MirjamiParant1

Toimiiko hallituksemme kansan edun mukaisesti?

  • Pikkukoski uhmaa jäätä 24.1.1017
    Pikkukoski uhmaa jäätä 24.1.1017

Sipilän hallitus muodostettiin kolmen puolueen koalitiona, jonka pääpromoottorina toimi keskustan Juha Sipilä. Hänen periaatteenaan oli luottamuksellisuus! Kuulosti arvokkaalta.

Mukaan valitut kokoomus ja uuden jytkynsä kokenut perussuomalaiset, taipuivat salaisina pidettyjen neuvottelujen ja hallituspäätösten taakse mukisematta. Mukisematta on myös hallituksen päätöksissä pysytty, vaikka kuinka tekee kipeää.

Kunnes, rivistä irtosi omaa sooloaan laulamaan Keskustan oma ministeri, joka sai Suomen kansalaisuuden juuri ennen eduskuntavaaleja ja jonka Juha Sipilä maanitteli puolueeseensa (ilmeisesti) ministeripaikan hinnalla.

Sipilä tukee edelleen Berneriä 100 %. Jään miettimään, miksi!

Sanotaan, että kansanedustuslaitos on läpileikkaus kansastamme. On ja ei.

Nykyinen ja jo vuosien takainen ongelma on se, että vain he, joilla on riittävä rahasumma vaalityöhönsä, saavat paikkansa. Puolueet pystyvät tukemaan ehdokkaitaan muutamalla satasella, jos sitäkään. Loput on löydyttävä omasta kukkarosta. Tästä johtuen myös vaalirahakohuja on jouduttu selvittelemään käräjäoikeuksia myöten.

Silti, samat 'konnat' palaavat eduskuntaan.

Kansa on jakautunut voittajiin ja häviäjiin. Köyhyysrajan alapuolella eläviä kansalaisia ei haluta kuulla, sillä he ovat ennemminkin kulu kuin hyöty yhteiskunnalle.

Asumistukimenot ovat Kelalle (Kansaneläkelaitos) muodostuneet kestämättömiksi. Uusi johtaja Elli Aaltonen onkin lähtenyt kyselemään, voitaisiinko valtion tuella rakennettujen talojen korjausraha poistaa vuokrista.

Espoossa toimii kaupungin asuntojen asuttajana Espoon Asunnot Oy, joka tämän vuoden alusta lisäsi korjausrahan tuplaksi. Eli, jos aiemmin korjausraha oli esim. 51 m2 asunnossa 74 euroa/kk, v. 2017 alusta se nostettiin 168 euroa/kk.  Valtion tuella rahoitettujen asuntojen vuokranantajat ovat näin löytäneet oivallisen tavan vuokran sisäiseksi tuloksi, kun se muutoin olisi lakisääteisesti hankalaa.

Polarisaation myötä, myös pm Sipilä on asettanut työryhmän pohtimaan, miten eriarvoisuutta voitaisiin  kaventaa. Ei tietenkään poistaa, sillä sehän tekee eliitin tarpeettomaksi (kirjoittajan huomio).

Juho Saari, joka edustaa tutkimuksillaan ja toimillaan köyhyyden moni-ilmeistä esiintyvyyttä, on luontevasti valittu Sipilän Eriarvoisuuden poistotyöryhmän vetäjäksi. Hyvä tapa häneltäkin viedä terävin kärki kansalaisten pahoinvoinnin ymmärtäjänä.

Tunnistin hänet, siis Juho Saaren, alistuneen oloisena YLE:n aamutv:ssä. Työryhmän työstähän saa varmastikin sievoisen korvauksen ja papukaijamerkit rinnuksiinsa.

Kysymykseni, toimiiko hallitus kansan edun mukaisesti, on tarpeeton. Sillä vastaus on  - kuka välittää?

Hallitus toimii alkuoperäisen hallitusohjelman mukaisesti, mitä se sitten onkin. Millään muulla ei ole väliä.

Paitsi heillä, jotka eivät hyväksy sitä, että leikkauspäätökset on tehty tökerösti, julmasti ja hitaan kuoleman periaatteella.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Uskallus on jo puoli voittoa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ei toimi. Hallituksessa ajetaan Keskustan, Perussuomalaisten ja Kokoomuslaisten älykköjen hyvinvointia. Seuraavassa hallituksessa nykyiset oppositiossa olevat puolueet ajavat omien älykköjensä hyvinvointia. Tuli mieleen, kauanko meillä Suomalaisilla menee kun huomaamme päättäjien kusettavan meitä ?. Mielestäni aika lähellä !!!.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ari, melkoisen turhautunut mieliala Sinulla! Olet ilmeisimmin seurannut jo pidempään kansan valitsemien edustajien toimintaa. Ei väliä mikä puolue, 'oma suu on aina lähempänä kuin kontin suu' - sanoo vanha sananlaskukin.

Aitoon, oikeanlaiseen demokratiaan pääsemme vasta, kun puoluetuet lakkautetaan.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Todellinen valtiomies ei tee sitä, mitä kansa haluaa, vaan sitä, mitä kansa tarvitsee.

Kyllä, säästöt kirpaisevat, ihan henkilökohtaisesti. Mutta eipä se kasvava velkataakkakaan hymyilytä. Jotain tarttee tehä. Nyt, eikä vasta kymmenen vuoden päästä IMF:n holhouksessa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kari, on totta, kansahan voi haluta vaikka kuun taivaalta, mutta kansan tarpeet on olemassa olevat, niitä ei siis herätellä.

Tuosta velkataakasta sen verran, että ei se kuitenkaan ole syy siihen, että hallituksen on leikattava heiltä, joilta on helpointa ottaa ja antaa heille, joilla jo ennestään on riittävästi.

Olen varma, että valtion turhien menovuotojen tilkitseminen olisi ensisijainen tie säästöihin. Toisaalta nyt olisi korkea aika investoida ottamalla miinus korollista luottoa. Velkamöröllä pelottelu on aikansa elänyt. Näinhän meitä, tavallisia kaduntallaajia saadaan 'hyväksymään' leikkaukset, jotka kertautuvat joidenkin kohdalla kohtuuttomiksi.

Eduskunta tuhlaa, ministeriöt tuhlaavat, kaiken maailman konsulttien käyttö on tuhlausta, lähetystöt maailmalla tuhlaavat. Järjettömät yritystuet yrityksille, joilla ei ole minkään valtakunnan tulevaisuutta, on tuhlausta. Tässä vain alkajaisiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset