loppuvaiheessa joku ehdokas kertoi, että hänellä on Vasemmistoliiton maksamat sivut vaalityötään varten.

Jopa nimikilven saaminen näytti ylivoimaiselta. Lopulta, puolueen päävastaavan avulla nimilaattani tuotiin Tikkurilasta Myyrmäkeen. Silloin se oli jo tarpeetonta.

Salamyhkäisyyttä lisäsi se, että minut otettiin avosylin vastaan äänten kalastajaksi, mutta ei oikeasti potentiaaliksi vaikuttajaksi.

Sain ääniä monilta ei-vassareilta. En tehnyt markkinointia, enkä ollut aiemmin Vantaalla tunnettu. Tosin, minulla oli tikkuaskeja, mutta nekin olivat kadonneet, yllättäen.

Kun kyselin sitten viikkojen kuluttua, vaalien jälkeen,  mahdollisista lautakunta- tai muista edustuksellisista paikoista, sain vastauksen, että meillä on vielä kesken sukupuolijakauma.

Lopulta huomasin, että myös sähköpostiviestittelyssä oli osoitteeni jäänyt kadoksiin. Kävivät risteilyllä, josta minulle ei kerrottu. 

Nyt, ovat lopulta onnistuneet sähköpostittelun, jossa olen myös mukana. 

Valitettavasti kuitenkin liian myöhään.

En tiedä,  onko vasemmistolaiset sisäpiiriläiset niin vahvoilla näissä alueellisissa vassaripiireissä, että jyrätään tietoisesti pois ne ehdokkaat, joita ei haluta vaikuttajiksi.

Vasemmistoliitto tuhoutuu vähitellen. Vahinkoa aiheuttaa nyt eniten pj Li Andersson, joka ei enää edusta työväestöä, vaan yksisilmäistä näkemystään kulttuureista ja kansoista, jotka mielestään kärsivät.

Suomalainen enemmistö on täysin unohtunut.

Punaisten puolella tapettu isoisäni ei ole enää arvo eikä mikään. 

Menemme vuoden 2018 alussa, perheenä, muistamaan isoisäämme, isisoisoisäämme ja isoisoisoisäämme, vuonna 1918  helmikuun lopussa surmattua Oskari Immosta, jonka mestaamisesta tulee kuluneeksi 100 -vuotta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tämäpä sattui. Nimittäin olin itse PeSu-ehdokkaana Järvenpäässä ja satuin kerran sitten yksityisesti juttelemaan Vasemmistoliiton vantaalaisen ehdokkaan kanssa, ennen vaaleja siis. Hänellä oli tietoa miten toimitaan joissakin toisissa puolueista ja hän sanoi ihmettelevänsä sitä, että on pääehdokkaat ja sitten "me" tukiehdokkaat, joiden tarkoituskin on kerätä ääniä pääehdokkaille.

Ketään en halua saattaa erityisen hankalaan asemaan, mutta kerroin tuon sillä, ettei sinun tarinasi ole vain yksittäinen tapaus tai katkeroituneen epäonnistuneen ehdokkaan vuodatus.

Toki tuosta kertomuksestasi käy ilmi, ettet ole ollut paikallisyhdistyksen sisärenkaassa, joka on osaltaan voinut vaikuttaa tiedonkulkuongelmiin. Enkä usko, että monessakaan puolueessa sitotumattomat ehdokkaat ovat ensimmäisenä saamassa lautakuntapaikkoja.

Vasemmiston ongelmat ylipäätään eivät ole minun ongelmiani. Vanha toteamushan on, että aate on jalo, mutta toverit v-mäisiä. Ei ehkä ole syntynyt ihan tyhjästä sekään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nimittäin olin itse PeSu-ehdokkaana Järvenpäässä"

Olivatko perussuomalaiset yhtä v-maisia valituille?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ei ole tuollaista havaintoa. Ainakin meillä Järvenpäässä oli tasapuolinen kohtelu.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Risto, kiitos palautteestasi!

Olin hyvin kartalla, miten tulen kohdelluksi. Omalla tavallaan tein empiiristä tutkimusta siitä, miten 'turhat' ehdokkaat tarvitaan ääntenkalasteluun, mutta aito kiinnostus ehdokkaan kyvyistä ei tule kysymykseen.

Kuntavaaleissahan ei ole niin merkityksellistä, keitä otetaan ehdokkaiksi, pääasia on saada mahdollisimman suuri ehdokasmäärä. Yksikin ääni voi ratkaista.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Itselleni kävi hieman toisin päin. Kerroin alustavassa palaverissa olevani käytettävissä vaihtoehtoisesti kahteenkin lautakuntaan varajäseneksi, jos sukupuolijakauma sen sallii. Tuo 40 prosentin sukupuolikynnys estää muuten tehokkaasti parhaiden/kiinnostuneimpien henkilöiden valintaa. Joskus on puutetta tai ylitarjontaa sopivista naisista, toisiin paikkoihin taas miehistä.

Puolueiden välisissä lopullisissa neuvotteluissa joissa viimeiset viilaukset tehtiin, oli päätetty että minusta tulee Vasemmistoliiton mandaatilla hyvinvointilautakunnan varsinainen jäsen. Olin edelliskaudella varajäsen, joten sikäli päätös on looginen, mutta en olisi aikanaan monessa mukana olleena ollut pettynyt vaikka olisin jäänyt ulos kokonaan. Jonkinlainen kuntapolitiikassa olemisen viimeinen iltahuuto tämä minun osaltani on.

Näkyvimmäksi poliittiseksi roolikseni jäi presidentinvaalien valitsijamiesehdokkuus vuonna 1988. En tullut valituksi. Nuorena olen kyllä istunut varavaltuutetun ja kunnanhallituksen jäsenen roolissa yhden kauden, kunnes pidin paikkakunnan vaihdon sekä työ- ja perheasioiden vuoksi pienen 24 vuoden tauon. Siinä minun tunnustukseni.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Vantaan Vasemmistoliittolaisilla oli tietenkin rajallinen määrä paikkoja menestyksensä perustalta, mutta hämmentävintä oli salamyhkäisyys ja tiedon panttaus.

On äärettömän hankalaa päästä vaikuttamaan, kun puolueet ovat sisäpiirijäsenistönsä ehdokkaitaan suosivia ja siten mieluusti käyttävät, ulkopuolisia, ehdokkaiksi suostuneiden ääniä, kannatuksena näyttävyyteen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Isommilla paikkakunnilla on toiminnan luonne mittaluokan vuoksi ymmärrettävästi erilaista.

Täällä päätöksentekoon henkilöistä saivat kuitenkin kutsuttuna osallistua kaikki puolueen jäsenet, sekä ehdokkaana olleet riippumatta siitä olivatko jäseniä tai ei.

Valtuuston koko on lain sallima minimi kolmetoista, joista neljä Vasemmistoliitosta joka on toiseksi suurin ryhmä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Vasemmistoliitto tuhoutuu vähitellen. Vahinkoa aiheuttaa nyt eniten pj Li Andersson, joka ei enää edusta työväestöä, vaan yksisilmäistä näkemystään kulttuureista ja kansoista, jotka mielestään kärsivät.

Suomalainen enemmistö on täysin unohtunut.
.................

Viittaat ilmeisesti turvapaikanhakijoihin mutta et jostain syystä halua sanoa sitä suoraan.

Ihminen joka on empatiakykyinen ei pysty eikä halua lokeroida ihmisiä kansalaisuuden mukaan vaan lähtee siitä, että kaikkia avun tarpeessa olevia autetaan ja eniten hätää kärsiviä ei nyt ainakaan jätetä oman onnensa nojaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Vasemmisto "tuhoutui" jo -87 ja EU lähtien.
Nyt vas,sdp 2-7 porvaripuoluetta. Näin kansa päätti. Hyvinkö on mennyt -03-19 kepu,kok/EK +EU politiikalla?

Ilmaisesti. Tämäkin tullut jo tavaksi:

Mtv3
Kalliiden-lääkkeiden-hintoja-voidaan-salata-veronmaksajilta.

Julkisuuslaki:kaikkia ei kansan tarvitse tietää.
-Kuten esim.Eduskunnassa vierailevien loppareiden käyntejä.

Timo Ala-Harja

Mikään ei estä sinua lähtemästä vaikka Intian slummeihin jakamaan sitä toitotamaasi empatiaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Empatian puutetta näyttää olevan aivan tolkuttomasti täälläkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vai että kommunisti sinäkin ... ;)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mikä ero on kommunistipuolueella ja vasemmistopuolueella?

Enemmän Kepu on ollut kommaripuolue kuin vasemmisto ikinä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kepu parka. Välillä syytetään kommunistiksi ja välillä kokoomuksen käsikassaraksi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #12

SaikoKepu Kekkosen aikana Ruplia Neukuista?
Oliko Kepulla KGP- agentti "Mauri" ?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #13

JK. Siksikö Supon ex-päälikkö Tiitinen jemmaa Stasi-listoja vieläkin ? Vaikka porvareilta "Este" Demarien pressahan on pois tieltä -12 lähtien.

Hannu Töyri

Minulla on samankaltaisia kokemuksia kuin blokistilla ja useita tarinoita eri vuosikymmeniltä, eri ihmisiltä. Monet ihmettelevät vasemmiston elitismiä, missä kommarit ovat kyllä ihan omaa luokkaansa. Ehkä Vasemmisto liitossa painaa raha, joka pyritään pitämään tietyn piirin nautintaoikeutena.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Onpa oppi otettu, ymmärrys ylen vakava.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset