MirjamiParant1

Ministerikin on ihminen - Lindström sairauslomalle!

Luin huolestuneena PS työ- ja oikeusministeri Jari Lindströmin uupumuksesta - korkean verenpaineen takia, sairauslomalle joutumisesta.

Useimmiten uupumus ei ilmene vain verenpaineen nousuna. Ihminen itse on siinä vaiheessa jo myöntänyt huonovointisuutensa.

Lähtökohtaisesti olin jo pohtinut, miten kansanedustajalle, jolla ei ole oikeusoppineen tutkintoa, annetaan tehtäväksi hoitaa oikeusministerin virkaa.

Nykyisen työttömyystilanteen takia, työministerillä on valtavat paineet jo yhdenkin postin hoitamisessa.

Ministeri Lindström on hoitanut pestiään lähes kaksi vuotta. Hänellä on selkeästi ollut, tunnollisuutensa takia, tarve näyttää selviytyvänsä, mutta paineesta on tullut kestämätön.

Pitkään hän on jaksanutkin. Olisin ennemminkin yllättynyt, elleivät väsymyksen merkit alkaisi jo näkyä.

Jään miettimään, miten ajattelematon hallituksen muodostaja Sipilä on ollut. Vai, onko hän sittenkin tehnyt mielestään oikean vedon.

Ministeri Lindström on varmasti tehtävässään työministerinä, ollut paikallaan, mutta että vielä oikeusministerin tehtävien hoito, kun kaiken aikaa perustuslaillisista virheistään hallitus on joutunut valokeilaan.

Ministeriys ei suojaa, kun tehtävien hoito ylittää voimavarat.

On hienoa, että ministeri Lindström on rohkeasti ilmaissut uupumuksensa ilman, että pelkäisi puolueensa hylkäämistä tai kannatuksensa katoamista.

Tosiasian myöntäminen on ainoa tie muutokselle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

'Jarppa' kävi myös alkuaikoinaan täällä Puheenvuoro -palstalla.

Hän oli myös aktiivinen kommentoija, toisin kuin Paavo Väyrynen 'Väykkä', joka ei koskaan kommentoi.

Merkillepantavaa viimeaikoina olikin, että 'Jarppa' ei enää kirjoitellut.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Totta. Vaikka en kannata Persuja täytyy silti myöntää että se oli erittäin positiivinen asia että ministeri vaivautui kiireiltään vaihtamaan ajatuksia kansalaisten kanssa tällä palstalla.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ralf, kiitos! Alkuajat olivat myös Jari Lindströmille etsikkoaikaa. Kun on voimissaan, uskoo mahdollisuuksiinsa.

Karu, koneiston realismi on kuitenkin lopulta se hinta, jonka ihminen maksaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tässä tapauksessa on onni onnettomuudessa että uupunut ministeri on persu. Oli se kuka muu tahansa olisi palstat täynnä ilkeitä riekkujia. Se johtuu siitä että persut aikoinaan teki diilin matalamielen kanssa. Niinpä stubit ja kataiset saivat kokea hirveitä kiusauskampanjoita kun osoittivat heikkoutta ja tämä persuleirin osallistuessa ja (lyhyellä tähtäimellä) hyötyessä raa'asta tyylistä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ei näytä persuus tässä asiassa auttavan. Melkoisia oksennuksia asian tiimoilta on some väärällään

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En ole nähnyt. Luulen siinä tapauksessa että oksennukset tulevat sieltä mistä persut ennen sai liittolaisia. Ikävä ilmiö, jota persut voimaannuttivat kun aikoinaan mielistelivät urakalla piraijoja.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Juu, pitäisi kyllä hajoittaa tuo pesti kahdeksi.. Varsinkin kun Suomen tilanne on mikä on.. Muistan hyvin kun Lindström kirjoitteli täälläkin puhkuen ideoita ja intoa, ja taitaa olla ainut kansaedustaja/ministeri joka ylipäätänsä oli tälläkin sivulla ja jopa vastasi suoraan kysymyksiisi.

Toivottavasti mies saa tarvitsemansa loman, ja pystyy jatkamaan hommia.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Uupuneilla ja sairastuneilla nyt vain sattuu olemaan eri stantardit. Ministerillä tai kansanedustajalla ei ole pakko jaksaa elämisensä ja perheensä elättämisen takia. Duunarin on jaksettava tai tipahtaa kelan hellään huomaan.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Pasi, kiitos palautteestasi!

Jotenkin lohduton tuo duunarin rooli vs. ministerit tai kansanedustajat. On kuitenkin hyvä muistaa, että hekin ovat olleet jonkinasteisia duunareita ennen eduskuntaan pääsyään.

On selvä, että emme ole samalla viivalla ministereiden tai kansanedustajien kanssa, mutta on hyvä muistaa, että heidän tehtävänsä on määräaikainen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Jari Lindström on rehellinen ja tunnollinen ministeri. Nämä hänen luonteenpiirteensä ovat tulleet selkeästi esille sekä ministerinä että kansanedustajana vuosien aikana eduskunnan kyselytunneilla. Työtaakka kahden ministerin tehtävissä on kieltämättä kestämätön. Ihminen ei ole mikään robotti. Muutosta tarvitaan.

Suomi tarvitsee Jari Lindströmin kaltaisia vastuullisia miehiä tärkeissä tehtävissä. Toivotan hänelle voimia jatkossa ministerinä, kun sairasloma päättyy.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

Vanha ketju mutta uusi asia, lindström toimii päivän pääministerinä ja hehkuttelee tuntevansa että on valtansa kukkuloilla. Kestääkö pää viran tuoman vastuun kun oikeusministerin salkun kantaminenkin kävi liikaa hermoille?
Onneksi (kansalaisille) että tämä posti ei kestä kuin yhden päivän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset