MirjamiParant1

Perussuomalainen puolue vihapuheen kohteena!

Timo Soinin perustaman, Perussuomalaisten -puolueen imago, pysyi hallituskelpoisena siihen saakka, kunnes puheenjohtaja vaihtui.

Puolueen enemmistö, demokraattisesti valittuna, halusi vaihtaa johtajan, mutta siitä seurasi ennennäkemätön peli, jossa syytetyksi nostettiin uusi puheenjohtaja Halla-aho. Hänen taakakseen on laskettu tuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Perussuomalaiset eivät enää kelvanneet nykyhallitukselle, Halla-ahosta johtuen. Mies edustaa kuitenkin Suomea EU:ssa. Hänen mandaattinsa kelpaa EU:lle, mutta ei suomalaiselle keskittymälle.

Perussuomalaisista ministereistä ja eduskunnan puhemiehestä ei kuitenkaan haluttu luopua, joten ministerit perustivat pikaisesti Uuden Vaihtoehdon.

Tässä vaiheessa normikansa oli jo menettänyt uskonsa. Pakkopaidalla hallituskoalitiota kuitenkin päätettiin jatkaa. Peli on edelleen kesken, mutta demokratia mennyttä.

Perussuomalaisten uusi varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on rohkeasti lähtenyt liikkeelle, ei vain suomalaisen maahanmuuton kestämätöntä sekoilua, mutta myös sitä,  että salailun ja piilottelun aika on ohi.

On tervettä, että puhutaan. On sairasta, että puhuminen kielletään.

Perussuomalaiseen puolueeseen kohdistunut mediahyökkäys on ennenkuulumatonta. Voisin sitä kuuluttaa jopa vihapuheeksi.

On hyvä tunnistaa, että nykyisellään keskustelu on keskittynyt liikaa puolueen yhteen asemointiin, maahanmuuton ongelmista.

 Jos en ole väärin ymmärtänyt, puolueella oli paljon muitakin merkittäviä, vähävaraisen kansan oikeuksista huolehtimiseen liittyviä agendoja.

Toivottavasti, olen oikeassa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (118 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Pelkoa lietsovat nykyiset hallituspuolueet, nauttivat siitä, että yhtä lyödään.

Avarampi katsomus auttaisi Kokoomusta, Keskustaa ja Sinisiä (joka ei ole virallinen puolue), että maata hallitaan älyllä ei uskomuksilla tai mielikuvilla.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

"Avarampi katsomus auttaisi Kokoomusta, Keskustaa ja Sinisiä (joka ei ole virallinen puolue), että maata hallitaan älyllä ei uskomuksilla tai mielikuvilla."

Nykyiset hallituspuolueet tekevät perussuomalaisten vaalityötä eduskuntavaaleihin 2019, perussuomalaiset kiittävät ja pokkaavat.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ari, todellakin - taitaa mennä vaalityön piikkiin tuo PS:n syrjintä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Avarampi katsomus Keskustalta ja Kokoomukselta tarkoittaisi että nämä puolueet saattaisivat lakata olemasta puolueita. Niin ahtaat ovat niiden näkemykset. Vaikka väittävät olevansa vapauksien puolesta mutta itse asiassa heidän vapautensa tarkoittaa juuri sitä että on oltava heidän kanssaan samaa mieltä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"On hyvä tunnistaa, että nykyisellään keskustelu on keskittynyt liikaa puolueen yhteen asemointiin, maahanmuuton ongelmista."

Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi juurikin siksi, että hän korosti maahanmuuttoon liittyvien kysymysten nostoa puolueen ohjelman ja toiminnan keskiöön. Persut tekivät sen siis itse, ei media.

"Jos en ole väärin ymmärtänyt, puolueella oli paljon muitakin merkittäviä, vähävaraisen kansan oikeuksista huolehtimiseen liittyviä agendoja."

Kiinnititkö huomiota Touko Aallon tämänaamuisessa haastattelussa, että hän mainitsi myös persujen äärimmäisen oikeistolaisen politiikan, mm. sosiaalipolitiikan saralla, olevan yksi niistä esteistä, jotka tekevät yhteistyön mahdottomaksi?

"Toivottavasti, olen oikeassa."

Vaikuttaa kyseenalaiselta näiden kahden edellä esitetyn asian kohdalla.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Juha, kiitos palautteestasi!

Olen hyvin tietoinen, mistä puhun. Puolueet pelaavat. En katsonut haastattelua (tietoisesti), mutta tunnistan Aallon keinot äänikalasteluunsa.

Persussuomalaisten ideologia lienee ollut alun perin vähäväkisten puolustamisessa, mutta hallitusvastuussaan, he sitoutuivat Sipilän oikeistolaiseen köyhien vähättelyyn.

Lopputulema tästä on, että mikä tahansa puolue, kaikki toimivat oman egonsa suuntaisesti.

Siitä huolimatta, olen havainnut some-puheissa Perussuomalaisíin kohdistuvaa vihapuhetta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"he sitoutuivat Sipilän oikeistolaiseen köyhien vähättelyyn."

Ja nyt kun persut ovat ulkona hallituksesta he ovat Halla-ahon johdolla asemoimassa itsensä vielä oikeistolaisemmiksi. Halla-aho on kyseenalaistanut koko nykyisenlaisen sosiaalipolitiikan tukimaksut.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #7

Sosiaalipolitiikka on pitkäjänteinen ja toisaalta armollinen.

Mitä on oikeistolaisuus? Se voi olla myös köyhistä huolehtimista.

On tervettä aika ajoin tunnistaa, millaisia sosiaalisia tukia jaetaan.

Tiedossani on, että suomalaiset osaavat hyvin höynäyttää sosiaaliviranomaisia.

Rahaa virtaa monenlaisiin tukiin, kunhan osaa heittäytyä huono-osaiseksi.

V*****a, kun tunnistaa hyväksikäyttäjän.

Kela ei tutki muutoin kuin vuositarkistuksissa.

Isojen verojen maksajana, olen edelleen kiukkuinen siitä, miten maksamaani korkeaa veroa hyväksikäytetään.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #19

Mitä on huono-osaiseksi heittäytyminen?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #27

Varmaankin sitä, kun ei saa töitä...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #32

Niinpä. Tai sitä kun "rupeaa vakavasti sairaaksi".

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #27

Sitä, että on köyhä ja sairas sen sijaan, että olisi rikas ja terve. Häikäilemätöntä toimintaa meitä veronmaksajia kohtaan...

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Aallon mielipiteet ovat pahimmanlaatuista koulukiusaamista. Ehdottanee kohta ettei perussuomalaisia hyväksytä edes eduskuntaan vaikka saisivat äänistä 15 prosenttia. Heh heh. En tiedä mitä vihapuheella arvoihmiset tarkoittavat, mutta tämä aiheuttaa ainakin vihaisia puheita. Osa köyhästä kansasta yritetään täysin syrjäyttää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Aallon mielipiteet ovat pahimmanlaatuista koulukiusaamista. Ehdottanee kohta ettei perussuomalaisia hyväksytä edes eduskuntaan vaikka saisivat äänistä 15 prosenttia. "

Eipäs liioitella. Persujen tavoitteet ovat useimmissa tapauksissa täysin päinvastaiset vihreiden tavoitteisiin nähden ja on näinollen luonnollista että Aalto toteaa ettei siitä yhteistyöstä voi mitään tulla.

Kuten olemme todenneet, myös kokoomus ja keskusta tulivat jo aiemmin samaan tulokseen. He eivät siis voi ajatella että puolueet voisivat tehdä sellaisia kompromisseja mitkä mahdollistaisivat persujen kanssa tehtävän yhteistyön.

On reilua ilmoittaa tämä jo hyvissä ajoin ennen vaaleja, ettei sitten tule mitään pettymyksiä persujen äänestäjille.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola Vastaus kommenttiin #93

Että siis jo puolitoista vuotta ennen vaaleja aloitetaan syrjintä. Demokratiassa ja käytännön politiikassa pitäisi asiakysymykset keskustella läpi ennen kuin hylätään. Kyllä tämä on pahimmanlaatuista kiusaamista.

Sipilän ja Orpon arvolle ei sopinut yhteistyö hallitusohjelman mukaisissa puitteissa vaikka olivat itse olleet sopimassa siitä. Ohjelmasta lipsuminen on osasyyllinen Turun tapauksiin ja tietysti jo aikaisempi toiminta Haaparannan-Tornion rajalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #98

"Ohjelmasta lipsuminen on osasyyllinen Turun tapauksiin ja tietysti jo aikaisempi toiminta Haaparannan-Tornion rajalla."

Syyllisiä olemme me kaikki, syyllisiä siihen että ihmisiä syrjitään, syrjimällä aiheutetaan syrjäytymistä ja jotkut syrjäytyneistä sitten menettävät tunteidensa hallinnan ja itsensä hallinnan ja alkavat sitten ampua paukuttelemaan summan mutikassa tuttuja tai vieraita ihmisiä. Tähän ovat siis syyllisiä kaikki syrjijät, sekä myös lainsäätäjä joka ei pysty lopettamaan ihmisten syrjintää ja syrjäytymistä.

Mamujen kohdalla syrjiminen ja syrjäytyminen on tietenkin moninverroin kamalampaa ja siihenkin me kaikki syrjijät olemme syyllisiä, kuten myös lainlaatijat ja lain toteuttajat ja lain valvojat, jotka eivät saa syrjintää kuriin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kun persu on dokaamassa rikollisjärjestön tiloissa ja hukkaa työläppärinsä tai kun tämä saa tuomion tekemästään rikoksesta, persujen huuto on valmis: Media kiusaa. Tilanne oli ihan sama vanhan persupuolueen kuin nykyisten tynkäpersujenkin kanssa. Vika ei koskaan ole persussa, aina mediassa tai nyt sosiaalisessa mediassa.

Aikaisemmin ajattelin että persujen pitäisi maksaa rojalteja tuosta "paha etelänmedia" -strategiastaan Kepulle mutta nykyisellään ovat vieneet sen sellaiselle tasolle että ei enää tarvitse.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Onko tuosta Hakkaraisen sekoilusta sitten sanottu, että media kiusaa? Voinut mennä minulta ohikin, kun en facebookissa ole, mutta ei kai virallisesti ainakaan näin ole sanottu. Luulen, että isä Timo saattoi hyvinkin harjata Hakkaraisen kunnolla.

Nythän asetelma on toinen, koska sekä media että muut puolueet oikeasti kiusaavat Laura Huhtasaarta ja persuja hänen puheestaan, nimitellen sitä vihapuheeksi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Missä nyt on "virallisesti sanottu" että Lauraa kiusataan?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #15

Vastasit sitten kysymykseeni kysymyksellä. Onko sinulla tuohon Hakkarais-väitteeseesi mitään linkkiä tms., josta voisin nähdä, että persut ovat syyttäneet mediaa tässä asiassa kiusaamisesta, koska se on mennyt minulta ohi?

Nyt voin ihan omin silmin nähdä, että Laura Huhtasaarta kiusataan sekä median että muiden puolueiden osalta hänen puheensa johdosta, joten en siihen mitään linkkiä tarvitse.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #17

Älä Ritva heittäydy tietämäätömäksi. Persut ovat olemassaolonsa ajan uhritutuneet siitä miten media kiusaa. Kyseessä on ilmiselvästi valittu taktiikka jonka tarkoitus on peittää omat töpeksinnät. Ei kai tästä ole mitään epäselvää?

Lauran puheita arvostellaan ja ihan aiheesta. Toisaalta viimeksi tänään US:n päätoimittaja nosti hänet framille esittämällä tämän jonkinlaisena ykköshaastajana istuvalle presidentille, mikä mielestäni kertoo enemmän Huuskosta kuin Huhtasaaresta. Kannatuskuopassa rypevän pienpuolueen ehdokas joka jatkuvasti päästää sammakoita suustaan olisi jonkinlainen haastaja koska on "erilainen"?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #23

Siis mitä tietämätöntä? Itse sanoit, että persut ovat syyttäneet mediaa Hakkaraisen kiusaamisesta, niin kysyin sinulta, että onko puolueen taholta virallisesti näin sanottu, vai ovatko nämä vain sosiaalisen median juttuja?

Nyt taas Lauran osalta voin omin silmin nähdä ja lukea, että sekä media että muut puolueet kiusaavat Laura Huhtasaarta. Sinänsä Huusko on realisti ja ymmärtää, että Laurasta nousee todellinen haastaja ja samaa mieltä näyttää olevan Hesarikin. http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005359186.html

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #26

Ei, minulle ei ole puolueen taholta näin virallisesti sanottu. Mitäs luulit?

Tässä on kyselty että mitä tarkoitat virallisella sanomisella, sinähän sen toit keskusteluun. Ymmärrätkö itse mitä yrität kysyä, minä en?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #35

Kun nyt kiertelet ja kaartelet, niin käsitänkö oikein, ettei persujen taholta ole virallisesti kommentoitu Hakkaraisen kiusaamisesta, eli persujen uhriutuminen on itsesi mutua tai sosiaalisessa mediassa käytyä keskustelua?

Lauran kohdalla ei tarvitse arvuutella kuka kiusaaja on, kun sen voi tässä ja nyt omin silmin nähdä ja korvin kuulla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #37

Persujen taholta kyse on mediassa ja sosiaalisessa mediassa tapahtuneesta uhriutumisesta jonka jopa sinä tiedät, vaikka et tunnusta tunnistaneesi.

Mutta kun vaadit virallista tahoa, mitä se ikinä lieneekään, lähteeksi niin mikä virallinen taho kiusaa Huhtassarta?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #64

Tulihan se sieltä, ettei siis puolueen viralliselta taholta (selitin sen tuonne Aimolle vastaukseen) annettu lausuntoa, että media kiusaa, vaan tämä oli sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa yksittäisten persujen uhriutumista.

Nyt on tilanne toinen. Laura ei ole sekoillut kännissä eikä tehnyt mitään muutakaan moitittavaa, mutta kuitenkin häntä kiusataan hänen mielipiteidensä takia. Tähän ei syyllisty ainoastaan virallinen taho eli muut puolueet, vaan myös (osa) media ja myöskin (muutamat) yksittäiset kansalaiset.

Selvensikö tämä nyt sinulle mitä ajoin kysymykselläni takaa?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #71

Eli vastauksesi mukaan "virallinen taho" on persujen johto. Asia tuli selväksi.

Huhtasaari on ollut puhujana kättään pakonomaisesti suoristavien heilhitlereiden kokouksissa ja päästänyt uskomattomia sammakoita kerta toisensa jälkeen puoliapinaihmisineen. Mutta ei siihen mikään sinun määritelmäsi mukainen "virallinen taho" ole ottanut kantaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #73

Alkaa tuo rautalanka loppua, mutta jos vielä kerran yritetään vääntää. Hakkaraisen tapauksessa virallinen taho oli tietenkin persujen johto, joka ei siis mukaasi kiusaamisesta lausuntoja antanut.

Lauran kiusaamisessa on eri asiasta kysymys, koska Lauran kiusaamiseen eli mielipidevainoon syyllistyvät: virallinen taho eli muut puolueet, suurin osa valtamediasta sekä muutamat yksittäiset kansalaiset.

Nyt loppui rautalanka, yritä pärjätä tämän kanssa;)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #76

"Nyt loppui rautalanka, yritä pärjätä tämän kanssa;)"

Ei näille punavihreille kommunisteille mikään rautalanka riitä, kompastelevat jatkuvasti kaksiin standardeihin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

Voisitko kertoa "Virallisen sanojan"?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #22

Hakkaraissekoilujen aikaan "virallinen sanoja" oli puheenjohtaja Timo Soini, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo, työmies Matti Putkonen tai kuka siellä persuissa näitä lehdistötiedotteita sitten antoikaan.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Perussuomalaisuus on enemmän kuin puolue. En näe rikollisjärjestöjen yhteyksiä.

Näen ennemminkin, poliittisena merkityksellisyytenä, jota ei vielä tunnisteta/myönnetä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ei myönnetä? Persuthan otettiin hallitukseenkin, mikä tietenkin on heidän nykyisten ongelmiensa alkujuuri.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

"Perussuomalaisten uusi varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on rohkeasti lähtenyt liikkeelle, ei vain suomalaisen maahanmuuton kestämätöntä sekoilua, mutta myös sitä, että salailun ja piilottelun aika on ohi.

On tervettä, että puhutaan. On sairasta, että puhuminen kielletään."

On todellakin raikasta, että poliittiseen konsensukseemme tulee uutta väriä. Sipilä viimeistään tällä "vihapuhe"-episodillaan aukaisi varmasti viimeistenkin silmät missä mennään. Salailun kulttuuri maassamme saa vihdoinkin loppua. Tehtyjä virheitä ei saa pois sillä, että niitä peitellään.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ritva, kiitos! Ihmetykseni olikin, että, puolueiden puheenjohtajat kutsuttiin 'Salaiseen tapaamiseen'!

Salailu ei ole koskaan tervettä.

Vaikka, tuon pääministerin koollekutsuttujen puolueiden johtajien tapaaminen olikin salainen, jäi siitä mielikuva, että MIKSI SALAINEN!

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Lauraa ei ole yhä kielletty puhumasta. On vain persukriittisiä, persukriittisyys ei ole vihaa vaan kritiikkiä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Taru, on hyvä, että otat osaa keskusteluun.

On kuitenkin selvää, että yhden puolueen leimaaminen rasistiksi, on vihapuheen korkein veisu.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"On kuitenkin selvää, että yhden puolueen leimaaminen rasistiksi, on vihapuheen korkein veisu."
.............................

Laura Huhtasaari itse kieltäytyi tuomitsemasta rasismia.

Joten kyse ei ole vihapuheesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

Juuri näin. Nyt taitaa sitten olla vihapuhetta uutisoiminen siitä että Huhtasaari vaati rasismin tuomitsemisen poistamista julkilausumasta. Tai siis vain persut saavat ihaillen uutisoida asiasta. Kun muut asian mainitsevat he vihapuhuvat. Kovat ovat ehdot persudiktatuurissa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #36

Sini L., olletikin olet edelleen kiukustunut puolueeseen, joka jostain syystä on Sinulle ollut häiriötekijä menneessä.

Olisin iloinen, jos lopulta onnistuisit siirtämään syrjään angstisi ja kohtaamaan nykyisen poliittisen myrkyn, kuin ystäväsi.

Timo Ala-Harja Vastaus kommenttiin #36

Siis luinko oikein.Onko suomessa persudiktatuuri.Olet varsinainen räksyttäjä

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #34

Milloin Huhtasaari kieltäytyi tuomitsemasta rasismia. Tätä on nyt toistettu monelta taholta, mutta kukaan ei ole kertonut milloin tämä tapahtui.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #101

https://yle.fi/uutiset/3-9821602

Tiivistelmä tässä:

Ylen tietojen mukaan osa puoluejohtajista olisi halunnut yhteisvetoomuksessa tuomita myös rasismin, mutta tämä ei käynyt perussuomalaisille.

Perussuomalaisten edustajana Kesärannan kokoukseen osallistunut varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari ei halua kommentoida kokouksen erimielisyyksiä tarkemmin, mutta myöntää, että perussuomalaisten mielestä rasismin mainitseminen ei kuulunut eiliseen yhteisjulistukseen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #105

Vähän kyllä outoa, että eivät rasismia tuominneet (minusta sen tuomitseminen pitäisi olla itsestään selvää), mutta vaikeata tuon jutun perusteella on sanoa miten rasismin tuomitseminen olisi julkilausumassa tullut esiin, kun siitä ei ole olemassa mitään dokumenttia. Minusta rasismin tuomitseminen olisi sopinut julkilausumaan erinomaisesti. Kyllähän omasta mielestä vääräuskoisten tappaminen on rasismia pahimmillaan.

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Soini oli vahva päättäjä Jyväskylään asti, joten hänen käden jälkensä näkyy.

Onneksi Soini loikkasi perustamastaan puolueesta.

Perussuomalaiset on köyhien asialla ja myös maahanmuuttopolitiikan kiristys on köyhien edun mukaista.

Jos rahaa ei jaeta holtittomasti ulkomaan kansalaisille, niin paremmin riittää omalle väelle ja ei tarvitse KIKY:jä tehdä, kun ei hassata miljardeja maahanmuuttajiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Esitettyä kritiikkiä:

”Ei maksa vaivaa yrittää keskustella halla-aholaisten kanssa. Heille kannattaa antaa täyslaidallinen törkyä takaisin mahdollisimmaan raakaan sävyyn.”

”Hyvänen aika - eihän tuolla Halla-aholla ole mitään sellaista kunniaa, jota voisi loukata.”

”Halla-aho on syvimmän luokan populistisaasta.”

Lainaukset: HS 22082017

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos heitä kutsuttaisiin ihmissaastaksi, niin sellaisen sanan käyttö ei heidän mielestään ainakaan voisi olla vihapuhetta. Sen he ovat selkeästi tuoneet julki tuollaisen määritteen kohdalta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Näkee kyllä miltä suunnalta tuota viha- ja törkypuhetta tulee. Aivan turha syyttää perussuomalaisia siitä mitä itse tekee.

Marko Parkkola

Kerran sain bannit usariin, kun lainasin Panu Höglundia. En tee sitä toiste. Jokainen voi googlettaa iirinkielen asiantuntijan kommentit koskien Halla-ahoa. Samaisessa keskustelussa oli mukana myös mm. Ana-Maria Gutierrez-Sorainen.

Siinä oli sitä kivapuhetta kerrakseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos en ole väärin ymmärtänyt, puolueella oli paljon muitakin merkittäviä, vähävaraisen kansan oikeuksista huolehtimiseen liittyviä agendoja"

Persujen muita pyrkimyksiä kuin näitä "maahanmuuttokriittisiä" on todella vaikea havaita, mutta olen jostain kuullut että se olisi äärioikeistolaista politiikkaa, menee siis kokoomuksesta reilusti oikealta ohi.

Se on tuskin tavallisen köyhän kansan etujen mukaista politiikkaa.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Suomessa ollaan menossa itäiseen suuntaan. Muissa pohjoismaissa sananvapauteen ei kosketa eikä puhuta vihapuheista tai sen kriminilosoimisesta.

Vanhempi mies, joka oli elämäntyönsä tehnyt merillä ympäri maailmaa ja kokenut monen moista myös eri uskontoihin liittyvää, sanoi Lauran puhetta kuunnellessaan." Lauralle tulen ääneni antamaan". Siis maailmaa nähnyt ja kokenut ei radikaali nuori.

Suomessa on alettu yhteisiä asioita käsitellä mainostoimistojen hengessä. Mediassa keskitytään enemmän kuukausittaisiin puoluegallupeihin ( otokset muutamat tuhat henkilöä) ja niitten spekulointiin kuin itse yhteisiä asioita koskevien asioiden päätösten vaihtoehdoista keskusteluun. Näissäkin TV-keskusteluissa toivoisin esiintyvän asiantuntijoita, joilla on asioista eri näkemyksiä. Poliitikot pois keskusteluista. Ei tarvita päällehuutajia ja poliittisten pisteiden kerääjiä. Sitä voi harrastaa vaaliteltoilla ja paneeleissa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Perussuomalainen puolue ei saa olla vihapuheen kohde. Nyt onkin kyse siitä, missä vihapuhe muuttuu rangaistavaksi.

Siksi, on tärkeää, niin puolueiden puheenjohtajien kuin kansanedustajienkin tunnistaa, missä kulkee raja vihapuheen ja normaalin keskusteluviestinnän rajat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ehdotat siis että persujen arvosteleminen määritellään vihapuheeksi ja kriminalisoidaan.

Etkö näe siinä mitään ongelmaa sananvapauden kannalta katsottuna?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Arto, on selvä, että kaikkia puolueita voidaan arvostella, mutta nyt Perussuomalainen puolue on leimattu vain ja ainoastaan maahanmuuttovastaisena puolueena.

Olen ymmärtänyt, että myös muissa puolueissa maahanmuuttoon suhtaudutaan kriittiseksi. Silti, vain PS, on leimakirveenä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #28

"Perussuomalainen puolue on leimattu vain ja ainoastaan maahanmuuttovastaisena puolueena."

Ei tuo ole leimaamista, tuotahan persut on ihan avoimesti. Yhden asian puolue.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #50

"Ei tuo ole leimaamista, tuotahan persut on ihan avoimesti. Yhden asian puolue."

Kun perussuomalaiset vastustavat pakkoruotsia, heidät määritellään yhden asian puolueeksi. Kun perussuomalaiset vastustavat euroa heidät tuomitaan yhden asian puolueeksi. Kun perussuomalaiset kritisoivat EU:ta heidät määritellään yhden asian puolueeksi. Kun perussuomalaiset vastustavat nykyistä maahanmuuttoa heidät määritellään yhden asian puolueeksi. Revi tästä nyt jotain järkeä tai logiikkaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ehdotat siis että persujen arvosteleminen määritellään vihapuheeksi"

No miltä tämä vaikuttaa: ”Ei maksa vaivaa yrittää keskustella halla-aholaisten kanssa. Heille kannattaa antaa täyslaidallinen törkyä takaisin mahdollisimmaan raakaan sävyyn.”

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

”Ei maksa vaivaa yrittää keskustella halla-aholaisten kanssa. Heille kannattaa antaa täyslaidallinen törkyä takaisin mahdollisimmaan raakaan sävyyn.”

En ole tästä samaa mieltä tämän kirjoittajan kanssa. En ole sitä mieltä että törkyä kannattaa antaa täyslaidallisia tai puolilaidallisia tai ollenkaan.

Mutta onko tämä lainaus vihapuhetta? En tiedä.
Vihaiselta puheelta se kyllä kuulostaa.
Siihen onko se vihapuhetta pitäisi saada oikeuden päätös.

Törkypuhe on toki tuomittavaa,
mutta onko sekään vihapuhetta?

Itse paheksun sekä törkypuheita
että törkypuheisiin kannustamista,
mutta sen jätän oikeuden päätättäväksi
onko törkypuhe vihapuhetta,
rankaistavaa tai ei rankaistavaa vihapuhetta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #49

No jos tuo lainaukseni Helsingin Sanomista ei ole vihapuhetta, niin mikä sitten olisi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #52

"No jos tuo lainaukseni Helsingin Sanomista ei ole vihapuhetta, niin mikä sitten olisi?"

Sellaiset puheet on vihapuheita jotka on oikeudessa todettu vihapuheiksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #55

Oikeudessa ei ole tuomittu ketään vihapuheesta, sellaista ei ole edes mainittu lainsäädännössä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

Vihapuhe on käytännössä sama asia kuin laissa määritelty kiihottaminen kansantyhmää vastaan.

Vihapuheen merkitys on laajempi, se on muutakin kuin pelkästään kiihottamista kansanryhmää vastaan. "Vihapuhe" käsite tarkoittaa myös sellaista vihapuhetta mikä ei ole lainsäädännössä määritelty kriminaaliksi.

Puolueiden puheenjohtajien vetoomus kosketti kaikkea vihapuhetta, eikä vain kriminaalia kiihottamista kansanryhmää vastaan.

Presidenttiehdokas Huhtasaari ei kuitenkaan halunnut julkisessa puheessaan tuomita puoluetovereidensa kriminaaleja ja vähemmän kriminaaleja vihapuheita, vaikka olikin vetoomuksen aiemmin yhdessä muiden puoluejohtajien kanssa allekirjoittanut.

Tästä voidaan kai sitten päätellä että vihapuheet on nyt persuille edelleen sallittuja ja hyväksyttäviä, vaikka muiden puolueiden puheenjohtajat ovat sen halunneet määritellä paheksuttavaksi.

Timo Ala-Harja

Ainakin tosiasioiden kertominen islamista on tehty rangaistavaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #81

Vihapuhe ei yleensä osoita muuta todellisuutta kuin vihan todellisuutta.

Jos joku haluaa omaa totuuttaan julistaa, sitä ei ole välttämätöntä tehdä vihapuheen kautta.

Oman totuuden tai totuudeksi koetun asian saa parhaiten esille asiallisella tyylillä.

Asiallista tyyliä ei kuitenkaan voi käyttää jos haluaa samalla ilmaista vihaa.
Juuri sen takia tämä asia on niin vaikkea asisa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Olisi suorastaan tarpeellista, että tutkittaisiin pikimmiten Perussuomalaiseen puolueeseen suunnattu vihapuhe.

Puolue on demokraattisesti valittu ja edustaa vahvana suomalaista yhteiskuntaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja mielestäsi on vihapuhetta että sanotaan että PS keskittyy maahanmuuttoon köyhien kustannuksella.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Sini L., mitä luulet, eivätkö kaikki puolueet yritä hyötyä köyhien kustannuksella?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #48

Muotoilin hieman monitulkintaisesti. Keskittyvät maahanmuuttoon köyhien ongelmiin tarttumisen sijaan piti sanoa.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Ohhoh.....?????????? edustaa vahvana suomalaista yhteiskuntaa...terapian tarpeessako Mirjami? :)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Hannu V., hämmentyneitä saatamme kaikki olla, mutta terapian tarpeestakin voimme olla monta mieltä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa vastustaa 80% suomalaisista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa vastustaa 80% suomalaisista."

Miksiköhän sitten persuja kannattaa vain alle 10%.

Siksiköhän että persujen nykyinen puheenjohtaja on nykyhallituksen maahanmuuttopolitiikan isä tai äiti?

Miksi persut vastustavat puheenjohtajansa laatimaa maahanmuuttopolitiikkaa?

Taitaa olla uusi vallankaappaus taas edessä persuissa.

Käytännössähän HA näyttää jo syrjäytetyltä,
kun puolueen presidenttiehdokas näyttää ottaneen vallan puolueessa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"On tervettä, että puhutaan. On sairasta, että puhuminen kielletään."
.....................

Voisitko sanoa tämän omalle poppoollesi. Minulta on jo neljä Persua kieltänyt kommentoimasta blogiinsa. Ja monet muut ovat kertoneet samaa.

Te Persut olette varsin kaksinaismoralistista porukkaa. Valitatte että asioista ei saa puhua mutta itse juuri sen kiellätte.

En tiedä juuri muiden bloganneen kirjoittajia kuten te.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kyllä täällä blokataan muidenkin taholta mutta mitä väliä? Vaikka olen aina välillä mättänyt persujakin, ainoat blokkaajat ovat toistaiseksi löytyneet uskonnollisista hihhuleista tai pää Venäjän takapuolessa olevien keskuudesta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Herra Juha Makkonen, en ole Perussuomalainen enempää kuin Kokoomukselainenkaan.

Kiinnostaisi tietää, mitä itse ajattelet puolueista.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Kiinnostaisi tietää, mitä itse ajattelet puolueista."
..................

Olen puolueisiin sitoutumaton humanisti.

Timo Ala-Harja Vastaus kommenttiin #72

OEli vahvasti reaalitodellisuudesta irrallaan oleva.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #83

Humanismi on aate. Mitä tarkoitat sillä että humanismi on irrallaan realitodellisuudesta?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Perussuomalaiset rp:n voimassaolevat puolueohjelmat :

https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/puol...

Esimerkiksi sosiaalipoliittisessa ohjelmassa todetaan varsin asiapitoisesti, että :

"Lapsiperheköyhyys on täyttä todellisuutta Suomessa.
Lasten sosio-ekonominen eriarvoistuminen on kasvanut vuosi vuodelta, ja perussuomalaiset edellyttävätkin nopeita toimia eriarvoistumiskehityksen pysäyttämiseksi. Perussuomalaisten mielestä lapsiperheiden
hyvinvointiin on panostettava enemmän ja erityisesti pienituloisten lapsiperheiden asemaa on parannettava. Tuloerojen kaventaminen on paitsi pienituloisten perheiden, myös koko yhteiskunnan etu."

Aika harvoin tosin tämäkään linjaus tulee esille perussuomalaisten poliitikkojen lausunnoista...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Juho A., nykyinen maahanmuuttovastaisuus on leimaamassa PS puoluetta, joka oli kuitenkin yhteiskuntamme vähäosaisten asialla - Timo Soinin aikaan.

Soini muuntautui kuitenkin Sipilän manipulaatioon ja hylkäsi ideologiansa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kyse onkin nyt siitä, että profiloituuko PS jatkossa vain maahanmuuttokriittiseksi puolueeksi vain ottaako se näkyvämmin asialistalleen tavoitteeksi huono-osaisuuden poistamisen, tuloerojen kaventamisen yms. sosiaalista pääomaa lisäävät asiat?

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Etsimällä etsin internetistä viimeisen vuoden ajalta perussuomalaisen poliitikon kannanottoja lapsiperheköyhyydestä ja kylläpä vain asiallista tekstiä alkoi löytymään :

https://www.suomenuutiset.fi/lapsiperheiden-koyhyy...

Uutisen lukijakommenteissa tosin tämäkin kirjoitus lytätään näköjään perussuomalaisten kannattajien toimesta ...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minä olen ollut persukriittinen jo show-painin tultua poliittiseen agendaanne. Julkirasistisen Halla-ahon valintaa edustamaan maatamme EU:ssa olen aina pitänyt kansallisena häpeänä. Puolueen hajoamisen jälkeen radikaalit ainekset ovat selkeästi saaneet lisää äänivaltaa, joten tilanne puolueessa on muuttunut ihmisvihamieliseksi kuten ex-puheenjohtajakin meille kertoi. Mitä nopeammin äänestäjät hylkäävät puolueen lopullisesti sitä parempi Suomelle ja oikeille suomalaisille.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Börje, kiitos palautteestasi!

Ensimmäinen huomio - en ole persu, vaan tarkkailuni perustalta puhun perussuomalaiseen puolueeseen kohdistuvasta vihapuheesta.

Toinen huomio - maassamme on tapahtunut ja tapahtuu radikalisoitumisen seurauksina uhkia siviiliväestöä kohtaan.

On hyvä, että edes joku puolue on huolissaan ja pitää ääntä heikompiosaisten puolesta.

Kolmas huomio - tunnistautuminen omaan perhe-elämään auttaa usein myös näkemään metsän puilta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"On hyvä, että edes joku puolue on huolissaan ja pitää ääntä heikompiosaisten puolesta."

Persut on selkeästi parempiosaisten puolue.
Persut menivät parempiosaisten puolueiden kanssa samaan hallitukseen ja viihtyivät siellä parempiosaisten hallituksessa, muiden parempiodaisten etuja ajavien puolueiden kanssa varsin hyvin, kunnes persut, vallankaappauksen seurauksena, menettivät hallituskumppaniensa luottamuksen.

Vallankaappauksen jälkeen persujen politiikka on, jos mahdollista, ollut vieläkin oikeistolaisempaa ja käyhien etujen vastaista.

Suomi on saanut uuden puolueen joka sijaitsee kokoomuksesta oikealla ja se puolue on persut.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #60

Arto, olen samaa mieltä - paitsi, että sehän oli Soinin vallan aikaista politiikkaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"On hyvä, että edes joku puolue on huolissaan ja pitää ääntä heikompiosaisten puolesta."
.......................

Rasistinen kohkaaminen ei auta heikompiosaisia pätkän vertaa. Päinvastoin.

Järkyttävää sotaa paenneet ovat kaikista heikoimmassa asemassa. He ovat menettäneet KAIKEN.

Ja mitäs persuilla on niille annettavaa? Ei mitään muuta kuin pilkkapuhetta. Se ei ole heikoimpien auttamista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #69

"Järkyttävää sotaa paenneet ovat kaikista heikoimmassa asemassa. He ovat menettäneet KAIKEN."

Mitä sotaa tämä marokkolainen terroristi pakeni? Hitaimmatkin alkavat tajuta että mamut ovat valehdelleet taustansa ideologiansa etujen toivossa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #91

"Mitä sotaa tämä marokkolainen terroristi pakeni"
...................

Olkiukkojen kuningas saapui taas kommentoimaan.

Puhuin Syyrialaisista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Voisitko Börje kertoa keitä ovat oikeat suomalaiset?

Timo Ala-Harja

Sen päättävät äänestäjät et sinä.Kannatus punnitaan viimeistään keväällä 2019

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kyllä kansallista häpeää ovat aiheuttaneet entiset stalinistit.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä alku Kankaanpää kansallisen häpeän aiheuttamisen tunnistamisessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huhtasaari saa puhua, ja toivottavasti puhuu paljon tulevaisuudessakin.

Jokainen kerta kun Huhtasaari avaa suunsa, se kertoo kaiken tietämisen arvoisen persujen ja heidän kyvyistään ja asenteistaan.

Eli on valtavan hyvä, että äänestävä kansa saa tietää mitä Halla-Aho ja Huhtassari ovat persujen johtajina mieltä eri asioista.

OOPS, nyt tuli pikku virhe, emme siis saa tietää mitä mieltä he ovat eri asioista, saamme ainoastaan kertauksen maahanmuuton haitallisuudesta.

Suomea koskevat muuta asiat ovat persuille ilmeisesti merkityksettömiä, ei ole niin väliä työllisyydestä, velkaantumisesta, kaupankäynnistä, eläkeasioista tai sotesta.

Tärkein asiahan on tietysti islam, turvapaikanhakijat ja rajavalvonta, järjestyksestä en ole ihan varma.

Mutta kuten sanoin, on mukavaa kun Huhtasaari antaa avoimen kuvan itsestään ja kyvyistään, sitten äänestäjät tekevät omat ratkaisunsa.

Ja juu, kyllä minunkin mielestä Laura on ihku!

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Petteri R., puheenvuorostasi näkyy hyvin, miten epävarmuudesta on helppoa huudella. Toisaalta, ymmärrän hyvin, miten turhauttavaa on, kun ei tiedä, mitä PS edustavat tällä hetkellä.

Oppositiossa puolue on jo riehakkaampi kuin vallan kahvassa ollessaan.

En pitänyt Soinin politiikkaa terveenä, sillä hän, jos kuka oli nuolemassa valtaa. Sipilän autoritääristä sanelua, johon hän alistui kuin pieni poika isänsä piiskan edessä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos koittaa edes vakavammin analysoida kyhse ei ole vihapuheesta vaan tietoisesta propagandasta toisten puolueiden ja median toimesta. Yksi lähetymistapa on, että totuudenpuhujista ei pidetä, vieläkin helpompi on todeta ettei puolueiden konsensukseen haluta säröjä kun ne opastavat vaalikarjaa. Sitten toki on kaikenlaisia ihmisvihaajia, päätoimipöyristyjiä, tyhmiä ihmisiä jotka vetävät tämän propagandan potenssiin x ja joko tihkuvat raivoa taikka trollausta taikko niiden jotain kombinaatiota.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Mikko E., on tärkeää, että ymmärrät, missä kohden kyse on propagandasta ja missä ideologisesta manipulaatiosta.

Oletan, että suurimmalle osalle kansastamme, manipulaatiolla päästään hyvään tulokseen, kuten jytkyissä tapahtui.

Soinin 'jytkyt' olivat totaalisen manipulaation tuloksia ja siten murheellisia, häneen turvautuneiden ihmisten häpäisyjä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Sisältäpäin katsoen on koomista kuinka tätä tosiasiaa ei poliittisessa teatterissa jakseta nostaa edes esiin. Mutinaa oli mutta silti kaikki olivat Soinin liekassa¨ja täten osaltaan vastuullisia ajalta ennen hajoaminen. Mutta se on mennyttä tämä tämän päivän sirkus on ihan eri asioissa eli Huhtasaaren hyvin maltillisissa sanomisissa joista revitetään huikeita otsikoita, muut puolueet koittavat kerätä irtopisteitä, ja sitten jotkut Matti Meikäläisetkin vetävät huikeita tulkintoja joilla ei ole enää mitään tekemistä itse tapahtuneen kanssa, sen mitä nyt vaikka Huhtasaari viimeksi sanoi.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Manipulaation mestarit Soini ja Sipilä!

Mitä opimme tästä?

Vaienna kilpailijasi ja kuuntele vain minua!

On hyvä nyt tunnistaa, miten Perussuomalaista puoluetta kohdellaan, kun Soini ei ole enää puikoissa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Vaikka ei aivan vihapuheeksi menisikään, niin näilläkin palstoilla esiintyy kymmenittäin henkilöitä, joiden verenpaine nousee nähtyään sanan perussuomalainen. Otsasuonet pullistuvat, pulssi kiihtyy ja silmissä säkenöi. Ja siitä seuraa jos jonkinlainen möläytys palstalle.
Näin on, vaikka perusuomalainen esittäisi sinällään aivan järkeviä ja hyvin perusteltuja kannanottoja, tai joku puolueeseen kuulumaton myötäilisi niitä.

Mutta, eihän perussuomalainen pysty järkevään kannanottoon! Tämä näyttää olevan monien käsitys. Minun mielestäni pystyy kyllä, mutta kaikkea heidän julkituomaansa ei tarvitse suinkaan hyväksyä. Eihän minkään puolueen julistukset, ja yksittäisen puoluelaisen sanomiset ja kirjoittamiset, ole kaikki suinkaan ehdotonta "jumalansanaa". Kaikissa puolueissa on monenlaista tallaajaa ja sen mukaisesti erilaisia ajatuksia - hölmöjäkin.

Tämä vihapuhehöpötys on kerta kaikkisesti saanut käsittämättömät mittasuhteet. Sellaistakin ulosantia varmasti esiintyy, mutta kaikki kritiikki, kovakin, ei mistään asiasta ole heti julistettavissa vihapuheeksi. Vihainen puhe, kärkevä kritiikki, ei automaattisesti vihapuhetta ole.

Paljolti oikeassa olet Mirjami Parant!

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Pertti R., kiitos! Hyvä, että otat puheeksi myös katteettomasti liitetyn ns. vihapuheen.

Ylimalkainen, pääministerin koollekutsumien, puolueiden puheenjohtajien sitoumus vihapuheen (= rasismi) ylläpitäminen, on hämärtänyt kansalaisten kokemusta siitä, mistä voi puhua ja mistä ei.

Koska vihapuheelle ei ole selkeää lainvoimaista sanktiota, on täysin turhaa pidättäytyä keskustelusta, jossa omat tunteet halutaan ilmaista.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Perussuomalaisilla on rasitteena myös "kiihotuksesta kansanryhmää vastaan" selkkaukset. Lisäksi aikanaan itse puheenjohtaja Soini joutui puuttumaan Halla-ahon, Immosen ja Tynkkysen ulostuloihin.

Näillä on edelleen se vaikutus, että Halla-ahon lähipiirin toimintaa katsotaan "suurennuslasin" kanssa ja tuohon lähipiiriin kuuluu myös Laura Huhtasaari. Hänen tapansa ilmaista asiat julkisesti eivät ole aina ammattitaitoisimmasta päästä.

Tässä sitten tökki eduskunnassa, Huhtasaaren kaventaessa vihan ja uhkan aiheuttajat lähinnä muslimeihin. Vaikka vihaa on myös suomalaisissa suomalaisiin kohdistuen. Saati sitten suomalaisten viha ulkomaalaisiin, varsinkin Turun tapauksen vuoksi.

Muistettava edelleen, että Suomessa on omat ryhmänsä, jotka väittävät pitävänsä kadut puhtaana ulkomailta tulevasta uhasta. Tämä ilman oikeutta toimia tällaisessa tehtävässä.

Hieman laajentaen, ei tässä ole kysymys vain henkilöstä nimeltä Laura Huhtasaari ja hänen humaanisuudestaan Suomea kohtaan. Vaan yleisesti Suomessa olevien vihasta toisia kohtaan. Rotuun ja kansallisuuteen, maahan katsomatta. Vihalle ei saa antaa rajatonta valtaa, vaikka vihan tunteelle onkin aika ajoin perustellut oikeutensa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Saati sitten suomalaisten viha ulkomaalaisiin, varsinkin Turun tapauksen vuoksi."

Vihaa? Montako mamua suomalaiset ovat tappaneet? Kuinka moni suomalainen on kuollut mamun vihasta?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #96

Ei tässä tappaa tarvitse, parempi pitää veitsi keittiössä tuorekurkkua varten. Kysymys on suhtautumisesta toisiin ihmisiin ja sitä kautta tulevaisuuden tekoihin. Parempi katsoa kuin katua, jo ennakkoon tehdä se työ, joka estää huomisen "hullut" teot. Uskon puoluejohtajien kokoontuneen tämän vuoksi. Suomessa on omat tekijänsä ja näitäkin vie yleisen mielipiteen muutos suuntaan tai toiseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #97

"Ei tässä tappaa tarvitse"

Tosiasia on että turvapaikanhakijat ovat tappaneet kymmenittäin viattomia suomalaisia ja sadoittain eurooppalaisia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #109

"Tosiasia on että turvapaikanhakijat ovat tappaneet kymmenittäin viattomia suomalaisia"

Vuonna 2016: "Turvapaikanhakija on tappanut Suomessa kolmesti"

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/turvapaikanhakija...

Siihen päälle tuo Turun tapaus.

(En tosin tiedä montako suomalaista turvapaikan hakijat ovat tappaneet Suomen ulkopuolella ...)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #112

"Turvapaikanhakija on tappanut Suomessa kolmesti"

Älä viitsi valehdella, pelkästään Sellon terroristi-iskussa turvapaikanhakija ampui 4 Prisman työntekijää sekä tyttöystävänsä. Hiljattain turvapaikahakija kuristi ja ryösti suomalaismiehen. Nuoria tyttöjä on raiskattu, tapettu ja yritetty polttaa ja sitten tämä, Turun terrroriteko. Valheilla ja vääristelyllä vihervasemmisto yrittää oikeuttaa haittamaahanmuuton.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #109

Mitä ovat tehneet ja mitä eivät, en tiedä mediaa enemmän. Kuitenkin itse keskityn vihan psykologiseen puoleen, vaikka en ammattiauttaja olekaan. Vihaa ei saa tunkea joka paikkaan patoutumaan, mutta ei sitä saa tappamallakaan poistaa. Se kun ei sillä tavalla poistu.

Ihminen toteuttaa asioita myös niin, että omat vaikeudet saa maksaa vaikeuksiin syyttömät. Näin myös Turussa kävi. Turun murhat voisivat viedä koston kierteeseen, vaikka kostoa parempi olisi oikeudenmukainen tuomio. Vaikka sitten sähkötuoli, jos Suomi sen jonain päivänä ottaa oikeudekseen omalla maaperällään.

Hieman outoa on, jos suomalaiset eivät ole maahanmuuttajiin väkivaltaisesti kajonneet. Se päivä on edessä, ellei huomisen jälkeen jo takana, mutta oikeutta oman käden kautta on vältettävä viimeiseen saakka. Turun tapauksessa hyökkääjän pysäyttäminen oli elinehto.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #114

Tarkentaisitko hieman mitä tarkoitat. Kysymyksesi sopii moneen eri kohtaan viime kirjoitustani. Voi jo nyt sanoa että harvemmin kaikilla on samanlainen tapa toteuttaa itseään. Toiset rakentavat ja toiset tuhoavat.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Ehkä on niin että jotenkin Halla-Aho olisi siedetty mutta kuin pikkupelkona saattaa hyvinkin olla mitä siellä taustalla mahdollisesti piilee kun soinilaisia - ei enää ollut/jäänyt johtopaikoille äänestyksen lopputuloksen johdosta.

Vihreät etunenässä ovat jo alkaneet "omat soidintanssinsa" !

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Seppo M., on hyvin todennäköistä, että uuden johdon toimintamallit eivät ole täysin selvillä kannattajilleen.

Epävarmuutta ylläpitää luonnollisesti se, että Jussi Halla-aho on edeltäjäänsä Soinia etäisempi koko suomalaiselle perussuomalaiselle kannattajakunnalle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tämä vihapuhehöpötys on kerta kaikkisesti saanut käsittämättömät mittasuhteet. Sellaistakin ulosantia varmasti esiintyy, mutta kaikki kritiikki, kovakin, ei mistään ole heti julistettavissa vihapuheeksi. Vihainen puhe ei automaattisesti vihapuhetta ole."

Tämä puheenvuoro ei todellakaan ole kokonaisuudessa mitään höpötystä, vaan rakentava puheenvuoro ilman provosointia tai minkäänlaista "vihapuhe"- elementtiä.

Olen myös samaa mieltä siitä että persujen kanssa on mahdollista jutella asiallisesti ja aika moni persu osaa jutella ihan asiallisesti.

Kaikki persut eivät osaa keskustella asiallisesti, kuten eivät kaikki "ei-persutkaan", mutta se ei saa olla este tai syy sille että kannattaa jokatapauksessa jutella asiallisesti niidenkin kanssa jotka eivät itse asialliseen puheeseen kykene.

Mutta tuosta lainatusta osuudesta olen jokatapauksessa eri mieltä. Vihapuheita ei kannata painaa villaisella, vaan niihin pitää mielestäni ehdottomasti tarttua ja ottaa niihin kantaa, moittiakin saa.

Se tietenkin herättää vihapuhujissa vastustusta että vihapuheisiin tartutaan, mutta jos vihapuhujat näkevät oikeudekseen vihapuhua, heidän pitää myös kestää vihapuheisiinsa kohdistuva arvostelu.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kiitos Arto!

Vihapuheet on monenkirjavat ja niistä tulkinnat myös vaihtelevat.

Suomalaiset eivät vihaa suomalaisia vaan kärjekkäästikin arvioivat vastapuolueitaan. Se kuuluu yhteiskunnalliseen debattiin ja on sinänsä tarpeellista ja merkityksellistä kehityksen kannalta.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Miten voidaan haastaan oikeuteen vihapuheesta persuja vastaan liki koko valtamedia, Ylestä Hesariin, joka on jatkunut jo 7-10 vuotta?

Niinpä, ei sitä tule tapahtumaan. Normi-ihmiset kyllä tullaan oikeutetuista kiukunpuuskistaan hastamaan oikeuteen.

Arabiankielisiä ei tulla haastamaan mihinkään, vaikka he jo oppinsa mukaan haluavat tappaa ja murhata meitä vääräuskoisia on hallituksen mielestä ok...

Suomi muuttuu aivan yhtä umpisairaaksi yhteiskunnaksi, miksi naapurimaamme on jo muuttunut, enkä tarkoita Venäjää. Venäjä rupeaa tuntumaan hyvin terveeltä yhteiskunnalta.

Timo Ala-Harja

Kerrankin samaa mieltä Vihaisen kanssa.Ns. vihapuhujien pitää kestää myös heidän puheisiinsa kohdistuva arvostelu.Toisaalta vihapuhetta ei määritelty eikä sanktioitu missään joten mikä on vihapuhetta ja mikä ei?Koko käsite taitaa olla Tarja Halosen hengentuote.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Perussuomalaiset on kritiikin kohteena, mikä on aivan oikein kuten mille tahansa puolueelle.

Tiettävästi mikään muu puolue tai sen "hang-around-jäsenet" eivät ole kohtelustaan valittaneet vihapuheena.

Uhriutuhan aina toki voi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset