MirjamiParant1

Mikä veret seisauttaa?

'Ylen mukaan Juha Sipilän sukulaisten omistama Katera Oy on saanut valtion omistamalta Terrafamelta noin puolen miljoonan euron tilauksen kaivokselle.'

Mm. tuohon päivän uutistekstiin tutustuessani, silmiini osui pääministeri Sipilän toimet Talvivaarassa. Näkikö pääministerimme palavan pensaan vai juoksutusten valkean valon?  

On näet käynyt ilmi, että hänen lähisuvullaan on alueen toimitsijoina työsarkaa.

Pääministerin visiitin seurauksena valtion köyhyysbudjetista lohkesi välittömästi 100 miljoonaa euroa, kun samaan aikaan hallitus löi lukkoon kaikkein pienimpien eläkkeensaajien indeksijäädytykset, leikkaukset ja kaikkien muiden suomalaisten, vähäosaisten toimeentuloa 'hillitsevät' leikkaukset.

Talvivaaran ihmettä on ihmetelty siellä ja täällä. Etsitty vaihtoehtoja ihmeen ilmestymiselle. Yhtään ihmeeseen viittaavaa ei kuitenkaan ole havaittu. Ihme ei liene se, että nikkelin maailmanmarkkinahinta on hiukan nousussa.

Huolimatta siitä, että kaivos työllistää kainuulaisia duunareita ja yrittäjiä, epävarmuustekijöitä on silti ilmassa.

Ympäristölle aiheutuvia haittoja ei ole riittävästi tuotu esiin. Tavallinen kansa ei ymmärrä insinöörikielestä tuon taivaallista. Sen sijaan tavallinen kansa näkee, kun kodin tai kesämökin rantavesistö ei ole entisenlaisensa. Kun veden happipitoisuus laskee ja kalat kuolevat.

Valtion hallitsemaksi nostettu Terrafame näyttääkin olevan kansamme pääministerin suojeluksessa. Kaivoksen jatkuvuuden ylläpidon merkitys on tärkeä, sillä pääministerin lähipiirille töiden jatkuvuus on taattu.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Muistaakseni jossain murteessa vedet = veret!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eteläpohjalaiset pesevät itsensäkin vererrä ja ajelevat riisseliautoilla ja syövätkin itikoita.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Oijoi! Kiitos Aimo. Verellä pesemisen ymmärsin ja ehkä itikoiden syömisenkin, mutta riisseliautot?? hmmm! ovatko diesel -vetoisia, eller hur?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #8

Kyllä ne ovat kardaanivetoisia, mutta polttoaine on dieseliä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kytkennäthän aina aluksi kiistetään. Selvä se. Paula Lehtomäen sukulaisillakin oli aikoinaan kovat hankinnat kaivoksen osakkeista käynnissä. Ei ollut aikoinaan Pekkarisellakaan tuulivoimaan mitään yhteyksiä eikä suhmurointia esiinny myöskään hengellisissä yhteyksissä ei. Keskusta ja Nova, sekä myös Korhonen ja Lemminkäinen pompsahtivat kuitenkin jostain syystä kehittyvien maakuntien ja Vanhasen taustavaikuttamisen kautta mieleen.

https://demokraatti.fi/keskustan-ja-lestadiolaisuu...

Ps. Jossain muualla, ei 'hyväveliyhdistysten' maassa, olis jo aikaa sitten törkeistä nepotistista kytkennöistä kiinni jääneiden perseet tervattu pikiöljyllä ja kuorrutettu sitten tukevasti kanan sulilla. No, Kepussa ei tietenkään mitään törkeää himaan vetoa harrasteta ei, kysyä voi vaikkapa Suomen pääministeriltä, jolla on 'Suomi kuntoon' slogan aina mielessä

" sama se, mitä pelissä tapahtuu, kunhan oma jenki voittaa " Kepulle passeli uusi slogan. Saa lainata.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Miten tuo linkki liittyy tähän yhtään mitenkään? Ja miksi ihmeessä Demokraatti on 2012 vaivautunut moisen jutun tekemään?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kari H., lestadiolaisuus on vahva yhteisöllisyyden puolestapuhuja. Pohjoinen yhteisö on vahva vaikutin. Sitä on turha kiistää.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

”Isä Pekkarinen ajoi läpi syöttötariffit ja niillä rikastunut tytär lobbaa lisää” - Näin Suomessa ministerit saavat? toimia, Pohjanmaan luontokohteet on jo hävitetty, ihmiset ja ympäristö huutavat apua, ja Helsingissä herrat vain nauraa. Kytkökset ovat maan tapa, ministerivastuuasioiden syytekynnys olisi syytä alentaa normaalille tasolle, muuten maan tapa jatkuu..

http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/art-200000089...

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Hannu A., pelottava ilmiö, jos ja kun näin on.

Vallassa olevien väärinkäytökset olisi nopeasti saatava hallinalliseen tietoisuuteen.

Nyt näyttää siltä, että uskallus tai keinot puuttua on joko vaiennettu tai tietoisesti mahdottomiksi tehty.

Entisen ministerin, keskustalaisen Mauri Pekkarisen, syöttötariffi -lobbaus sisäpiirilleen on tiedossa, mutta miksi siihen ei puututa.

On outoa (tai oikeastaan normaalia), että vallassa olevan puolueen väärinkäytöksiin ei tunneta intohimoja.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #6

Rahan takia ei puututa, yli 4000 miljoonan potista, ja nyt luvattu n. 1000 miljoonan potti uusiutuviin energioihin jaettuna sopiville tahoille, tutkijoille, viranomaisille, maanomistajille, lakimiehille, kaavoitukseen jne. raha on se syy.
Tästä syntyy niin vahva rintama että tähänastinen yksittäisten ihmisten valitukset ja selvitykset on kylmästi naureskeltu syrjään, pois silmistä roskiin.

Oman kodin puolustaminen haittojen vaikutuksia vastaan on monella käynyt liian kalliiksi, ei riitä aika ja laki on niinkuin se luetaan, mikään asiallinen ja faktoihin perustuva valitus ei mene läpi. Raha tasoittaa tien rakennusluville, ja jopa KHO:n päätöksissä on epäjohdonmukaisuuksia ja erilaisia tulkintoja. Näyttää siltä että kun "tuulivoimapuisto" on pienen piirin palaverissa päätetty rakentaa, niin se saa ne rakennusluvat ihan mahdottomiin paikkoihin.

Ei sitä Pekkarisen masinoimaa syöttötariffilakia tuulisähkölle nyt edes leikattu, ei otettu pois tukirahaa senttiäkään kohtuuttoman kalliin roskasähkön tuotannosta, vaikka selityksistä sai sellaisen kuvan. Tuulivoima on turha menoerä Suomen sähköntuotannossa, mutta sen tunnustaminen on ylivoimaista. Tuulivoiman varaan ei voi hetkeksikään jättää sähköntuotantoa, se vaatii jatkuvasti 100% varavoiman valveilla olemisen, joka otetaan heti käyttöön kun tuuli tyyntyy.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Olisi myös käynyt ilmi js YLE olisi viitsinyt selvittää että tuo kyseessä oleva kauppa olisi tapahtunut myös ilman valtion 100 miljoonan panosta, tosin toisenlainen panoshan olisi ollut mahdollisesti nelinkertainen nyt annettuun verrattuna. Mistähän se olisi otettu?

Kaiken tuon lisäksi Pöyry teki valinnan, ei terrafame.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset